Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,210

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (aka)

oldukça yaratıcı bir çalışma olmuş.. elinize sağlık.. maliyet etkin demek böyle bir şey işte... :smiley: hem kullanılabilir hemde hesaplı bir tv antenine sahip olmuşsunuz..

Bende yapacağım ama buralarda plastik kap yok :D
Eline sağlık

Kervan'ın Giresun durağında küçük bir yayla turu:

DSC_0004.JPG

DSC_0006.JPG

DSC_0010.JPG

DSC_0013.JPG

DSC_0002.JPG

Biz yollarda iken fotolar yerini bulmuş bile.

Bir hafta önceki tatilde ihmal ettiğim, ve sıkıntısını yaşadığımız sıcak su işine çözüm getirdim, ilk başta benimde aracında DAXOM şofben vardı fakat büyük tüp taşımak istemediğimden bunu söküp yerine dolap vs yapmıştım, ve birkaç sayfa önce bahsettiğim sistemi hayata geçirdim, bu sistem hiç bir zaman bir şofbenin yada su ısıtıcı aletin yerini tutmaz bunu baştan söyleyim, ama benim ihtiyacımı karşılar.

Amaç aracın ısınan motor suyundan bir HIRSIZ vasıtası ile sıcak su elde etmek.
Bunun için ben 9 LT bir düdüklü tencere edindim, çünki yaptırmaya kalktığım krom depo hem pahallı hende sağlam olmayacaktı.
Tencerenin içine 2,5 metre cıvarı 16mm bakır boru döndüm, içerideki kalorifer radyatörü girişlerinden bir T vasıtası ile su çıkışları aldım, ve tencereye giriş çıkış yaptım.
Ayrıca aracın hidrofor çıkışından tencereye soğuk su girişi ve birde tesisata bağlanmak üzere sıcak su çıkışı aldım.

DSCN8460s.jpg

DSCN8461s.jpg

DSCN8462s.jpg

Şekilde tencerem ve T lerin şekilleri görülüyor,
daha sonra tencerenin alt kısmına ısı değerini okuyacak bir NTC yapıştırdım, ve tencereyi ısı izolasyonu vazifesi görecek olan köpükle kaplamak için bir karton kalıba koydum.

DSCN8463s.jpg

DSCN8464s.jpg

DSCN8465s.jpg

DSCN8466s.jpg

DSCN8469s.jpg

Tencerenin boyunu özellikle koltuk altına sığacak şekilde seçmiştim, ve yerine yerleştirip bağlantılarını yaptım.

DSCN8475s.jpg

DSCN8477s.jpg

DSCN8473s.jpg

DSCN8474s.jpg

DSCN8480s.jpg

Ve suyunu doldurup marşa bastım, ilk açılış anında derecem havanında sıcak olmasından dolayı 25 derece ile başladı, rolantide 12 dakika sonra 30 derece ve her takip eden 5 dakikada 5 derece artarak ısınma devam etti. 45 derecede motorı kapattım, testin ilk aşaması başarılı, 45 derecelik suya el sokmak ise imkansız,
dediğim gibi hiçbir zaman şofben türü bir ısıtıcının yerini tutmasada, ortalama 80 derecelik 9 litre su 2 kişinin banyo yapması için yeterli olacaktır.

DSCN8472s.jpg

DSCN8481s.jpg

Uydurukcudan,kalfalığa,ustalığa vede mucitliğe yüksel mişsin bakıyorumda.Karadeniz tatili gördüğüm kadar yaramış sana.
Boşuna uğraşma sana elimdeki son payeyi de verdim,başka kalmadı.
Şaka bir yana;aylar önce düşündüklerini nihayet hayata geçirmişsin.Kutlarım seni. ;)

Sağlıklı günlerde kullanın bu demektirki daha önceki kullanılan cihazların pabucu dama atıldı. :smiley:

Selamlar Turan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR