Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,406
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

çanağın şimdiki ölçüleri 21x51 cm

Etiketler

Sayin Aka gercekten sizi tebrik ediyorum. Sizinde belirttiginiz gibi Turkiye'de bu sektorde her hangi bir gelistirme cabasi ve arge yok (gerci hangi sektorde varki demeden edemiyor insan).

En buyuk problem ise bence Turkiye'de digital karasal yayinin olmamasi. Analog karasal yayin neredeyse tarihe karisti ama bir cok ulkede uygulanan digital karasal yanina Turkiye bir turlu gecemedi. Bu tip yayin ile bir avuc ici buyuklugundeki digital anten ile her yerden yuzlerce kanali yakalamak mumkun. Ornegin Ingiltere'de digital karasal yayin ile en cok izlenen 50 nin uzerindeki kanali ve 20 den fazla radyo kanalini cekebiliyorsunuz. Ve anteni kurmak ve yayin yakalamak buyuk bir problem degil cunku uydu anteni kadar hassas degil. Sadece genel olarak yonu bulmaniz yeterli ve 3 cm sagda solda fark etmez. Digital karasal yayin olsaydi bu kadar ugrasmiyacaktik. Uydu anteninin avantaji sadece yurt disi gezilerinde Turk kanallarini izlemek olacakti.

Melih bey, karasal digital yayın bizdede var, fakat kapalı link olarak mobeselerde vs kullanılıyor, para kazanmak kaliteden önce geldiği için kimse karasala yönelmez, tv reklamlarının saniye ücretleri bu kadar pahallıyken uydu kirası daima ucuz gelir, ama gsm lerde karasal kullanmaktalar şuan, ( mecburiyetten tabiki )

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21199007.asp

Boyle birsey buldum. Zaten yayinlandigi tarihtede okumustum. Eger dogru ise 2015 de digital karasala gecilecekmis. Eger gerceklesirse bir cok kisi uydu anteni ve dertlerinden kurtulacaktir. Zira ozellikle karli bolgelerde her sene bir kac kere kar ve buzlanma yuzunden ayari bozuluyor ve ayarlamayi bilmeyen yada ekipmani olmayan bir cok kisi televizyon tamircisi yada elektrikcilere bir suru para vermek zorunda kaliyor. Karavanlardaki durumda cabasi.

Teşekkürler Yusuf kardeşim . Saygılar Seyfettin hocam..
Kemal abi siz ve eşiniz değer vermiş geziniz,den zaman ayırıp bizleri ziyaret ettiniz,ya o bize onur verdi, mutlu etti,gurur duyduk,sizin cana yakınlığınız icinizin dışa vurması sami,miliğiniz bizi ve yakın ailemi cok mutlu etti inanın hala annem sizden bahsediyo ( Bak torun gördün dimi Av Nursen hanımı ) Ha kızım göreyim bak onun gibi mütavazi ve yerinde ağır ol ha ailemize yakışan ol o ablan sana örnek olsun der.. evet abi Kayseride bir eviniz var tabiki evin anahtarı,da hazır. Sevgi ve saygılarımızla Annem Cemile sultan Tunay,Tugay,Nursen hanımın meslekdaşı Cemoş hanım....

Adil beyin isteği üzerine bir kaç foto .

g5.jpg

g6.jpg

g7.jpg

elbette aracımda halen yapılması veya değişmesi gereken ve planlanan kısımlar var, tavan kumaşı, perdeler, giriş paspası vs, henüz gezmekten zaman bulup girişemedim, fakat bu günlerde herşey biter.

g4.jpg

g2.jpg

g3.jpg

g1.jpg

ısıtıcı derken nesini nasıl hallettik anlamadım, marka mı yoksa yeri vs mi.

Abi bir aracım yok ama bir planım var eleştirine sonsuza kadar acık

PROJE RENKLÄ° SÄ°.png

Abi yüksekliği yazmayı unutmuşum banyo buzdolabı hariç diğerleri standart 90.cm

Tugay bey 2 konuda fikir belirteyim.

1- yatağa girip çıkması 60cm yerden oldukça zor olacaktır ve yatakodası kısmı sıkıntı yaratabilir. benim kabin amiri alkoven de yatmam diyor mesela. denemesini evde yapın isterseniz. yatağın bir yanına arabada düşündüğünüz gibi 60cm lik bir açıklık koyup yatıp kalkmayı deneyin derim.
2- tek kişilik yatak olarak düşündüğünüz masa ve oturma gurubunu 2 kişilik yapma imkanınız var. benim karavanda uygulanmış bir sistem. yatağı 30-40cm genişletme imkanınız olur. oldukçada pratik bir yöntem. detayları görüşürüz sonra.

Tugay, yüksekliği boşver, önce aracın eni boyu ve tekerlek davlumbazları nerelere geliyor bunları bilmek lazım.
Senin planı ölçeklediğimde çıkan durum bu, fakat ben standarda yakın olsun diye en 180 den hesapladım. bu değişebilir tabki.

tugay plan1 copy.jpg

Ayrıca burada sürgü kapı iptal gibi görünüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR