Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,322
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (aka)

Selamlar Sayın Aka,
Ufak tefekleri halletmek istiyorum.Ön tampon fiber benim;şu anadol taksi cinsi.
kopuklar var,kaportacılar uğraşmak istemiyor.
kendim halledebilirmiyim bu konuda çalışmanız olduysa.

Etiketler

heredot' Alıntı:
Selamlar Sayın Aka,
Ufak tefekleri halletmek istiyorum.Ön tampon fiber benim;şu anadol taksi cinsi.
kopuklar var,kaportacılar uğraşmak istemiyor.
kendim halledebilirmiyim bu konuda çalışmanız olduysa.
Anladığım kadarıyla elinizden iş geliyor, fiberden adam bile yapabilirsiniz, ama bir foto göreydik nereler sorunlu, daha iyi olurdu.

TA2RX' Alıntı:
Hocamın bir bildiği var, anlaşıldı. Bir de biz öğrenseydik. :smiley:

Valla, doğrusu bir otobüs peşinde koşuyoruz, yaklaşık 3 haftadır birebir araçları gidip görüyorum, markada belirledik OTOKAR , neden otokar derseniz motor ömürlerinin çok uzun olması, neden otobüs derseniz, yaşam standartlarının yüksek olacağı düşüncesi, evet boyutları biraz büyük fakat alkovenlilerde büyük, ve yakıt hariç en iyi alkovenliden daha iyi bir araç olabileceği düşüncesi.
Bir müddet sonra aracımı satılığa çıkartmayı düşünüyorum, o zamana kadar fikrim değişmezse sırada bu var.

Abi şimdiden hayırlı olsun..

Sanırım caktırmadan ilgi ve merak ile takip edenlerde olur.

Aka' Alıntı:
Anladığım kadarıyla elinizden iş geliyor, fiberden adam bile yapabilirsiniz, ama bir foto göreydik nereler sorunlu, daha iyi olurdu.

bu bölge arkadaşım işte

tampon.jpg

TUGAY58' Alıntı:
Abi şimdiden hayırlı olsun..

Sanırım caktırmadan ilgi ve merak ile takip edenlerde olur.
Tugay saol, dur hele henüz yolun çok başındayız, bu sadece bir takıntı, önce bi aracı alalım gerisi gelir nasılsa. valla takip ederlermi bilmem ama şuna eminim orjinallerden daha lüx bir araç olacağı kesin.

Denmiş ya abi yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.

Hadi hayırlısı umarız gönlünüze göre bir araç cıkarda hayalin gercek olur

Bu arada hali hazırdaki karavanı bu benim karavanım mantığı ile yapıldığından alanda nasıda şanslı biri imiş.....

Aka' Alıntı:
ve yakıt hariç en iyi alkovenliden daha iyi bir araç olabileceği düşüncesi.

bence yakıt oranları aynıdır alkovenliler de az yakmıyor,
düşüncenize katılıyorum,
selamlar

Sevgili ağabeyim hayırlısı olsun. Düşünmek bile başlamanın yarısıdır diyelim :smiley: .

Selamlar Turan.

buralpdi' Alıntı:
bence yakıt oranları aynıdır alkovenliler de az yakmıyor,
düşüncenize katılıyorum,
selamlar

Otokar ların yakıtları ile ilgili çok fazla bişey öğrenemedim henüz, yanlız bir araca bakarken " ne amaçla kullanacaksınız " demişlerdi, bende karavana dönüşecek, koltuklar camlar vs sökülecek, dediğimde bana, e araç baya hafifleyecek yakıt baya düşer dediler. sanıyorum ağırlığın yanı sıra birazda kullanımla ilgili bir mesele,
Geçen yıl Foçaya gitmiştim, bir alkovenli ile biraz konuştuk, aynı yolu gelmişiz, kendisi 500 tl yaktığını söylemişti, ben aynı yolu 175 tl ye gelmiştim, yanlız içinde motosikleti ve çamaşır mak. olan bu 110 HP iveco alkovenli görünüş olarak 5 ton gibiydi. almayı düşündüğüm otokar 170 HP. malum, motor küçük oluncada yakıt baya artar.

Turan saol, şimdilik sadece bir düşünce bu.
Bu arada senin yeni aracı incelerken " bu adam resmen imalata girmeli " diye düşünmedim değil. eğer elinde imkanın varsa bence yap derim.

theta' Alıntı:
Ne yakıyormuş 100 km de Otokar' lar?

alkovenli karavan sahibi arkadaşlar alınmasın :smiley:, camperi olup 5 tonu bulan arkadaşlarımızda var,

bazı alkovenliler şehirler arası 100km 10lt kadar yakıyor bunu kullanıcılardan duydum, hatta 12 lt yakanlar dahi var,
otokar'da tahminim sakin kullanımda bu değerleri yakalayacaktır diye düşünüyorum

Her ne kadar üreticiler eğimli ve boşluksuz tasarımlarla etkiyi azaltmaya çalışsa da alkoven, aracın aerodinamiğini kötü yönde etkiliyor tabii ki...
Bir de benim gibi tam yüklü 3.5tonluk karavanınızla otomobil performansında seyrediyorsanız 10 litre değil, ortalama 11.5litre yakıyorsunuz yollarda :smiley:
Bir önceki alkovenlimizde de yakıt sarfı (ve kullanım alışkanlığım :smiley: ) benzerdi.

90km yi aşmadan yüksek viteste az yakma denemesi de yaptım; 9.5lt den aşağı düşmüyor yine...

Güzel bir konu yakıt .......!

Şu an mazot 3,99 ile 4,6 TL. 100 Km,de arkadaşın kullanım şekli ile 9,5 Lt yakmış evet kullanım şekline göre

doğrudur.Kötü şekilde kullanımda 11,5 Lt ( Örnek bendeniz gibi ) aradaki fark 2 Lt mazot ortalaması 4,35 TL

dersek 100 km,de 8,70 TL fazla yakıt tüketimi olur 1000 km,de 87 TL 10,000 km,de 870 TL Şimdi bu 10,000 km,yi

Bir karavancı bir geziye cıktığında kac günde yapar ( ? ) ülkemizi baz alırsak bu 10,000 km,de nereleri gezer ( ? )

Eğer bu bir sevda ise o kadar nakti bu sevdaya bağlayan bir karavancı ( Zevkler ve renkler tartışılmaz )

Tugay beyy

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR