Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)
Uyduruk bir uygulama daha,
Kasetli wc kullananlar bilirler, wc kesinlikle koku sızdırma yapmaz fakat kullanmak üzere sürgüsü açıldığında eğer az da olsa dolu ise etrafa istenmeyen kokular yayarlar, ve özelliklede bu kokuları atmak için cam açmak yada aralamak gerekir.
Piyasada bu iş için üretilmiş ve oldukça başarılı kimyasallar mevcut, fakat hem 1 litre dahi olmayan kimyasallar çok pahallı, hemde arandığında her yerde kolaylıkla bulunamıyor.
İlk gezim sırasında en küçük boyunu ucuzluktan 23tl gibi almıştım ki 1 litre yok. bu ucuz fiyatı.
Şimdi ise kendi yaptığım kimyasalı kullanıyorum ve tavsiye ederim çok başarılı ve çok çok ta ucuz.
deneme amaçlı marketlerde satılan ( wc blok ) yada wc koku giderici gibi adları olan ve 3 tanesi 6 tl den satılan, mavi renkli katı kimyasallardan aldım, hani rezervuara atılan ve suyu maviye boyayanlardan.
Bu bloklardan birini 5lt lik bir pet su şişesine atıp üzerine 1,5lt su ekledim, geç çözüldüğü için ara ara aklıma gekdikçe çalkalayıp bıraktım, 4-5 günde tamamen eridi. şu an wc yi her boşalttığımda içine yarım çay bardağı kadar ilave ediyorum, sonuç harika.
Benim aldığım bloklar ithal ve adedi 55gr gelmekte.