Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,654
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Iyi günler arkadaşlar ., karavanın üst dolapları tamamlandı . şekilde görüldüğü marin kontrplak fabrikasyon şekilde zımparalanmış vede kayından mamul bu malzemede agacın damarları gayet güzel görünüyor aynen masif gibi . Bu işleme kalibrasyon deniyormuş vede ikitellide bir fabrikada yapıldı. Ciladan sonra dahada güzel duracaktır herhalde. Ayrıca herbir tarafa 3 er adet Hella led aydınlatma yerleri açılacak. Aşagıda sag ve sol dolapların önden vede arkadan çekilmiş resimlerini görüyorsunuz , yükseklik düşük oldugu için kafa çarpma ihtimalini dikkate alarak tüm möblede sivri keskin köşe bırakılmamaya vede pahlanmaya çalışılıyor.

securedownload-1.jpg

securedownload-2.jpg

securedownload-3.jpg

Etiketler

Vede tanıştırayım ustamız Avcı Murat usta :smiley: Ördekleri yolmakla meşgul , bizim imalat bu yüzden rötarlı :smiley:

securedownload.jpg

Erhan bey kolay gelsin dolapların bu hali tam olarak anlaşılmıyor ama yerine takılınca kendini gösterecek ama işcilik güzel görünüyor sabırsızlıkla devamını bekliyoruz araba ikitellidemi duruyor yapım aşamasını bir gün gelip görmek istiyorum daha öncede geleceğim demiştim ama iş güç ne yaparsınız başlayınca gerisi geliyor hiç kimse korkmasın yeterki istensin.

yaybek' Alıntı:
Erhan bey kolay gelsin dolapların bu hali tam olarak anlaşılmıyor ama yerine takılınca kendini gösterecek ama işcilik güzel görünüyor sabırsızlıkla devamını bekliyoruz araba ikitellidemi duruyor yapım aşamasını bir gün gelip görmek istiyorum daha öncede geleceğim demiştim ama iş güç ne yaparsınız başlayınca gerisi geliyor hiç kimse korkmasın yeterki istensin.

Sagolun Yusuf bey iyi gibi gorunuyor., dikkatinizi ceken yanlsi gibi olan bisey varsa soylerseniz memnun olurum , arac Emirganustunde yapiliyor resitpasa meydana yakin yolunuz duserse bir bakin ustaya soylerim ilgilenir . Ikitelliede sadece marin kontrplaklarin plaka halinde kalibrajlari yapildi . asagida sekilde cizdigim gibi arka kapidan yan kapiya kadar 150 cm x 40 cm ebatlarinda gelisiguzel kucuk esyalarin konulacagi dolaplar. Ayrica elektrik baglantilari asamasinda sizden bir gorus istiycem mumkunse. Elektrikci ustalarin kafalari karisiyor bu yasam akusu vs vs isler devreye girdimi :smiley:

Selamlar Erhan

cephe.jpg

Erhan bey kolay gelsin elektrik konusunda tabiki bildiklerimizi anlatırız aslında çok kolay bende ilk başta korkmuştum ama işin mantığını çözünce gerisi kolay yalnız bende pc'de çizim özürlü olduğum için ancak kağıda çizdiğimi foto yada tarayıcıdan yükleyebilirim yada en doğrusu araba gelince sizin oraya gelip hem çizerek hem anlatarak hallederiz göreceksiniz karıştıracak hiçbirşey yok.

Sagol Yusuf bey tesekkurler. valla tek korkum bu :smiley: bi yerlerden kisa devre yapar vs alacagimiz aletlerin motorlarini bobinlerini yakariz diye korkuyorum :smiley:

Erhan bey araçta elektrikli malzeme olarak neler olacak,akü,şarz cihazı,invertör ve su için hidrofor bunların haricinde neler olacak ve nasıl bir düzenleme yapacaksınız.

12 volt olarak sunlar Yusuf bey :-
buzdolabi evye cakmak ocakustu aspirator dvd player gps ekrani dizel isitici vede 10 adet led lamba

220 volt olarakta mikrodalga firin suisiticisi tente motoru vede seyyar klima

ilk elde aklima gelenler bunlar yusuf bey

yaybek' Alıntı:
Erhan bey ben arabanın tabanına tek noktadan 3 ayrı noktaya elektrik kanalı döşedim sonradan o noktalara kablolar çektim işimi bayağı kolayladı.

Evet biliyorum yazbasinda sizin siteyi ilk okudugumda resimlere bakmistim not almistim sebekeyi tanadan dosemeyi . Ancak benim aracta yukseklik sorunu var sadece 160 cm. bu yuzden 3-5 cm bile olsa tabana kablo doseyip ustune zemin oturtarak yukseklik kaybetmek istemedim . bunun yerine on sag ve sol kosede olan elektrik cikislarini tavandan arkaya kapi koselerine kadar 8 lik kablo cektirdim.

Gerci bu kablolar bugun gordugunuz tavan dolaplarinin arkasinda kaliyor ama kolay erisilecek sekilde kaplanacaklar.

Bunlar disinda duzenleme olarak birde sarj dinamosunu 100 ampere yukselttim , 150 yada 200 amper bosch olsa daha iyi olurdu ama bulamadim . Tabi en onemli sorun bu yasam akuleri ile start akusunu gerektiginde ayiracak gerektiginde devreye sokacak manuel yada otomatik ayirac , bu nasildir hic bilgim yok, bakalim ogrenecez :smiley:

Erhan bey en basiti iki sistemi birleştirmek tabiki manuel olanı kastediyorum ben o konuda yardım ederim size bir adet pako şalter devre kesici 0-1-2 konumu olan şalter (0) konumunda arkadaki yaşam aküleri ön aküden bağımsız (1) konumunda ön akü ile bağlıyor (2) konumunda ise dışarıdan elektrik alındığında redresöre bağlıyor ve ön aküden ayırıyor ha bu arada redresörlerde amperlerine göre değişiyor mesela benim redressör 20amper/h daha düşük olması şarz süresini uzatır yüksek olması daha hızlı doldurur,almadıysanız bunada dikkat ederek alın.

merhaba erhan bey vende bir 4x4 karavan meraklısıyım.
sizden bilgi almak istediğim bi konu var ambulans defenderin kasası için izin verilen değişiklik nedir?
yanlara doğru ve yukarı doğru 10 ar santim bile geniişletmeye müsade yokmu?
bunun stnadardını kim belirliyor tespitini kimler yapıyor?
kasayı kaldırıp yeni ve daha modern bi kasa yapıldığında tescil ettirmek mümkün değilmi ?
sahibinden.com da yeniden yapılmış 130 kasa araçlar var onlar bu işi nasıl halletmiş olabilir?

bilgilendirirseniz çok sevinirim eminnimki benim ve sizin gibi karavanıyla araziye çıkmak isteyen çok insan vardır.

serhatkocaerol' Alıntı:
merhaba erhan bey vende bir 4x4 karavan meraklısıyım.
sizden bilgi almak istediğim bi konu var ambulans defenderin kasası için izin verilen değişiklik nedir?
yanlara doğru ve yukarı doğru 10 ar santim bile geniişletmeye müsade yokmu?
bunun stnadardını kim belirliyor tespitini kimler yapıyor?
kasayı kaldırıp yeni ve daha modern bi kasa yapıldığında tescil ettirmek mümkün değilmi ?
sahibinden.com da yeniden yapılmış 130 kasa araçlar var onlar bu işi nasıl halletmiş olabilir?

bilgilendirirseniz çok sevinirim eminnimki benim ve sizin gibi karavanıyla araziye çıkmak isteyen çok insan vardır.

iyi aksşamlar Serhat bey .,

Suallerinize bildiğim kadarıyla cevap vereyim., öncelikle bahsettiğiniz 130 kasa kamyonet statusundeki araçlara eğer ilk defa kabin yapılıcaksa projelendirilip onaylanırsa kasa tabiki yaptırılıyor ama benimki giibi zaten projesi olan araçlara yeni ve farklı tadilat projesi imkanı yok.

Tabi bu kagıt üzerinde ben bikaç değişiklik yaptım mevcut kamyonet haliyle tüv den geçti kimse kabine falan bakmadı . ancak karavan olarak tamamladıktan sonra ruhsat degısıklıgını denıycem oldu oldu olmazsa kamyonet olarak devam , muayene zamanı geldıgınde karavan goruntusu veren bazı kısımlarını demonta yaptıracam vede bunları o gunlerde dısarı alıp muayeneye sokacam.

Pratikteki bahsettiğiniz tadilat işlemlerinden yanlara doğru genişletmenin mahsurlu oldugunu düşünüyorum , zatne kasa dıştan dışa 180 cm genıslıgınde halbukı aracın ön mısmı yanılmıyorsam 150 cm olmalı yani 15 er cm bir fazlalık zaten var . Ama üste dogru yukseltme olabılır aracın mevcut yukseklıgı 239 cm.

Bu vesileyle LR ları ıyı bıldıgım ıcın söylemek ısterımki farklı buyk kasa konulan LR ları 130 kasa bıle olsa yolda tutmak mumkun olmuyor çunku esasen offroad aracı oldugu ıcın şase kısa gelıyor vede buyuk kasa havale yapıp aracı yolda seyır esnasında dolastırıyor.

Bildiklerim özet olarak bunlar , kolaylıklar dılerım

Erhan.

değerli bilgiler için teşekkür ederim karavan projelerimi buna göre şekillendiricem.

yaybek' Alıntı:
Erhan bey en basiti iki sistemi birleştirmek tabiki manuel olanı kastediyorum ben o konuda yardım ederim size bir adet pako şalter devre kesici 0-1-2 konumu olan şalter (0) konumunda arkadaki yaşam aküleri ön aküden bağımsız (1) konumunda ön akü ile bağlıyor (2) konumunda ise dışarıdan elektrik alındığında redresöre bağlıyor ve ön aküden ayırıyor ha bu arada redresörlerde amperlerine göre değişiyor mesela benim redressör 20amper/h daha düşük olması şarz süresini uzatır yüksek olması daha hızlı doldurur,almadıysanız bunada dikkat ederek alın.

Yusuf bey iyi akşamlar .,

Bahsettiğiniz devre kesici şalter olarak aşagıdaki resimlerdeki ekipmanı aldım , 170 amper surekli akım , 300 amper kesintili akımlarda teknelerde falan kullanılıyormuş. Kesintili akım nedir pek anlamadım ya :smiley: bahsettiğiniz devre kesici olarak kullanılırmı sizce incelerseniz memnun olurum.

Selamlar Erhan

securedownload-1.jpg

securedownload.jpg

İyi akşamlar arkadaşlar .,

Karavanın evye+lavobo resmi aşagıda vede onu taşıyacak olan tezgah kısmıda tamamlandı . bu tezgahın içinde 1 LPG tüp + 1 adette 20 litrelik su bidonu ile onun esnek atık su deposu hidraforu vs vs olacak . incelemeniz ve yorumlarınız için aşagıdadır ...selamlarErhan

securedownload-8.jpg

securedownload-7.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri