Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,962
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (aka)

Kemal Bey,
Karavan yapmanızı bir amaç değil yaptığınız ve yapacağınız küçük ama inanılmaz enteresan işlerinizi göstermek için araç olarak kullandığınızı düşünmeye başladım.

Aga bir tane kapağı da git hazır al dimi, ama yok kapağı Kemal Bey hazır almıyor çünkü hazır alınması, kapağa açıldığında lambasının yanacağı şekilde switch takmasına, led koymasına, RS232 9 pin konnektör kullanmasına vb. vb. işleri yapmasına engel olur, bu nedenle alınmaz o hazır kapak....

Ellerinize sağlık... İlgiyle izliyorum.

Etiketler

Vallahi hazırı yok, varsada burada yok.

Hocam, bu kadar çok işlevi hazırda bulmak bence de olanaksız...
Ayrıca olsa da sizin elinizden çıkan diyorum ya, karavana aksesuar değil, başlı başına bir eser valla...
Tekrar ellerinize sağlık.

-- TEŞEKKÜR --

2012 Yılı ÖZGÜN TASARIMLAR Dalındaki ödüle beni layık gören tüm arkadaşlara tek tek teşekkür ederim..

Abi sen icatlara devam ederken, tatil bitecek.
Yengehanım da, hayırlısıyla işin bitsinde tatile çıkalım diye bekliyordur vallahi..
Bak, Adil Bey Batı Karadeniz' den başladı bile :smiley:

bariscim' Alıntı:
Kemal Bey,
Karavan yapmanızı bir amaç değil yaptığınız ve yapacağınız küçük ama inanılmaz enteresan işlerinizi göstermek için araç olarak kullandığınızı düşünmeye başladım.

Aga bir tane kapağı da git hazır al dimi, ama yok kapağı Kemal Bey hazır almıyor çünkü hazır alınması, kapağa açıldığında lambasının yanacağı şekilde switch takmasına, led koymasına, RS232 9 pin konnektör kullanmasına vb. vb. işleri yapmasına engel olur, bu nedenle alınmaz o hazır kapak....

Ellerinize sağlık... İlgiyle izliyorum.
Kemal Beyin uyduruk kurnasını gördüm,resimde göründüğü gibi değil.gerçekten çok güzel çalışıyor.Aslında onun uyduruklarını kaydetmek lazım.hadi sevgilerde bizden olsun.

Şu aralar, şehir dahilinde bazı geceler ve hafta sonları kaçamakları yapmaktayız, ( ısınma turları ) dolayısıyla haber vs izlemek için tv gerekli oluyor, fakat toplam 1 saat tv izlemek için çanak ayarlamak yerine yerel vericilerden faydalanmak üzere bir yönsüz anten yaptım, yönsüz antenlerin fiyatlarının fahiş olmasına karşın içlerinde toplasanız 10 TL lik malzeme çıkmaz, ama mamulün başına Karavan yada Marin ibaresi geldiğinde sonuç bu oluyor.

Önce piyasadan 19TL ye bir anten aldım ( sadece içindeki devreyi kullanmak için )

DSCN6192ant.jpg

Anteni parçaladım, ( çubuk kısmını değil sadece halka kısmını kullanmak için )
220 giriş kablosunu, trafosunu ve anahtarını şöktüm.

DSCN6194ant.jpg

DSCN6195ant.jpg

Bu işlemleri yaparken devredeki minik bobinlere mümkün olduğunca dokunmamak, şekillerini değiştirmemek gerekiyor, çünki bu bobinler özel cihazlarla rezonans'a getiriliyor, dolayısıyla ayarlarını bozmamak lazım.

Çubuk anten kısmındaki kabloyu söktüm ( kullanılmayacak ) ve artı eksi 12volt bağlantısını yaptım.

DSCN6197 ant.jpg

Buraya kadar tamam, fakat anten araç dışında duracağı için buna bir muhafaza gerekli.
Bunun için tanesi 4TL den iki adet kare saksı altlığı aldım.
Birini diğerinin içine geçmesi için yanaklarından 1cm kadar kısalttım.
ve iç kısmına kendinden yapışkanlı aliminyum folyodan 1cm eninde bir şerit keserek iç yüzeyine yapıştırdım.

DSCN6201ant.jpg

DSCN6203ant.jpg

DSCN6204ant.jpg

Kartın üzerindeki ayar düğmesini sonuna kadar açık pozisyona alarak, kartı bu tabağa mastik ile yapıştırdım, aliminyum şeride dikkatlice bağlantılarını yapıp bunlarıda mastikledim, ve son olarak kartın yüzeyindeki tüm malzemeleri sarsıntıdan etkilenmesin diye bali dökerek sabitledim.

DSCN6215ant.jpg

DSCN6216ant.jpg

Açıkta testini yaptım, sonuç gayet iyi, anten orjinal haliyle kumlu aldığı yayınları çok daha net ve renkli alıyor.
Şimdi sırada bu anteni araca tutturacak ( L ) formunda gibi bir ayağa ihtiyaç olması, bunuda aliminyum lamadan yapmayı düşünüyorum, ve ayak alt parçaya vidalandıktan sonra diğer kapak üzerine yapıştırılacak.

Ben burada kare tabak kullandım ( sadece rengi beyaz olduğu için ) , eğer yuvarlak tipte beyaz renkli saksı altlığı bulabilseydim bunun yerine diğerinide kullanabilirdim.

DSCN6206ant.jpg

DSCN6207ant.jpg

DSCN6208ant.jpg

DSCN6212ant.jpg

DSCN6213ant.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR