Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,213
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (aka)

Aka' Alıntı:
Malzeme 5mm kalınlığında,
Önce stikır söküldü, lavabo dolabına göre kesildi, kesilen bölgeler ayrılmaması için kağıt bant ile birleştirildi, kıvrıldı, kıvrımlarına göre arka yüzünden destek ara parçalar atıldı. ve ön yüzü bir kat polyester ile kaplandı, ön yüzü diyorum, arka yüzündende olabilirdi, fakat forex darbelerde ezilen iz kalan bir malzeme.

"Önce stikır söküldü"

Neden söküldü ? Sökülmese idi neler olurdu ? (hayal bile edemiyorum) ;D :D ;)

Etiketler

airboat' Alıntı:
"Önce stikır söküldü"

Neden söküldü ? Sökülmese idi neler olurdu ? (hayal bile edemiyorum) ;D :D ;)

Dimi ya, renk tutmazdı mazallah..

Malzemenin yüzey görünüşünü çok beğendim; uçaklardaki kompozitlere benzemiş :smiley:

TA2RX' Alıntı:
Bu "uyduruk" işlere bayılıyorum. Uydurmaya devam. :D

Bekir bey, artık procelerimin sonuna geldim sayılır, eksiğim kalmadı gibi bişey, son ve en yararlı işlerden biri olan projem için şuan malzeme topluyorum, umarım bir çok arkadaş faydalanır, bir kaç gün müsade sadece.

theta' Alıntı:
Malzemenin yüzey görünüşünü çok beğendim; uçaklardaki kompozitlere benzemiş :smiley:

Serdar bey, o görüntü polyesterin kendi dokusu, aslında üzerine gene polyester macun çekip zımpara yapılabilirdi, fakat yarine alıştırmalarım sırasında " keşke lavabo gurubu ve dolabı tek parça yapsaydım " diye bir fikir geldi, çünki polyester işini baya kaptığım gibi gene polyesterden herşey üretmek mümkün, dolayısıyla bu dolabın ömrü en fazla bir sezon, sonrasında yekpare ve daha komplike bir dolap yaparım, montajlı resimleri koyduğumda hak verirsiniz.

Macun ve zımpara ile yüzeyi düzeltmek hem ek işçilik çıkartacaktı hem de sıradan duracaktı bence :smiley:
Keyifle izliyoruz; kolay gelsin...

theta' Alıntı:
Macun ve zımpara ile yüzeyi düzeltmek hem ek işçilik çıkartacaktı hem de sıradan duracaktı bence :smiley:
Keyifle izliyoruz; kolay gelsin...

Evet doğru söylüyorsunuz, bu yüzeye yakın bir yüzey elde etmenin bir başka yolu ( eğer polyester kaplanmayacaksa ) epoksi boya sertleştiricisiyle karıldıktan sonra, yarım saat kadar kürleşme süresi beklenip, rulo ile uygulama yapmak ama her uygulamada aynı pürüzü tutturma garantisi yok, hava şartlarına bağlı birazda.

Dolaba az aliminyum koklatıp yerine monte ettim, genede tek parça olmalıymış, aliminyum pek kurtarmadı gibi.

DSCN5822t.jpg

DSCN5823t.jpg

DSCN5825t.jpg

Ve yeni procem, bana göre wc den sonra en yararlı proje, sabit içme suyu deposu,
Bir çok araçta, evde kullandığımız 19 LT mavi damacanalardan görüyorum, kimi pompalı kimi elektrikli, ben ise şimdiye kadar hep 5 LT pet şişe kullandım, fakat illaki bir yere sabitlemek gerekiyor, bunlar bile araç hareket halindeyken serseri mayın gibi içeride dolaşıp duruyorlar, en son kapı boşluğuna yığılıp kalıyorlar, bizde hiç ellemiyoruz, 19 Litreleri nasıl zaptediyorlar bilmiyorum, çözümü bana göre sabit depo, ve 20 LT bir su bidonu alarak işe başladım.

Burada bulabildiğim en uygun bidon bu.

DSCN5829s.jpg

Sabit su deposunda gösterge niyetine LED kullanacağım, malum aracın görünmeyen bir bölgesinde olacağı için, içinde ne kadar su kaldı yada doldururken taşırmamak için bir gösterge lazım, e iş uyduruk olunca, bu bidonda kendinden 15-20 kat daha pahallı elektronik şamandıra kullanmanın alemi yok.

Burada LED leri tanımayanlar için küçük bir hatırlatma yapayım.
Ledin 2 bacağından biri ANOT diğerinin adı KATOT dur, bacakları kesilmemiş led'in bir bacağı uzun diğeri kısadır, uzun olan anottur, yani buradan ARTI voltaj gelmeli, aksi halde led ışıldamaz. kabaca bir ledin yanması için ortalama 2 volt gereklidir.

led.jpg

Sistem kabaca şu şekilde, şimdi uygun bir dolum ağzı ayarlamaya çalışıyorum, bulduğumda anlatıma devam ederim.

su.jpg

Aka' Alıntı:
Serdar bey, o görüntü polyesterin kendi dokusu, aslında üzerine gene polyester macun çekip zımpara yapılabilirdi, fakat yarine alıştırmalarım sırasında " keşke lavabo gurubu ve dolabı tek parça yapsaydım " diye bir fikir geldi, çünki polyester işini baya kaptığım gibi gene polyesterden herşey üretmek mümkün, dolayısıyla bu dolabın ömrü en fazla bir sezon, sonrasında yekpare ve daha komplike bir dolap yaparım, montajlı resimleri koyduğumda hak verirsiniz.
İş çıkarma milletin başına.İnsanlar henüz birini bitirmedi,sen iş komayıp çıkartıyorsun!Sevgiler.

Kemal hocam, nihayet okumayı bitirebildim, şapka çıkarıp alkışlıyorum, uyduruk diye tescillenen bu çalışmaları başarıyla gerçekleştirip bizim de ufkumuzu açan analitik düşünceyi saygıyla selamlıyorum.

mhmtabi' Alıntı:
Kemal hocam, nihayet okumayı bitirebildim, şapka çıkarıp alkışlıyorum, uyduruk diye tescillenen bu çalışmaları başarıyla gerçekleştirip bizim de ufkumuzu açan analitik düşünceyi saygıyla selamlıyorum.

Mehmet bey teşekkürler, daha öncede belirttiğim gibi artık uygulamalarımın sonuna geldim, bir iki düşünceden başka yapacak birşey kalmadı, bunlardan biri motorlu çanak anten diğeri motordan sıcak su elde etme işi, çanak antenin çokta acelesi yok fakat sıcak su işinide bu arada hallederim, gerçi fazla ragbet görmüş bir uygulama değil, fakat kafama yattığı için hala yapılacaklar listemde duruyor.
Faydalı olabildiysek ne ala.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri