Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Camper - Ahmet Oral (yasiko)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,580
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Camper - Ahmet Oral (yasiko)

Ahmet bey, zaten aracı alsam bin düşünüp bir icraat yapacağım için, bura ahalisinin her birinin kapısını çalarım. Çünkü ben, çetin şartlarda da yolda kalmayacak bir karavan arzu ediyorum. Buna da en uygunu land. Bir de telekom çıkması 4x4 sprinter var; ama o biraz hacimli ve çakma 4x4. (Ducado türü -arkadaşlar PSA diyor- sadece konfor bakımından daha üstün.)

Dediğiniz gibi, önce karavanı yapıp projeyi sonra çizdirmek lazım. Fakat benim olmazsa olmazım duş/wc. O kasaya nasıl sığar bilmiyorum. (Bir sürü taslak yaptım.) Sığduırınca da mekan daralıyor.

Son tasarım, açılır-kapanır yatak. Bu fikir de, sizin ambulans kasadaki profilleri görünce uyandı.

Düşünüyorum, şaseli/açık kasa bir land alsak, alkoven karavan yaptıramaz mıyız? (Dizel olmazsa olmaz...) Bu sitede kenan adlı arkadaşta var idi.

Bu işi bilen kıymetli arkadaşlar, daha net sorayım: Satış ilanlarında 8-10 bin liraya dizel landlar görüyorum. Hepsi de açık kasa. Diyelim ki temiz birini aldık, alkoven yapamaz mıyız? Yasal engel var mı?

Etiketler

Selamlar
Kenan arkadaşımız Alkoven yapacak bildigim kadari ile. Sanırım MKG abimizin aracından "ilham" alıyor.. Ancak, tuvalet/Banyo sizin için vazgeçilmez ise.. sanırım 130 daha akılcı bir karoser olacaktır.. Bir de unutmayın lutfen, bizim Ambulans'lar standart 110'dan bir 20cm. kadar daha uzundur.. reha

Reha ve Ahmet beyler, fikrinizi almak istiyorum.

Mesela aşağıdaki araçtan alkoven yapılabilir mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-dizel-iyi-durumda-muayenesi-yapilmis-106055790/detay

Selamlar
bence yapılabilir ama nacizane onerim, herhangi bir yatırım yapmadan önce, kaporta/boya/mekanigini halledecek usta ekibini ayarlamak cok daha onemli. Yani, ekibi ayarladıktan sonra arac bulmanın cok da problem olacagını sanmıyorum.
iyi gunler dilerim, reha

Yusuf Aybek' Alıntı:
Taner bey ilginiz için ben teşekkür ederim ama ben sadece teknik konuda birkaç işe yardımcı oldum,mobilya yerleşimi projesi tamamıyle Ahmet abiye ait imalatınıda marangoz bir arkadaşı yaptı ortaya bu güzellik çıktı ne mutlu bizeki beyeniliyor bu da bizi gururlandırıyor.
Can Yusuf;seni başka parkurlarda rehber olarak görüyuorum.Hem seviniyor,hem üzülüyorum.Seviniyorum aynı araçlardan bi tane yapma fikrini kafama koydun.Üzülüyorum,neden 40 lı yaşlarda böyle bir sitede olamadım.Beni yeni masraflara yönlendiriyorsun.Hayırlı olsun.Çok beğendim.Enerjim tazelendi.Selamlar.

reha' Alıntı:
Selamlar
bence yapılabilir ama nacizane onerim, herhangi bir yatırım yapmadan önce, kaporta/boya/mekanigini halledecek usta ekibini ayarlamak cok daha onemli. Yani, ekibi ayarladıktan sonra arac bulmanın cok da problem olacagını sanmıyorum.
iyi gunler dilerim, reha
Reha Bey,sizde az değilsiniz.Eleştirilerinizi dikkatle takip ediyorum.İkinci Baharı projelendirirken,sayfama girmenizi isterdim.Selamlar.

olguncandan' Alıntı:
Reha ve Ahmet beyler, fikrinizi almak istiyorum.

Mesela aşağıdaki araçtan alkoven yapılabilir mi?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-dizel-iyi-durumda-muayenesi-yapilmis-106055790/detay

Alkoven için Reha beyin de belirttiği gibi 130 luk olması daha uygun olur.

Benim size önerim bu işlerin uzmanı (Atiladi) Atilla arkadaşımıza danışmanız ve eğer ikna edebilirseniz de aracınıza ona yaptırmanız.

Kolay gelsin.

Ahmet abi dediğiniz gibi olursa süper olur...

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Lr 110 4x4 Camper - Ahmet Oral (yasiko)

uzun zaman olmuş konu açılalı ama yeni gördüm .abi harika yaaa mükemmel olmuş bundan daha iyisi sanırım olamaz tam hayalimdeki gibi ...Çok güzel olmuş

Senin de hayalindekine sahip olman dileğiyle...

Kardeşim sattınmı karavanı ?

Satmadım, duruyor. Biraz eklemeler yapıp devam edeceğim.

Yeni yılını kutlar, ailenle birlikte sağlık ve mutluluklar dilerim.

yasiko' Alıntı:
Satmadım, duruyor. Biraz eklemeler yapıp devam edeceğim.

Yeni yılını kutlar, ailenle birlikte sağlık ve mutluluklar dilerim.

Ahmet bey satmadıgınıza sevındım;))

Hayırlı seneler..saglıklı..bol gezılı..

Sağol Salih kardeşim,

Sana da ailenle birlikte sağlık ve mutluluk dolu yeni bir yıl dilerim.

Teşekkürler Ahmetçim bende sana ve tüm gezenbilir ailesine mutlu seneler dilerim.....

Çok sevindim. İlk fırsatta bulusalim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR