Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,433
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Klemens vidalarında veya titreşim ile gevşemesi muhtemel vidalarda Loctite 290 veya 243 kullanabilirsiniz. Hiç sökülmesin vidalarım derseniz 2701 kullanabilirsiniz.

Etiketler

Özcan bey ürünü biraz acarmısınız nerden buluruz ve fiyatları ? Teşekkürler

Aka' Alıntı:
Bekir bey, aracın kalbi kesinlikle pano, helede ıvır zıvır fazla ise kesinlikle ferah bir panoya ihtiyaç var, " aman nolacak 2 kablo sonuçta tuttururum bir tarafa gider " demeyle olmuyor, ben panoyu yaptığımda acaba sigortalar gerçekten atarmı diye tüm kabloları tek tek kısa devre yapıp denedim. ama şimdi hiç şüphem yok, burada yazmadığım bir nokta daha var klemensleri sıktıktan sonra vida deliklerine tek tek baly türü bir yapıştırıcı damlattım, çünki araç belli bir yol kat ettikten sonra klemens vidalarının boşluk yaptığını fark ettim, öyleki kabloyu yavaşça çektiğinizde bir çoğu çıkıyordu, ve kablo yanma olaylarının çoğunlukla nedenlerinden biride vida boşlıukları oluyor.

Panonun önemi konusunda kesinlikle hemfikirim. Hele ki benim panodaki milyon tane kabloyu nasıl düzenleyeceğim konusu hala kabusum. Başlayınca bir yol bulacağız artık. Klemens vidalarını sabitleme konusundaki tüyo için teşekkürler. Dilerim o aşamaya geldiğim zaman unutmam. Çok ihtiyaç olacağı kesin.

TUGAY58' Alıntı:
Abi bu aralar bende bi Ankara düşünüyorum.Denk gelirse sizinle bi araç var ona bakarız.Seyfettin hocamda cay ısmarlar iceriz..

Tugay,çayın sözü bile edilmez,bizde demlenen Çaykur altın pakettir.Taze ve demli dir. İçen dostlar söylüyor,kendim söylemedim!
Haaa! Bir özelliği de yaz kış insanı ve de beşeri ilişkileri sıcak tutar.
Ankara'ya havadan,karadan.denizden gelipde hocanın çayını içmeden gidenlerin sonu!!!!!!!!!!!

Abi bak bu konuda cok haklısın Siz ve Rifat Abi gibi üstatlar Ankarada olduklarında ziyaret edilmezlerse olmaz bir ateş almalıkda olsa bir cayınızı içmek onurlandırır.saygılarımla

Tugay bey haber edinde bahaneyle bende geleyim hocamın çayını içmeye. geçen sefer uğradığımda sigorta işim vardı ve işe yetişecektim, çayında muhabbetinde hakkını veremedim. içime dert oldu.

Bak bu konuda cok haklısın Ahmet bey sizide eklicektim ama malum calışmanız ve diğer olay olunca bide büyükşehir sorunu sizi zorda bırakmak istemedim tabiki cok sevinirim Seyfettin öğretmenim cay ocağına ortak ol caylar bol bol icilir..

abolgi' Alıntı:
Tugay bey haber edinde bahaneyle bende geleyim hocamın çayını içmeye. geçen sefer uğradığımda sigorta işim vardı ve işe yetişecektim, çayında muhabbetinde hakkını veremedim. içime dert oldu.

Haklısın,sohbet kısa oldu,Uzun sohbetler (çayımız herdem taze)için mutlaka beklerim.

Ayarlı sıcaklıkta devreye giren fan şeması.
devre 12 volt ile çalışmakta, daha önce Sn Zaloğlu'nun başlığında bir öneri olarak yayınladığım devreyi, gerek üzerine buradada yayınlıyorum.
Devrede 1xIRFZ44 mosfet, 1x 10k veya 5k değerinde NTC, 1x 10k veya 5k değerde Potansiyometre, 1x 3k3 direnç, 1x 1k5 direnç ve 2x led kullanılıyor,devreyi yapmak için elektronikten anlamak gerekmiyor, bu yazılı malzemeleri alıp ( 5tl gibi tutar ) resimdeki gibi dikkatle monte edilirse devre çalışır, sadece led lerin tersi düzü vardır, ters bağlanırsa ışık vermez.
Nasıl çalıştığına gelince, yeşil led devrede akım olduğunu yani devrenin açık olduğunu, mavi led fanın devreye girdiğini gösterir, burada ısıyı hisseden parça NTC dir, ntc bir şekilde ısısını okumak istediğimiz bölgeye tutturulur, ve potansiyometreyi mavi led yanık pozisyondan başlayarak tam sönene kadar kısıyoruz ve bırakıyoruz, bu ne anlama geliyor, yani devreyi oda yada mekan ısısına ayarlamış oluyoruz, bu devrenin karavanda kullanılacağını düşündüğümüzde devreyi gündüz ısısında ve dolabimiz çalışmıyorken yani yüzeyi oda ısısındayken ayarlıyoruz, fan hiç bir zaman yüzeyi ortam ısısının altına düşüremeyeceğinden devrenin ortam ısısını hissetmemesi gerekiyor. aksi halde fan sürekli çalışır,
Ben devreyi buz dolap fanında ve elektrik panomdaki solar şarz aletinin soğutulmasında kullanıyorum, ve şu anda yaz ayarları ile durmaktalar, sanıyorum 45c gibi ayarlılar, ve kış aylarında buzdolap fanım hiç devreye girmiyor, solar fan ise, gündüzleri araç ısıtıcısı çalışırken çok kısa süre devreye girip çıkıyor.

devre copy.jpg

uyg1.jpg

uyg2.jpg

defot.jpg

TUGAY58' Alıntı:
Özcan bey ürünü biraz acarmısınız nerden buluruz ve fiyatları ? Teşekkürler

Merhaba

Hırdavat satan yerlerde bulabilirsiniz. Vida gevşemezlik ürünleri diye biliyorlar. Loctite 50-60 lira Force 25 lira civarında. Kalite derseniz Loctite derim.

Kayda alın Kemal abi emeğine sağlık.
Teşekkürler özcan bey...

( Kayda alın Kemal abi emeğine sağlık. ) Aslın Türkçeden zayıfda almazdım ama bi ( dı ) eki neler değiştiriyor dimi. Alındı olacakdı alın olmuş idare et abi sanırım arkanızdan yaşlanarak geliyorum galiba.
Birde şu senin cığır acacak poreje icin,miydi Ankara ziyareti..? Hadi hayırlısı

Dur Tugay, ortada henüz bişey yok açık etme, bizimki sadece düşünce, birde hazır gitmişken aracı görelim dedik, ama beğenmedik, neyse.

Ankarada Seyfettin hocanın dükkan önünde sabahladık " gayet korunaklı, güvenli ve sessiz " bu arada hocanın karavanıda bol bol inceledim özellikle sürme kapının içine açılmış çarpma kapı işçiliğine bir türlü aklım ermedi, sürme kapıdan kesilmiş ve arada hiç boşluğu olmayan bir çarpma kapı, işçilik muazzam ve bende karar verdim sürme kapıyı iptal edip çarpma kapı yapmayı düşünüyorum.

Benide unutma.Gerçekten çok kullanışlı.Seninle aynı düşüncedeyim.Eğer bu karavan benimse ki benim,gönlümce olsun.Ankaraya sırf o iş için gidebilirim.Mutfak dolabının sökülmesi yeterli.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR