Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,213
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (aka)

Şimdi bu kapakların seri üretimide yapılabilir, hemde kalıpta ve çok düzgün olarak, ayrıca üzerindeki kaplamanında seçenekleri olabilir, kiraz, maun, meşe, çam gibi, fakat araçlarımız standart değilki, dolayısıyla dolaplarımız hep farklı olacaktır.
Fakat standart şekilde şu resimdeki gibi 1 metre boyunda kapak üretilebilir, kullanıcı, boyunu istediği gibi keser ve üst veya alt kenarlarınıda kendi kasasına göre keserek kendi dolaplarına uydurabilir, ama tabiki bu talep meselesidir, 1 takım kapak için kalıp yapmak mantıksız.
Yada benim kapakların bombesinde tam radyus olarak ta üretilebilir.

kc1.jpg

Etiketler

Evet devam, kapakların yanakları Collano tutkal ile geçildi ( tanıdığım en güçlü tutkal ) ve zımpara yapıldı.

DSCN5786c.jpg

DSCN5791c.jpg

Kapakların et kalınlığı 4mm dir, ve şerit menteşeleri takıldı, yerine takılmaya hazır hale geldi.
Bu kapaklarda neodyum mıknatıs tutucular kullanmaya karar verdim, çünki yaklaşık 1 yıldır dolapları kullanıyorum, hiç aşırı yükten dökülme yaşamadım dolayısıyla kapak ortalarından kulp veya kilit için delmeye kıyamadım..

Mobilyacı olmadan ancak bu kadar olabildi.

DSCN5789c.jpg

Aka' Alıntı:
Şimdi bu kapakların seri üretimide yapılabilir, hemde kalıpta ve çok düzgün olarak, ayrıca üzerindeki kaplamanında seçenekleri olabilir, kiraz, maun, meşe, çam gibi, fakat araçlarımız standart değilki, dolayısıyla dolaplarımız hep farklı olacaktır.
Fakat standart şekilde şu resimdeki gibi 1 metre boyunda kapak üretilebilir, kullanıcı, boyunu istediği gibi keser ve üst veya alt kenarlarınıda kendi kasasına göre keserek kendi dolaplarına uydurabilir, ama tabiki bu talep meselesidir, 1 takım kapak için kalıp yapmak mantıksız.
Yada benim kapakların bombesinde tam radyus olarak ta üretilebilir.

"bu kapakların seri üretimide yapılabilir,"

Böylece hediye olayını da halletmiş olursun :D ;) Seni gidi uydurukcu! Tekrar emeğine sağlık,çok güzel.

Abi telefondaki adınızı değiştirdim.

Alaatdinin sihirli lambası yazdım varmı ötesi.

Ha unutmadan musluk gibi kapaklarıda rüyamda gördüm kırılmış be abi emeklerine yazık oldu .
Saygılarımızla Tunay,Tugay

TUGAY58' Alıntı:
Ha unutmadan musluk gibi kapaklarıda rüyamda gördüm kırılmış be abi emeklerine yazık oldu .
Saygılarımızla Tunay,Tugay

Tamam mesaj alındı, kırılanları sana göndericem söz..

Dünden razıyım..Abi

Mutfak için, alakasız malzemelerden peçetelik yapımı.
Bir sezon boyunca peçetelerimiz hep raflarda gezdi, dolayısıyla hazır uğraşmaya başlamışken bunada çözüm getirdik, gerçi bu iş biraz bizim araca özgü oldu fakat hani olurda aracında boş yer olanlar denemek isteyebilir. Bende davlumbaz üzeri öylece sırıtıp duruyordu, şimdi sırıtamıyor.
Malzemesi,, yeterli uzunlukta aliminyum boru, 2 adet CD ( metal müzik olanlar tercih ) , krom tel, ve menteşe için sac parçacı yada lama ( veya 2cm eninde galvanizli Adana kebap şişi )

DSCN5798k.jpg

Aliminyum borudan bir parça ocakta ısıtılarak CD lerin göbekleri delinir ve birbirine boru üzerinde yapıştırılır, yerine göre krom tele bombesi verilir, ve tüm malzeme yerine monte edilir. krom telin dibine , teli peçeteye basacak bir ( V ) yay takılır, bu yay sayesinde pecete asla boşluk yapmayacağı gibi, sağda görülen ( U ) şeklindeki yatay yuvasındanda çıkmaz.

DSCN5810k.jpg

DSCN5814k.jpg

DSCN5815k.jpg

Ve sonuç olarak uyduruk ama iş gören bir peçetelik olur.

DSCN5813k.jpg

Forex ( yada adı herneyse ) malzemeden banyo dolabı.
Bulunduğum yerde forex'i sadece reklamcılar kullanmakta, kırtasiyelerde bulunmuyor,
Bir reklamcıya " şu malzemeden nasıl temin edebilirim " dediğimde, bana " şu parça işinizi görecekse alabilirsiniz " deyince, malzemeyi aldım, ücret istemedi, atıntıymış, dolayısıyla metresi yada metrekaresi yada tabakası kaç kuruştur bilmiyorum.

Malzeme bedava olunca dolayısıyla 2. el oluyor haliyle, üzerinde stiker var.

DSCN5794f.jpg

Malzeme 5mm kalınlığında,
Önce stikır söküldü, lavabo dolabına göre kesildi, kesilen bölgeler ayrılmaması için kağıt bant ile birleştirildi, kıvrıldı, kıvrımlarına göre arka yüzünden destek ara parçalar atıldı. ve ön yüzü bir kat polyester ile kaplandı, ön yüzü diyorum, arka yüzündende olabilirdi, fakat forex darbelerde ezilen iz kalan bir malzeme.

DSCN5795f.jpg

DSCN5799f.jpg

Malzeme gerektiği gibi doğrandı, wc kağıtlığı ve altında çöp kovası yapıldı, yerlerine alıştırıldı, dış yüzü tamamen epoksi ile boyandı,
Yapıştırma sırasında Collano tutkal kullanıldı, bu malzemenin kendine has bir tutkalı varmış fakat collanoda fena tutmadı.
çöp kovası seyyar olarak yapıldı, istenildiğinde yerinden çekerek çıkabiliyor, üzerindeki kapak ise el ile itildiğinde içeri esneyip tekrar yerine gelen türden.

DSCN5816t.jpg

DSCN5817t.jpg

alt kapağın arkasındaki yapıştırılmış cıvata, kapağın her daim kapalı durması için arka yüzünden baskı uygulama amaçlı.

DSCN5818t.jpg

DSCN5820t.jpg

DSCN5819t.jpg

Çöp kovasının yerinde sabit durması için herhangi bir kilit yok, sadece dip tarafına ve karşılığına yapıştırılmış 2 adet 15mm neodyum magnet mevcut, kasadaki magnet forex'in diğer yüzünde, yani magnetler arasında 5mm gibi mesafe var, diğer şekilde 2 magnet tam temaslı monte edilirse çöp kovasını yerinden almak çok zorlaşıyor, ileriki zamanlarda kasayı bile dağıtabilir,

Ben üst dolap kapaklarındada bu magnetlerden sağ ve sol köşeler olmak üzere toplam 2 adet kullandım, karşılıklarında ise 25mm etli pul var ve kapağı ayırmak için 2 kilo kadar çekme kuvveti gerekiyor.

DSCN5821t.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri