Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,973
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Ve kaba montaj, wc yi yerleştirdikten sonra sağda ve solda iki dolap kazandık, solda görülen kısa dolap çöp kutusu ve fırça dolabı ayrıca üzerinede tahret musluğu monte olacak, sağdaki uzun dolap ise wc kimyasalları için.

DSCN0087.JPG

DSCN0089.JPG

DSCN0090.JPG

Etiketler

iş bittiğinde tüm banyo epoksi boya olacak.

İlginç ve güzel bir tasarım, çalışmasında problem olmazsa patentini alıp seri üretim yapmalısınız.
İlk siparişi ben verebilirim. Kolay gelsin

Selamlar.

öncelikle kolay gelsin sizi dikkatlice takip ediyorum bende bu dünyaya katılmak icin araştırma yapan biriyim arac konusunu 2 seceneğe indirdim ıveco / fort transit sizin gibi kendim yapmayı düşünüyorum ne derece başarılı olacam bilmiyorum kayseride bu konu ile ilgili hic bir işletme olmadığından cok sıkıntı cekeceğimden bir türlü karar veremiyorum ilk fırsatda gelip bitmiş halini bire bir görmek isterim tabi izninizle saygılarımla tekrar kolay gelsin

Kolay gelsin diyerek başlıyorum. Adım adım amacına ulaşma keyfine diyecek yok sanırım. Bende kendi karavanını yapanlardanım. Sizin duygularınızı anlıyorum. Sıkış tepişin ilerde ne kadar rahatsız edici olduğunu göreceksiniz. Ne kadar ferahsa (olanaklar ölçüsünde) o kadar harika. Bir arkadaşın (Burası ev değil) sözüne katılıyorum. Bol keyifli geziler diliyorum.

Hepinize teşekkürler,
Celal bey aynen dediğiniz gibi ferah bir araç yaratmak gayreti içindeyiz, uzun zamandır forumu takip ettiğimizden, ne faydalı, ne gereksiz az çok öğrendik, saolsun tüm emeği geçenler...
Tugay bey, inanın iş o kadar zor değil, sadece nerede nasıl malzeme hangi şekilde kullanılmalı, bunu bilmek yeterli, bende bu güne kadar bu tür bir iş yapmadım, fakat bu güne kadar forumu didik didik etmenin yanı sıra rastladığım tüm karavanları incelemeye çalıştım, ( hatta yolda durdurarak ) çok güzellerinin yanı sıra çok sıradan ve kullanışsızlarınıda gördüm üstelik piyasada isim yapmış şirket üretimleri, madem bu iş bu işçiliği kaldırıyor ben en az bunun gibi yapabilirim diyerek giriştim, henüz araçta birşey yapmış değilim, sadece modül olarak yapılabilecekleri hazırlamaktayım, ve tabiki forumu gece gündüz, aklıma bişey takıldıkça inceleyerek,
size tavsiyem acele etmeyiniz, on defa düşünüp sonra uygulayınız, ben henüz diğer arkadaşların yanında çok taze sayılırım fakat elimden geldiğince her türlü yardıma hazırım..

öncelikle tekrar kolay gelsin evet bu işe girişirken kullanım aşamasında cekilecek sıkıntıları en aza indirme icin bin düşünüp bir karar vermek lazım sonucda 2.bir masraf 2.bir uğras vs onun icindir,ki gercekten bu site bizim gibi düşünen,lere cok dersler veriyor tekrar siteyi kuran arkadaşlara cok teşekkürler sizede kolay gelsin yazmıştın bittikten sonra gercekten gelip görmek isterim....

Tecrübeli arkadaşlara bir soru, tatlı su depom 85x50x35, acaba buna kaç adet dalgakıran ne şekilde konmalı.

Deponun 85 cm olan yönüne 1 adet dalgakıran koymak yeterli, önemli olan dalgakıranın alt ve yanlarından küçük parçalar çıkararak suyun depo içinde yayılmasını sağlamak...Depoya göstergeli şamandıra takmayı unutmayın, nekadar suyunuz kaldı bilmek hakkınız...

Atilla bey, bir tane enine bir tanede boyuna yani + şeklinde parça koydum ama sabitlemedim henüz, yani depoyu üstten bakıldığında dörde bölmüş oldum fakat her bölüm genede gözüme büyük göründüğü için muallakta kaldım.

Aka' Alıntı:
Atilla bey, bir tane enine bir tanede boyuna yani + şeklinde parça koydum ama sabitlemedim henüz, yani depoyu üstten bakıldığında dörde bölmüş oldum fakat her bölüm genede gözüme büyük göründüğü için muallakta kaldım.

bence yeterlidir, avrupada 100lt depolara bile dalgakıran koymuyorlar, 100lt su 100kg demek aracın altında olduğu için araca denge bozmak adına herhangi bir zararı yok

anlaşılmıştır, teşekkürler.

Levent bey, gene kafama bişey takıldı, avrupada 100 lt depolar acaba hangi malzemeden imal, ben depoyu 10mm kontradan polyester kaplama yapıyorum ve araç dengesini düşünmedim bile, burada tek düşündüğüm depo içindeki su, savrulma anında acaba depoyu parçalayabilirmi, malum dalgakıran suyu bölümler halinde tuttuğu için tüm su ağırlığını tek yüzeye yansıtmaktan kurtarıyor.

Portaportiye gelince, tahret musluğunu taktım henüz, tam boyanmış hali ancak kabin kapatıldığında mümkün olacak çünki epoksi boyayı tüm yüzeye (yer ve kabin) aynı anda atmak gerekiyor farklı zamanlarda atılan epoksi boya yada reçine birbirine tutunamıyor, bir izole bütünlüğü sağlayamıyor, ek yerlerinde korozyon başlıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR