Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,414
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Ustalar konuşurken cıraklar dinlermiş. İnceden inceye dinlemedeyim...

Etiketler

Öğretmenim bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4.5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim....

Tugay, o ivecoyu ne amaçla inceledin müşteri olarakmı, eğer öyleyse o davlumbazları kesmelerinin tek amacı olabilir daha fazla yükü güzelce İSTİFLEYEBİLMEK, 4.5 ton demişsin ben burada bir sucunun o araca 6 ton yüklediğini gördüm, tabiki bunlar marifet değil, amacımız yorgun olmayan bir araç bulup gene bunu fazla yormadan kullanmak, bende benimkini almadan yaptığım araştırmada özellikle nakliyeciler yada minibüsçüler "" abi iveco al öldüremezsin "" diyorlardı, bu lafın sebebi araçta şase olmasıydı fakat aşırı ezilmekten araç ölyordu ama belli etmiyordu.
Şayet o araç satılıksa, davlumbazların 10cm kesilmesi senin için büyük bir artı değildir sanırım, ayrıca gene mademki 4.5 ton atılmış, birde bizim yollarımızda hoplamıştır o araç dolayısıyla arka kısımdaki şase yan bağlantı kulaklarının ( kupayı tutan kulaklar ) hepsi kırılmıştır farkında değillerdir, şayet bunu farkedipte onardılarsa yada takviye yaptılarsa bu seferde kovan eğmiştir ( arka tekerler dışa doğru basar ve giderken uğultu yapar ) .
Dolayısıyla uzak dur.

TUGAY58' Alıntı:
Öğretmenim bu gün bir iveco inceledim ic kısımdaki arka teker üstü davlumbazları yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kesmişler şaşırdım nası oluyo yük basmıyormu dedim 4.5 tonu gecersen sürtüyo dedi bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim....
Kemal abini fazla bekletme.Gereken açıklamayı yaparsan sevinirim.Selamlar.

airboat' Alıntı:
Aka dostum,
Deneyimlerinle IVECO Uzmanı olmuşsun,prof luk için bir hırka gerekir artık.
Selam
Ne çıkar ,ben ivecoyu aldıktan sonra .Ne var ki ivecoların kaderi bu.İvecoları tül satmak için alana rastlamadım.Ya pastacılar yada uncular alıyor.Şasesi varya.Kantar yerini ve saatlerinide hafızalarına kaydetmişler oh.1040 kio+%5 istihap haddi, onlar yüklüyor 5 ton.Şasesi varya!

Aka' Alıntı:
Tugay, o ivecoyu ne amaçla inceledin müşteri olarakmı, eğer öyleyse o davlumbazları kesmelerinin tek amacı olabilir daha fazla yükü güzelce İSTİFLEYEBİLMEK, 4.5 ton demişsin ben burada bir sucunun o araca 6 ton yüklediğini gördüm, tabiki bunlar marifet değil, amacımız yorgun olmayan bir araç bulup gene bunu fazla yormadan kullanmak, bende benimkini almadan yaptığım araştırmada özellikle nakliyeciler yada minibüsçüler "" abi iveco al öldüremezsin "" diyorlardı, bu lafın sebebi araçta şase olmasıydı fakat aşırı ezilmekten araç ölyordu ama belli etmiyordu.
Şayet o araç satılıksa, davlumbazların 10cm kesilmesi senin için büyük bir artı değildir sanırım, ayrıca gene mademki 4.5 ton atılmış, birde bizim yollarımızda hoplamıştır o araç dolayısıyla arka kısımdaki şase yan bağlantı kulaklarının ( kupayı tutan kulaklar ) hepsi kırılmıştır farkında değillerdir, şayet bunu farkedipte onardılarsa yada takviye yaptılarsa bu seferde kovan eğmiştir ( arka tekerler dışa doğru basar ve giderken uğultu yapar ) .
Dolayısıyla uzak dur.
Bak birde sucular alıyormuş.Öğrenmiş olduk.Selamlar.

Kemal abi araç satılık deyildi tesadüfen bir market önünde markete ürün indiriyorlardı gördüm sadece arka teker davlumbazı ile arka kapı arasını sormak icin baktım oda cocukluk arkadaşım cıktı birde davlumbazı kesilmiş görünce iyice inceledim burdanda paylaşmak istedim birde dediklerin cok doğru sanırım iveco ların kaderi bu ....

Ankaraya gittiğimde, neredeyse tüm markaların şaftl şaseli çift teker araçlarını gördüm, ben kendi adıma konuşayım, burada sadece iveco ve fordun bazı modellerini görüyorum çift teker olarak , benim görmediğim birçok marka var halbuki, ve hepside devasa araçlar.

( ve hepside devasa araçlar.)
Fiyatlarıda bi okadar,dır sanırım abi

Sanmıyorum, sonuçta 5 yaş olayı var biliyosun.

Abi malumunuz ivecolar 2006 dan sonra 2007 galiba 2008 de kasa değişiyor ve fiyatlar fırlıyo.bakalım hayırlısı..

Tugay, bana kalırsa yeni kasa peşinde koşma derim, o araçların motorları daha güçlü dolayısıyla daha fazla eziliyor olabilirler. onlarda 17M3 var, 15.6M3 den tek farkı boy aynı sadece tavan biraz daha yüksek. Haa bazılarının bir avantajı var, fabrika çıkışlı havalı süspansiyon mevcut.

Aka' Alıntı:
Tugay, bana kalırsa yeni kasa peşinde koşma derim, o araçların motorları daha güçlü dolayısıyla daha fazla eziliyor olabilirler. onlarda 17M3 var, 15.6M3 den tek farkı boy aynı sadece tavan biraz daha yüksek. Haa bazılarının bir avantajı var, fabrika çıkışlı havalı süspansiyon mevcut.
Bence de 17m3 gereksiz.Dağları yurt edinmek isteyenlere 12,13 m3 Rahatına düşkünlere 15.6 sankide daha uygun.Şaseli olması ve birde havalı süspansiyonlu olursa dokunma keyfine.Parasına da katlanacaksın herhalde.

Kemal abi haklısın kesinlikle öyle bi düşüncem yok birde o kadar nakit zaten sıkışık 2006 belki belki genelde 2005 lere bakıyorum
Adil abi yuvadan kuşu ucuralımda hayırlısı bakalım ondan sonra ne verdiğse bizimle gidecek hali yok ya..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR