Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,423
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

atiladi' Alıntı:
Sayfanı kirlettiğim için özür dilerim....

Umarım ömür boyu yollarımız kesişmez..

Kesişmeli Atilla mutlaka kesişmeli çünki;

bu sayfaları dolduruken içine dostluğumuzu,saygı ve sevgimizide koyduk. Sadece birileri okusun diye değil mutlaka yollarda
biryerlerde karşılaşmak için yazdık. Tüm duygularımız gerçek ve bunun için mutlaka tüm dostlarımızla sevgiyi ve güzellikleri
paylaşmayı önemsiyoruz.

Sevgi ve Selamlar

Etiketler

güngör' Alıntı:
Kesişmeli Atilla mutlaka kesişmeli çünki;

bu sayfaları dolduruken içine dostluğumuzu,saygı ve sevgimizide koyduk. Sadece birileri okusun diye değil mutlaka yollarda
biryerlerde karşılaşmak için yazdık. Tüm duygularımız gerçek ve bunun için mutlaka tüm dostlarımızla sevgiyi ve güzellikleri
paylaşmayı önemsiyoruz.

Sevgi ve Selamlar
Bencede kesişmeli.Ben bu sayfalarda paylaşmayı,yoğun duyguları ve de herkesin bir şeyleri olsun,ama ekonomik olsun diyenlerin nasıl kendilerini parçaladıklarını gördüm kısa zamanda.Anlık duyguları hepimiz yaşıyoruz ve sonunda üzülüyoruz.Hepinizi seviyorum.Selamlar.

Bişeymi olmuş, benim hiç bişeyden haberim yok, bişeyleri kaçırdım demekki.

Şu anda yaşadığım durumu anlatayım, aracımın enerji olayı sadece güneş panellerine bağlı, 270w, fakat havalar kapalı bulutlu vs gitmekte, dolayısıyla araçta çalışan dolabımı kapatmak zorunda kaldım, yani.
Öyle 2.5-3 amperlerle şarz olayı tamamen yalan, bu havalarda güneş panelleri kesinlikle yetmiyor, aracının enerjisini sadece panellerden düşünenler bir alternatif düşünmek zorundalar, ben gezilerim sırasında fazlaca yol aldığımdan bir alternatif olarak motordanda şarz edecek şekilde panomu değiştiriyorum..

Aka' Alıntı:
Şu anda yaşadığım durumu anlatayım, aracımın enerji olayı sadece güneş panellerine bağlı, 270w, fakat havalar kapalı bulutlu vs gitmekte, dolayısıyla araçta çalışan dolabımı kapatmak zorunda kaldım, yani.
Öyle 2.5-3 amperlerle şarz olayı tamamen yalan, bu havalarda güneş panelleri kesinlikle yetmiyor, aracının enerjisini sadece panellerden düşünenler bir alternatif düşünmek zorundalar, ben gezilerim sırasında fazlaca yol aldığımdan bir alternatif olarak motordanda şarz edecek şekilde panomu değiştiriyorum..
Deneyeceğiz ve bir gün bizde bilinçli bir şekilde burada konuşulanları kabul edeceğiz veya muhalefet edeceğiz ama incitici sözler kullanmadan.Yaz boyu 1.2 motorlu cılio ile 93 gün karadeniz dağlarında dolaştık, konaklayarak.Eşimin sol kalp kapakçığı plastik.Oda bize eşlik etti.Hiç teklemeden.Basıncın düşük olduğu 2400 m de.Kalp şurubu yapmıştık her ihtimale karşı.Buzdolabımız köpükten bir ambalaj kutusu,televizyonumuz elektrik bulduğumuzda şarj ettiğimiz bilgisayarımız,İnternet vıınımız.En mutlu olduğumuz Sultan Murat yaylasında sabahın 7 sinde çiy düşmüş çimenler üstünde gezmekti.Hiç deniz yapmadık.İhtiyaç da duymadık.Fantazilerimiz,kış uykusuna yatmış bir ayının kinden farksızdı.Eti anlık alıp kullandık.Meyvemiz karpuz ve kavun.Her an kes beni der gibi.Vakfı kebir ekmeği almıştık 8 tl 14 günde bitirdik.Küflenmedi değil.Kestik küflü yerlerini.Ocakta ısıtmalı manuel aliminyum toster.13-14 gün banyo yapmadığımız oldu.Sırtımız kaşınmadı değil.Onuda sabunlu bezle silmekle hallettik.Çatımızda su deposu yoktu.Vebostamız yoktu.Tulumların içine elbiselerimizle girerek ısındık.Çakal sesleri arasın da tek savuncamız kısa saplı bir baltacıktı.Ayıların harman olduğu Kafkasor yaylalarında korkmadık desek yalan olur.Yiyeceklerimizi çadırımızdan uzak ağaçlara asarak koruduk.Bir şeyi fark ettik;93 gün boyunca eşimle her konuda %100 anlaştığımız.Kavga bir yana "neden" sözcüğünü bir birimize karşı hiç kullanmadık.Kafamızın içi bomboştu, ilk atalarımız gibi.Cesaretiniz varsa 15 gün başınızı yıkamayın.Biz yıkamadık.Aborjinler ömür boyu yıkamıyorlar.Ama ayağı kırılan engeç üçgünde üzerine basarak yürüyebiliyormuş."yazarın yalancısıyım"Gerçi 1993 yılında ayağım kırıldığında ben ikinci gün bastonsuz yürümüştüm.Tabi bant alçı ve takma topukla."Yalan değil"Aborjinlerin bilinç altında ne kadar güçlü olduklarını ve imkansızı başardıklarını aktarmam daki düşünce:Çok basit konulara çok ciddi düşüncelerle yaklaşırsak kendimizi ve karşımızdakini yıpratırız.Bilinç altımız takıntılarla dolar yaşamımız çekilmez olur.
Demek oluyor ki güneş panellerine güvenenlerin aküleri boş, dolapları soğutmaz vede buzlu rakıyı yudumlayamayacaklar gibi.Ben tekirdağ rakısını yudumlarım,ılık sütle.Buz aramam.Yaşımdan dolayı.Sonrasında başağrısı yapmaz.Yanımda yarım kiloluk uzun ömürlü süt taşırım.Beyaz peynir ve kavun.Eşim kalp şurubu taşır yanında.Kendi yaptığımız.İşte böyle.Yaşayıp giderken sizlerin arasına geldik.Kabul edin dedik" başlıkta olduğu gibi" kabul ettiniz.Sizleri seviyoruz ve sizlerle güzel günlerimizin olacağına inandık İyi ki varsınız.Karanlığa mum yakmak en güzeli.Sevgiler bizden.

Adil05' Alıntı:
Deneyeceğiz ve bir gün bizde bilinçli bir şekilde burada konuşulanları kabul edeceğiz veya muhalefet edeceğiz ama incitici sözler kullanmadan.Yaz boyu 1.2 motorlu cılio ile 93 gün karadeniz dağlarında dolaştık, konaklayarak.Eşimin sol kalp kapakçığı plastik.Oda bize eşlik etti.Hiç teklemeden.Basıncın düşük olduğu 2400 m de.Buzdolabımız köpükten bir ambalaj kutusu,televizyonumuz elektrik bulduğumuzda şarj ettiğimiz bilgisayarımız,İnternet vıınımız.En mutlu olduğumuz sultan murat yaylasında sabahın 7 sinde çiy düşmüş çimenler üstünde gezmekti.Hiç deniz yapmadık.İhtiyaç da duymadık.Fantazilerimiz,kış uykusuna yatmış bir ayının kinden farksızdı.Eti anlık alıp kullandık.Meyvemiz karpuz ve kavun.Her an kes beni der gibi.Vakfı kebir ekmeği almıştık 8 tl 14 günde bitirdik.Ocakta ısıtmalı manuel aliminyum toster.13-14 gün banyo yapmadığımız oldu.Sırtımız kaşınmadı değil.Onuda sabunlu bezle silmekle hallettik.Çatımızda su deposu yoktu.Vebostamız yoktu.Tulumların içine elbiselerimizle girerek ısındık.Çakal sesleri arasın da tek savuncamız kısa saplı bir baltacıktı.Ayıların harman olduğu Kafkasor yaylalarında korkmadık desek yalan olur.Yiyeceklerimizi çadırımızdan uzak ağaçlara asarak koruduk.Bir şeyi fark ettik;93 gün boyunca eşimle her konuda %100 anlaştığımız.Kavga bir yana "neden" sözcüğünü bir birimize karşı hiç kullanmadık.Kafamızın içi bomboştu ilk atalarımız gibi.Cesaretiniz varsa 15 gün başınızı yıkamayın.Aborjinler ömür boyu yıkamıyorlar.Ama ayağı kırılan engeç üçgünde üzerine basarak yürüyebiliyormuş."yazarın yalancısıyım"Gerçi 1993 yılında ayağım kırıldığında ben ikinci gün bastonsuz yürümüştüm.Tabi bant alçı ve takma topukla."Yalan değil"Aborjinlerin bilinç altında ne kadar güçlü olduklarını ve imkansızı başardıklarını aktarmam daki düşünce:Çok basit konulara çok ciddi düşüncelerle yaklaşırsak kendimizi ve karşımızdakini yıpratırız.Bilinç altımız takıntılarla dolar yaşamımız çekilmez olur.
Demek oluyor ki güneş panellerine güvenenlerin aküleri boş, dolapları soğutmaz vede buzlu rakıyı yudumlayamayacaklar gibi.Ben tekirdağ rakısını yudumlarım,ılık sütle.Yaşımdan dolayı.Sonrasında başağrısı yapmaz.Yanımda yarım kiloluk uzun ömürlü süt taşırım.Beyaz peynir ve kavun.Eşim kalp şurubu taşır yanında.Kendi yaptığımız.İşte böyle.Yaşayıp giderken sizlerin arasına geldik.Kabul edin dedik" başlıkta olduğu gibi" kabul ettiniz.Sizleri seviyoruz ve sizlerle güzel günlerimizin olacağına inandık İyi ki varsınız.Karanlığa mum yakmak en güzeli.Sevgiler bizden.

Adil Hoca'm kutlarım ikinizi de!... :smiley:

Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Adil Hoca'm kutlarım ikinizi de!... :smiley:

Cavid Sezen
Cavid hocam, sizi birçok sayfalarda gördüm ve okudum.Şu anda söylediğinize yönelik değil,genelde pardon genelde değil tamamen temkinli ve de seviyeli yaklaşımlarınıza meftunum.Benim öğretmenim CAVİT KİPER gibi.Allah rahmetini esirgemesin.

Yok Adil hocam, sadece uzun soluklu kapalı havalarda paneller yetersiz kalıyor, tabiki dolap çalıştırılmak istenirse. şuan burada hava tamamen kapalı 3 küsür amperle şarz ediyor, ee gündüzün de kısa olduğu bu günlerde haliyle yetmiyor, yazın aylarca sorunsuz çalışıyor.

Aka' Alıntı:
Yok Adil hocam, sadece uzun soluklu kapalı havalarda paneller yetersiz kalıyor, tabiki dolap çalıştırılmak istenirse. şuan burada hava tamamen kapalı 3 küsür amperle şarz ediyor, ee gündüzün de kısa olduğu bu günlerde haliyle yetmiyor, yazın aylarca sorunsuz çalışıyor.
Tek öyle olsun. Korkutma bizi.İkinci baharımızda güzgüllerine dönmeyelim.Selamlar.

"Çok basit konulara çok ciddi düşüncelerle yaklaşırsak kendimizi ve karşımızdakini yıpratırız.Bilinç altımız takıntılarla dolar yaşamımız çekilmez olur."

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75368.620#ixzz2GHPJgX9N

Yaşamın özeti,
Teşekkürler.

Adil05' Alıntı:
Cavid hocam, sizi birçok sayfalarda gördüm ve okudum.Şu anda söylediğinize yönelik değil,genelde pardon genelde değil tamamen temkinli ve de seviyeli yaklaşımlarınıza meftunum.Benim öğretmenim CAVİT KİPER gibi.Allah rahmetini esirgemesin.

Aman hocam!.. :-[

Cavid Sezen

paylaşmayı önemsiyoruz.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75368.620#ixzz2GHu4nEQc

İşte olmasını istediğimiz teşekkürler Levent

Buzdolabına yapmış olduğum ilave fana; Otomatik olarak belli ısıda devreye girecek sistemi yaparak gönderdiğiniz için çok teşekkür ederim.Beni çok mutlu ettiniz.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR