Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,318

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Kemal bey allah kolaylık versin istediğiniz gibi bir karavan olur inşaalah saygılar.

1500 yada 2000 gibi bişey düşünüyoruz derdimiz wattan ziyade marka, ben marka tavsiyesi istiyorum ( tabiki forum olarak sakıncası yoksa ), bu tip cihazlarla fazla uğraşmadığımdan bu konuda pek bilgi sahibi değilim, bu arada dün İzmir Dora cama gittim, tüm cam işimi hallettim ( ömer bey ) saolsun sunruf lara kadar her işi çözdü.

berkcantp' Alıntı:
750+750W bağlamanı tavsiye ederim ben tek 1500 tam sinüs bağladım, yarısı boşa gittiği halde 4A de sürekli boşta gidiyor.
İlhan bey yaklaşık 750w güç harcadığınızı yazmışsınız, peki neler çalıştırıyorsunuz, bilgi sahibi olmak amaçlı soruyorum, bu arada ben sistemi genelde 12 voltt üzerine kurmayı düşünüyorum ama tabiki genede 220 bazı noktalarda kaçınılmaz olacak.

Arkadaşlar İnverter marka tavsiyesi yanında, karavanda 220 elektrik ve su girişinin bir standardı varmıdır, yani ne tür kaçlı bir priz gibi.
Ve projeyi tadilata başlamadanmı çizdirmeliyim yoksa tadilat bittikten sonra bu işi yaptırabilirmiyim. bu sorulara cevap aramaktayım. bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Aka' Alıntı:
Arkadaşlar İnverter marka tavsiyesi yanında, karavanda 220 elektrik ve su girişinin bir standardı varmıdır, yani ne tür kaçlı bir priz gibi.
Ve projeyi tadilata başlamadanmı çizdirmeliyim yoksa tadilat bittikten sonra bu işi yaptırabilirmiyim. bu sorulara cevap aramaktayım. bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
Sn aka.Su ve elektrik girişinin bir standardı yok (neyin varki) ;)
yalnız elektrik girişini karavan üzerinde erkek fişle yaparsanız güvenlik açısından daha iyi olur.(elinizde taşıyacağınız uzatma kablosu dişi olacaktır.)
Proje hakkında arkadaşların yazılarını ya okumadınız veya gözden kaçırdınız .
Bildiğim kadarı ile:projeyi tadilattan önce çizdirirsen bitirmen için bir ay süren var bu süreyi geçirirsen 50-60tl gibi cezası var (yanılmıyorsam).
Ben ikinci yolu tercih edenlerdenim. Önce tadilatı bitirmek sonra proje (tadilatım devam etmekte tabi bu süreçte ceza yememek için trafige zorunlu olmadıkça çıkılmayacak) ;)
Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Aka' Alıntı:
İlhan bey yaklaşık 750w güç harcadığınızı yazmışsınız, peki neler çalıştırıyorsunuz, bilgi sahibi olmak amaçlı soruyorum, bu arada ben sistemi genelde 12 voltt üzerine kurmayı düşünüyorum ama tabiki genede 220 bazı noktalarda kaçınılmaz olacak.

Gezmekten yazıları gözden kaçırıyorum;
Büro tipi 220V 110lt buzdolabı-Ekmek yapma makinası-Mikrodalga fırın-Tv-Leptop-Çamaşır Mak. .. Techizatlar var.

Şimdiki aklımla sorarsanız, 12V buzdolabı gerekli geri kalanını atın gitsin, yavaş yavaş öylede oluyor, eşinize yapacak iş kalmıyacağından canı sıkılmasın.

Rıfat bey, teşekkürler cevabınız için, proje konusunda hemen hemen tüm yazıları okudum fakat her iki yöndede uygulamalar olduğunu görünce muallakta kaldım açıkcası, fakat sizin cevapla birlikte kafam netleşti, tekrar teşekkür.

İlhan bey, anlaşılmıştır, teşekkür.

yavaş yavaş eksikleri tamamlamaya başladık, yan camlar henüz hazırlanmamış fakat sunrof lar gelmiş, izmirden teslim aldık bu arada bulabildiklerimizi tamamlamaya çalıştık.

sunr.jpg

menf.jpg

Bir koltuk imalatçısından döner koltuk şasesi, bağlantı kısmı değişik fakat alt ilave kısmı kesip açaca göre bir ayak yapacağım.

kolt.jpg

en lazımlı kısım.

tetf.jpg

Sizler kadar hızlı gidemememizin tek sebebi Camcı , camcıyı beklerken aracın içini temizledik ve antipas attık, önce vakum sonra tazzikli su, temiz sandığımız araçtan bir dünya pislik aktı, antipası ek yerleri punta ağızları başta olmak üzere attım, işin içinde taban da vardı ama elimdeki 2 kilo antipas tabana yetmedi, artık bunuda pütür öncesi rulo ile atacağım.

yk1.jpg

yk2.jpg

yk3.jpg

yk4.jpg

Antipas iki farklı renkte çıktığı için bazı taraflar atılmamış gibi görülüyor.
Ve sunroof'un siyah eloksal olan iç çerçevesini Bej renk yaptım.

yk5.jpg

yk6.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR