Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Camper - Ahmet Oral (yasiko)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,580
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Camper - Ahmet Oral (yasiko)

Zaten bununla ağır off-road yapacak değiliz....Bizimkisi standart karavanların çıkamadığı daha doğal daha bakir yerlere ulaşmak...Ancak tdi lerini bulabilsek negüzel olurdu....Selamlar....

Etiketler

Acaba iç ölçülerini öğrenmemiz mümkün mü?Selamlar..

Sesssiz kardeşim nerelerdesin :smiley:) ???
Bak aileye kardeş gelmiş......

Elinize sağlık karavanınız çokgüzel olmuş.Gelecek yaza yetiştirebileceğim bi 4x4 karavan projem var.Defenter da içinde.Aracın bu haliyle yakıt değerlerini verebilirmisiniz.Aracın ilk alış fiyatı ve yaptığınız masraf nekadar söylerseniz çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler.

Selamlar
butun yazmalara bakmaya calistim ama gozumden kaçmış olabilir, acaba aracın motoru ne idi ve hiç ağırlığını ölçtürme fırsatınız oldu mu? Benim arac "bos hali ile" 24550kg. geldi ve bu degisiklikerin agırlığa katkısını merak ettim doğrusu. selamlar, reha

Reha bey,

Aracın motoru benzin+LPG idi. Değişiklik yapmadım. Ambulans kayıtlarına göre boş 2440 kg olarak belirtiliyor. Ağırlığını ölçmedim ama benim eklediklerim 300-400 kg olduğunu tahmin ediyorum.

Selamlar

Ahmet bey,
cevabınız için tesekkur ederim. Ben 2 hafta once bir Ambulans Benzin/LPG satınaldım ve Bolu girisinde araci olctuler ve tam 2450kg. geldi.. Ama kasada 2 adet yataktan baska hicbirsey yok "henuz".. Ancak, arkadaslarimizin de belirttigi gibi araciniz harika olmus.. cok guzel gunler de kullanmanızı dilerim..

Bir de, yaklaşık ne kadar yakıt harcadığınızı ölçtünüz mü acaba? tesekkurler, reha

LPG 100 km de,

En düşük 15 lt
En yüksek 22 lt

Benzine gelince, karbüratör ayarlarını LPG ye göre yaptırdığım için çalıştırırken ve stop ederken kullandığım için bir veriye sahip değilim.

Temel gibi yapıyorum diyebilirim. Hep 50 TL lık aldığım için farketmiyor. :D

İçini gönlünüze göre yaparak,keyifli geziler yapmanızı dilerim.

Selamlar

Not: Teknik konularda üstad sizsiniz ama varsa kamper ile ilgili yardım veya bilgiye ihtiyacınız olursa lütfen çekinmeden yazınız.

Selamlar
bilgiler için çok tesekkurler ederim. Daha once hic karavan dusunmedigim icin buradaki hersey benim icin cok yeni ama daha once de belirttiğim gibi, araciniz hakikaten çok ama çok güzel ve bir o kadar da "akılcı" dizayn edilmiş.. Çok yardımınıza başvuracağım kesin.. görüşmek dileği ile, reha

not:maalesef insan "öğrendikçe" ne kadar da az bilgi sahibi olduğunu anladığı için kendimi maalesef üstad sayamıyorum

Selam olsun Ahmet ve Reha beyler...

Tüh tüh tüh, bu sayfayı neden daha önce fark edemedim!!!!

Ambulans kasanın bu kadar güzel karavana çevrilebileceğini görseydim, geçen ayki telekom ihalesine mutlaka katılırdım. Hesapladım kitapladım, "pek güzel olmayacak" kanaatine vardım...

Karavan projeme Defender'i ekliyorum.

Hayırlı olsun Ahmet Bey, güzel günlerde binmenizi dilerim.

Reha bey, siz bu bilginizle kendinizi bu konuda yetersiz görürseniz biz ne yapalım. Vay bizim halimize. ;D Şayet karavan projenizi hayata geçirirseniz her detayı bilmek isteriz.

Yalnız benim merak ettiğim şey şu: Aracın ilk ruhsatı neydi, karavana dönüşümü nasıl oldu ve yeni ruhsatı ne?

Aydınlatırsanız sevinirim.

Selam Olgun bey, (Nickinize istinaden)

Beğeniniz için teşekkür ederim.

Arac ilk ruhsatıında jeep- arazi taşıtı idi. Ben projesini çizdirerek motokaravana çevirttim. Benim önerim önce kendiniz içini yaptırıp bitirin daha sonra proje buna göre çizilsin. O zaman bir sıkıntı olmaz.

Olur da benim ki gibi yaparsanız buzdolabını sol arka üst dolabın yerine koyun,kendi yeri dolap olsun.

Yatak pozisyonunda buzdolabını kullanabilmeniz için ;)

Kolay gelsin

Ahmet abi Yusuf bey ellerinize sağlık cok mükemmel bir iş cıkmış abi güleee güleee kullanın saygılarımızla,,,, Tunay Tugay

TUGAY58' Alıntı:
Ahmet abi Yusuf bey ellerinize sağlık cok mükemmel bir iş cıkmış abi güleee güleee kullanın saygılarımızla,,,, Tunay Tugay

Teşekkür ederim.

Selamlar

olguncandan' Alıntı:
Şayet karavan projenizi hayata geçirirseniz her detayı bilmek isteriz.

Selamlar
memnuniyetle. Ancak, Ahmet beyin aracı gibi bir eser cikarabilecegimi hic sanmiyorum. Ben "elde olana" bir miktar pratik eklemeler yapmayi planliyorum. Detaylarini paylaşmaktan mutluluk duyarim.. iyi gunler dilerim, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR