Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,434
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Adil abi.. Kemal abi hani şu fakirlerin üstüne yağan gibi yapar ince ince başka bi işlerimi var acaba.öndeki üc beş mesajı iyi analiz et bu arada yan kapı olayını Seyfettin hocamla irtibata bi gec bakalım fikri ne..

Etiketler

İnce iş deyince başka anlaşılacak, açık edeyim bari, bir otobüse bakmaya gittim, olmadı hepsi bu. şöle salon yatak oda vs olsun istedik. zaten parada değiller.

Çarpma kapı olayına gelince, bana göre çarpma kapı sürme kapıdan her zaman kullanışlı, başta sürme kapının sesi var, açtığında ki hafif aralamaya bile kalksan kapı komple kasadan 10 cm kadar uzaklaşmak zorunda dolayısıyla helede soğuk veya yağmurlu havada kapının her yerinden soğuk ve yağmur özellikle giriyor, çarpma kapıda bu olay minimumda, benim aracımda sürme kapılı fakat karavan çarpma kapılı olmalı derim.

Aka' Alıntı:
Ankarada Seyfettin hocanın dükkan önünde sabahladık " gayet korunaklı, güvenli ve sessiz " bu arada hocanın karavanıda bol bol inceledim özellikle sürme kapının içine açılmış çarpma kapı işçiliğine bir türlü aklım ermedi, sürme kapıdan kesilmiş ve arada hiç boşluğu olmayan bir çarpma kapı, işçilik muazzam ve bende karar verdim sürme kapıyı iptal edip çarpma kapı yapmayı düşünüyorum.

Çarpma kapı yapacağım diye;hocaya çarpılmayasınız! ;)

Kemal abi kapı değişikliği tüv,de sıkıntı cıkarırmı ? Gerci memleketim bürokrasi,si seni sever HGS gibi.saygılar

Sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, araştıracağım, bu arada pencere açılmamış bir çıkma kapı arayışına girdim, buralarda kasa işi yapan olmadığından bulmam zor.

Desene kafaya taktın yapacan o kapıyı,o zaman Aydın,Denizli,İzmir,e yol göründü,Sana bunun üstünede aracın dışını komple boyatırsın.Ama dur,ya çiflikden alışığım kompurasörle güzel boya atıyordum purofillere.Zamanı gelince yardıma gelirim ha bide sulu zımparayıda güzel yaparım ha. Hadi kolay gelsin.

Aka' Alıntı:
Sıkıntı yaratacağını sanmıyorum, araştıracağım, bu arada pencere açılmamış bir çıkma kapı arayışına girdim, buralarda kasa işi yapan olmadığından bulmam zor.

Ne eli sıkı arkadaşsın? ;D
Ankara'ya ayda bir geliyorsun,uygun zaman da geldiğinde hallederiz,eh sende üç beş kuruş atarsın,herhalde!(pnapen yada ahşap kapı bende stoklarda var,istersen ;D )

airboat' Alıntı:
Ne eli sıkı arkadaşsın? ;D
Ankara'ya ayda bir geliyorsun,uygun zaman da geldiğinde hallederiz,eh sende üç beş kuruş atarsın,herhalde!(pnapen yada ahşap kapı bende stoklarda var,istersen ;D )

Yok hocam ne eli sıkısı, bu güne kadar karavanın yapım aşamasında aynı Öğretmen gibi alıpta kullanmadığım bir ton malzeme var, bir çoğunuda elden çıkarmak zor.

Kapı konusunda önce bir sürme kapı bulmam lazım, henüz bulamadım, sonrasında senden gelecek her türlü yardıma hazırım, hatta Ankarada iken aklıma geldi ama söyleyemedim, işin fazla diye, "" Hocanın yeri ve olanakları müsait ben olsam milletin yapamadığı özel şeyleri kaporta, çıkmalar, kesmeler vs , yapardım "" demiştim. ama dedimya başındaki kalabalığı görünce vaz geçtim söylemekten.

Uyduruk bir uygulama daha,
Kasetli wc kullananlar bilirler, wc kesinlikle koku sızdırma yapmaz fakat kullanmak üzere sürgüsü açıldığında eğer az da olsa dolu ise etrafa istenmeyen kokular yayarlar, ve özelliklede bu kokuları atmak için cam açmak yada aralamak gerekir.
Piyasada bu iş için üretilmiş ve oldukça başarılı kimyasallar mevcut, fakat hem 1 litre dahi olmayan kimyasallar çok pahallı, hemde arandığında her yerde kolaylıkla bulunamıyor.
İlk gezim sırasında en küçük boyunu ucuzluktan 23tl gibi almıştım ki 1 litre yok. bu ucuz fiyatı.
Şimdi ise kendi yaptığım kimyasalı kullanıyorum ve tavsiye ederim çok başarılı ve çok çok ta ucuz.
deneme amaçlı marketlerde satılan ( wc blok ) yada wc koku giderici gibi adları olan ve 3 tanesi 6 tl den satılan, mavi renkli katı kimyasallardan aldım, hani rezervuara atılan ve suyu maviye boyayanlardan.
Bu bloklardan birini 5lt lik bir pet su şişesine atıp üzerine 1,5lt su ekledim, geç çözüldüğü için ara ara aklıma gekdikçe çalkalayıp bıraktım, 4-5 günde tamamen eridi. şu an wc yi her boşalttığımda içine yarım çay bardağı kadar ilave ediyorum, sonuç harika.
Benim aldığım bloklar ithal ve adedi 55gr gelmekte.

katkı.jpg

blok.jpg

Aka' Alıntı:
Yok hocam ne eli sıkısı, bu güne kadar karavanın yapım aşamasında aynı Öğretmen gibi alıpta kullanmadığım bir ton malzeme var, bir çoğunuda elden çıkarmak zor.

Dünden bugüne: İşime yaramayan 2 adet folyalı izocam 120 tl,bagaj demirleri 350tl,İki mazgal kapağı plastik 60tl,bir top parke altlığı 59 tl hergün şuda lazım buda lazım,başka ne lazım,gidiyor işte.nasıl olsa birgün almaz olacaz elbet. Kimyasalını tuttum.İşe yaramasa da 6 tl çok para dil.Selamlar.

Kimyasal işe yarıyor, 6tl ye 3 blok aldım buda toplamda 5 litre eder.

bülent usta' Alıntı:
Sayın Aka çıkma kapı Ankarada istemediğiniz kadar çok eğer yardımcı olabilirsek nemutlu saygılar.
DOLLY KARAVAN
BÜLENT SOYDAŞ

Bülent Usta, öncelikle ilgi ve alakanıza teşekkür ediyorum.
Siz bu konuda yardım telep eden 2. kişisiniz, TÜV ile görüştükten sonra işi netleştirmeyi düşünüyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR