Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 233,659
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Mrh sn.Dinçer haklısınız sadece iphone la çekıyorum en seri o oluyor çünkü gerçekten vakit yok hergun 5-10 dakka karavanın yapıldıgı yere kaçıp onu öyle bunu böyle yapalım çat pat 4-5 resim şeklınde oluyor :smiley: 1 hafta ıcınde bıtıyor o zaman genıs açılıları gönderıırm ...selamlar Erhan

Etiketler

erhan110' Alıntı:
Sagolun Levent bey dikkatiniz cekmis :smiley: tesekkur ederim ...onlari ozellikle kucuk yaptirttim cunku kapak olmiyacak bu yuzden icindeki ufak tefek esya sarsintiyla asagi dusmesin diye .

Dikkatinizi ceken baska birsey olurda uyarirsaniz cok memnun olurum . Mutfak kisminin koseleride pek hosuma gitmedi aslinda ., yuvarlak donsun kontra isterdim aynen ocagin sekli gibi , ama sizin meslek zor zenaat :smiley: herseyi yaptirmak kolay degil, kontrayi yuvarlayabilmek oldukca zor bir is oldugunu duymustum onceden bu yuzden ses etmedim .

Tekrar tesekkurler selamlar
Erhan

istediğiniz yuvarlak köşeler yapılır, iki şekli var ya kalıp kurarak yada iskelet kurup dıştan yapıştırarak yapılır ikiside uğraştırır ve zaman alır, bu halide güzel güle güle kullanın

yaybek' Alıntı:
Erhan bey ben gündüz işteyim saat 16.00 gibi eve geliyorum ama şunuda söyleyeyim arabanın şu anki halini görmek istemezsiniz bu işin böyle olduğunu bilseydim hayatta girmezdim arabanın tüm yan ahşabı çürümüş zamanında ekstradan attıkları vidalar ve bağlantı vidaları gevşemiş ve içeriye su almış suyun ulaşmadığı çok az yer kuru ve ızgara tahtalarının hepsi çürümüş arabanın içini tamamıyle boşalttık ve sadece yan alüminyum sac ve fiber kaldı içerisi rutubet kokusundan durulmuyor arabanın içi terkedilmiş yıkılmak üzere olan ev gibi :'( adam fena gizlemiş her tarafı boyamış ve yapışkanlı kaplamalarla her tarafı izole etmiş hiçbir şey anlamadık sadece tavanda küçük bir kaçak var onuda fiber tamir seti ile hallederiz diye düşündük ama işin aslı öğle değil morelimiz fena bozuk :-\

Yusuf bu tadilat işini ayrı bir başlıkda aç ve yapılan işleri yine fotoğraflayıp yazarsan sizin düşdüğünüz duruma birçok insan düşmez veya alırken başına neler gelecek bilir, ben bu yüzden hazır karavan almakdan vazgeçtim, Allah kolaylık versin buda hallolur sıkma canını

Bazen oluyor böyle.. Dışarıdan görünüm içerideki durumla çok farklı olabiliyor. Niva forumunda da gayet güzel görünen bir nivanın tabanı delik deşik çıkmış. Ama çözülemeyecek sorun yok. 89 model 20 yaşında demek bu az değil, Üzülmeyin, Yaptığınızda gönül rahatlığı ile binersiniz. Allah kolaylık versin.
Selamlar,

iyi akşamlar .,

bugun karavan için gene bol bol mesai yaptık haberler bol yani:smiley:
öncelikle ısıtıcı olarak bende herkez gibi eberspacher D2 alacaktım hatta aşagıda resimde gördüğünüz yeri bile hazırdı . Defender larda sağ yolcu koltugunun altındaki bu boşluk ısıtıcı için çok uygun bir yerdir.

Çünkü hem ses hem ısı izolasyonu olan , artı egzostun tahliyesi için delik açabileceğiniz vede sol taraf şöför koltugunun altındaki start ve yaşam akülerine yarım metre uzakta kablo çekmenın kolay oldugu bir yerdir.

Hal böyleyken Açsa otoda bir sürpriz bir durum ortaya çıktı :smiley:

securedownload-2.jpg

Acsa otoda daha önce görmediğim D4 modeli ısıtıcının compact taşınabilir farklı yerlerde kullanabileceğim bir cihaz. Bu yüzden fiyatı biraz pahalı olsada bu cihaza karar verdim , önümüzdeki hafta alacam . resimleri aşagıdadır. ısı kapasitesi 4 kw etkili ısı alanı 30 m.kare vede üfleme uzunlugu 12 metre imiş. başka bir özellliğide hem 12 volt dc hemde 220 ac ile çalışabilmesi.

securedownload-1.jpg

securedownload.jpg

Erhan bey bu ürünü ben daha önce Açsa'nın katıldığı yat fuarında görmüştüm bayağı kullanışlı bir ürün egzost işini çözebildiğiniz her yerde kullanabilirsiniz sizin teknede de bayağı işe yarar. ;) şimdiden hayırlı olsun.

Yücel kardeş Açsa'daki arkadaşlarla bayağı bir pazarlığa tutuşuyoruz ve sonunda sağolsunlar bizleri çok üzmüyorlar ellerinden geleni yapıyorlar ama bir şartla bizim cihazın bir fiyatı var onu çok esnetmek istemiyoruz size yaptığımız fiyatı herkese söylemeyin,ama biz ne var ne yok hepsini burada yazıyoruz ;) geçenlerde Uğur bey ya kardeşim biz size ne diyoruz siz ne yapıyorsunuz böyle bir yer görmedik herkes herşeyi biliyor hiç gizlimiz saklımız kalmadı dedi :D bu arada bunuda yazmış oldum snaırım Erhan bey size gerekli cevabı özelden verecek ;D

yaybek' Alıntı:
Erhan bey bu ürünü ben daha önce Açsa'nın katıldığı yat fuarında görmüştüm bayağı kullanışlı bir ürün egzost işini çözebildiğiniz her yerde kullanabilirsiniz sizin teknede de bayağı işe yarar. ;) şimdiden hayırlı olsun.

:smiley: evet kardeşim aynen dediğin gibi bende o yüzden görünce çok memnun oldum , çünkü kış gelince tekne devre dışı kalıyordu . Şimdi buna 2 adet susuturuculu egzoz aldımmı biri tekneye biri karavana sabit yerlere montaj ..işlem tamam.

Karavanda kökten bir değişikliğe karar verdim .) Aşagıdaki resimde aracın sag yanında gördüğünüz yan kapının önüne 110 litrelık ankastre bir buzdalabı ustune mikrodalga vede kucuk bır dolabı olan bir ünite koyacaktım. Ancak vazgecmek zorunda kaldım çünkü illaki kapalı bir WC+DUŞ olması gerekliliğiydi. hep aklımdaydı bu sonunda mantık galip geldi . Gerçi aşagıdaki şekilde görüldüpğü gibi 55 cm x 55 cm x 160 cm minimal bir WC+DUŞ ama olsun en azından hijyen ve mahremiyet var :smiley:

securedownload.jpg

securedownload-1.jpg

Arkadaşlar bugun karavan şekilde görüldüğü gibi ..Aslında boş görünüyor ama bitti :smiley: vernik yapılacagı için herşey çıktı dışarı yarından itibaren vernik atılmaya başlanıyor . Light Mahagony (akaju ) renginde yag bazlı taban tavan ve yan duvarlara dolaplara şöför mahaline yani tamamı bu renk olacak . bu yag bazlı vernıkler çarpmalara darbelere mukavimmiş vede teknelerin agaç tabanlarında yıllarca dayanırmış. Bu vesile ile verniği aldıgımız yeri aşagıda belirtıyorum umarım reklama girmez :smiley: ben çok begendım yüzlerce renk oluşturuyorlar vede çok bilgililer tavsiye ederım . Galonu 110.- ytl.

AKZO-NOBEL KİMYA AŞ
Cendere yolu Gültepe sapağı
Kağıthane / İst.

securedownload.jpg

securedownload-1.jpg

securedownload-3.jpg

securedownload-2.jpg

sinan54' Alıntı:
aracın bitimini merakla bekliyorum. güzel bir çalışma ortaya çıkacak. kolay gelsin

Sagolun Sinan bey tesekkur ederim ...valla bende merakla bekliyorumda :smiley: acele etmeyip sallanarak gitmesi daha iyi , cunku insanin aklina yeni biseyler geliyor. cilalanip esya yerlestikten sonra zaten yeni bisey yapmak imkansiz olacak .

Selamlar Erhan

Mutfak tuvalet ciladan onceki haliyle

58.jpg

57.jpg

Vedee 1.kat cila 24 saat kurumada :smiley: bakalim ustadlar dostlar begenecekmi ... Hemen belirttiyim koyu rengi kendi zevkim iceriyi karartsada cok hosuma giden bir renk bu vede kayinin damarlarini gormek :smiley:
Herkeze selam vede iyi bir haftasonu dilerim Erhan

55.jpg

56.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR