Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,406

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Enteresan fikirler var, teşekkürler.

Bu arada biz araç yerleşim planını değiştirdik, biraz daha ferah ve 4 kişi yatacak şekilde düşündük..

iveco3.jpg

Ölçüleri toplayınca aracın içi 4.45 mt çıkıyor araçcın içi gerçekden bu boydamı.? Birde 165x90 cm olan masa grubu yatak ölçülerinde eminmisiniz, normal bir insanın oturacağı koltuk eni en az 60cm olmalı 60+600120cm masaya 45cm kalı karşılıklı iki tabak bile zor sığar, 165cm'lik yakatda ancak çocuk yatabilir, buda gözden geçirilmeli, koltukla banyo arasındaki mutfak ve tahminim gardropdan biraz çalarak yatak boyunu en az 190x90cm'e getirmenizi tavsiye ederim...

Hayır, düşündüğümüz bu şekilde, ayrıca arkadaki ranzaları 180 den 190'a çıkartmak gibi bir düşüncem var, benim boyum 176 ama olurda 180 cıvarı bir misafirim olursa boylarına uygun yatakta yatmaları amaçlı. Gerçi ben hiç karavan hayatı yaşamadım ama düşüncem şu şekilde yaz aylarında sıcaktan fazla etkilenen biri olmam sebebi ile yazları ilk tercihim tek yatak yani ranza olacaktır, kışları soğukta diğer çiftli yatak kullanılabilir.. bilmem yanlışmı düşündüm.
Araç içi 460 fakat arkadan biraz feragat edip arka kapıdan kullanılacak bagaj gibi düşünüyorum, piknik masa sandalye, merdiven vs için.

iveco3 c.jpg

Enine yatak düşünüyorsunuz aracın iç eninin 180cm olduğundan eminmisiniz, 174cm olmasın sakın..

atiladi' Alıntı:
Enine yatak düşünüyorsunuz aracın iç eninin 180cm olduğundan eminmisiniz, 174cm olmasın sakın..

Atilla abi,

Hatalı değilsem Iveconun iç ebatları (Şöför arkasından arka kapıya dek) 4,35 x 1,84 metre; iç tavan yüksekliği 2,10 metre (17m3 için) - (Gerçekten otobüs gibi değil mi?)

Not: Benimde bir arkadaşıma 17m3 olan modelden (Biraz zor bulunuyor, şu an Türkiye'de hep 16,6m3 olan modeller var) aldık. Şu an benim garajımda duruyor. Tam ölçer bildiririm.

Sevgiler.

Atilla bey, acaba yanılıyormuyum diye hemen şuan üşenmeyip tekrar araca indim, ölçüler tam olarak şöyle şöför arkası sac'tan arka kapı kapalı 464 , yatay ise yerden 47 cm yükseklik izole bitmiş hali kullanılır alan 188cm.

İveco larda en sıkıntılı taraf kesinlikle cam olayı imiş, piyasadaki camlar beğenilmiyor, istenilen camlarda zamanında yetişmiyor.
Bende bu arada tetford'u modifiye etmeye çalıştım, kaseti araç içinden taşımak, yok damladımı vay aktımı derdine son vermek için, araç dışından sökülür takılır hale getirmeye çalıştım. resimde sarı görülen kısım dışarıyla bağlantısı olmayan araç içidir.

port1.jpg

port2.jpg

tetfordun ön kısmından birkaç çıkıntı traşlandığında arka kısım 5cm kadar aşağı indirilirse kaset bir sıkıntı çıkartmadan yerinden sürgü şeklinde çıkabiliyor, arkadaki 5cm lik sakma payı ise banyo küvetinin sifon boşluğu kadar, yani büyük bir seviye sıkıntısı yok.

DSCN0068.JPG

Kare görünen çerçeve kasetin içine oturduğu yuva, diğerleri ise üst kısmın sağ ve sol oturduğu zeminler, bu malzeme 30X30X2,5 L profildir.
Ve arka kitit söküldü, ve ön tırnak traşlandı.

DSCN0069.JPG

DSCN0070.JPG

DSCN0071.JPG

önce şasenin kurulması.

DSCN0074.jpg

DSCN0073.JPG

DSCN0075.JPG

ve kasetli wc oldu. yerine monte sırasında sadece ön kısmı 5cm kaldıracak bir kilit ve tahret musluğu ilave olacak.

DSCN0076.JPG

DSCN0077.JPG

DSCN0078.JPG

DSCN0079.JPG

DSCN0080.JPG

Banyo küvetini şekli dolayısıyla elde yapmak zorundayız. bu parça askıda olacağı için 15mm kullandım.

DSCN0086.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri