Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,402
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Yer aydınlatma detay.

DSCN4212c.jpg

DSCN4213c.jpg

DSCN4215c.jpg

DSCN4214c.jpg

Etiketler

Ben uyurken sıfır ışık olsun isterim,tahminim gece devamlı yanıyor.Onun yerine yattığınız yerin başucuna çıtçıtlı bir düğme yapmak daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

dalyan' Alıntı:
Ben uyurken sıfır ışık olsun isterim,tahminim gece devamlı yanıyor.Onun yerine yattığınız yerin başucuna çıtçıtlı bir düğme yapmak daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Hayır devamlı yanmıyor, benim arkada ranza var alt ve üst yatak başuçlarında birer anahtar zaten var, ayrıca birde ön tarafta 3. bir anahtar var. sadece gece wc yada su vs için. anahtarlarda merdiven otomatiği tipi.

Wc kaset kısmının izole işi, malum burada kaset aparatının kenarlarında bazı boşluklar kaldı, her ne kadar görünmeyen bir kısım olsada kapaktan girebilecek toz, nem vs engellemesi için basit izole yapılması gerekiyordu, fakat aradaki 3.5 cm gibi şekilsiz boşluğu kapatacak malzeme biraz zor, dolayısıyla burada koltuklardan artan süngerden faydalanıldı, bu arada aracın belden aşağı bazı yerlerindeki ( folyolu poliüretan ) yada adı her ne ise yapışkanlı izole süngeri, kaporta güneşe, ısıya maruz kaldığında kendini bırakıyor, kaportadan uzaklaşıyor, kullananlara duyrulur.
Önce ara boşluklara göre sünger kesildi, sonra bu süngerler elde kalan herhangi bir yağlı boya ile boyandı, toz tutmaz hale kadar kuruyunca yerlerine yerleştirildi, şimdi üzerine son kat temizlik boyası atılacak, bunun içinde tercihan her yüzeye sorunsuz yapışan antipas tercih edilecek.

DSCN4233c.jpg

DSCN4227c.jpg

DSCN4229c.jpg

DSCN4235c.jpg

idare edecek gibi bir izole oldu.

DSCN4237c.jpg

Bir zihni sinir proje, malum araçlarımızda banyolarımıza anca sığıyoruz, ve bir çok araçta banyo sırasında naylon perde ile boğuşmak zorunda kalıyoruz, henüz bende yok ama evdeki perde ile az boğuşmadım, helede es kaza size yapışırsa, düşündüğüm şey sanki bu sorunu giderecek gibi. ayrıca temizlenmeyenperdede küf vs oluşmakta.
Araçlarımızda kapı içeri açılır olabilse sızdırmazlık sağlanabilir, fakat yer darlığı sebebi ile kapılarımız genelde dışa açılır ve yapıları itibarı ile zayıf malzemeden yapıldıkları için istenilen kalitede conta koyulsada tek noktadan kilitlemeli kapılar illaki esner ve conta iş görmez olur.
Düşündüğüm sistem bir oluk ve bir siperlikten oluşmakta, oluk kapının dışında kasada monteli, (dışarı kaçan suyu yakalayıp banyoya geri gönderme amaçlı ) , siperlik ise kapı içinde monteli ve oluğa aşırı su gidişini önlemek amaçlı, aslında sadece oluk kullanmak bile bu işi çözer gibi geliyor ama siperlik sayesinde oluğa çok daha az su gidecektir.
Ben bu sistemi uygulamaya karar verdim, sonucunu göreceğiz.

kap?1.jpg

kap?2.jpg

kemal abi dusunceguzel ve pratik diger fikirlerin gibi ins verimli de olur...sizden sonra burda bit fransadan gelen bir aileyi misafir ettim mersedes yarim otobusler kadar buyuk karavanlariyla neyse lafi uzatmayayim onlarin karavanda kullanilan banyo kapisi surgulu bir kapiydi ayni malzemeden (gri renkte katlanir )sayin armes anemon isimli karavaninda kulllanmis demek istedigim sizdirmazlik ve disa acilip yerisgal etmemesi acisindan degerlendirlebilir..sevgilerle

Derkan Anemonun kapısına daha önce dikkat etmemiştim, şimdi tekrar baktım, akordion kapı gibi görünüyor, elbette bu malzeme kullanışlı ve amaca uygun, keşke olsada kullansa idik, zamanında ben muhtelif malzeme için çok süründüm, hatta vc kapısına kilidi bile daha 1 hafta önce halledebildim, sonuçta bitmişe çare olarak böyle bişey düşünebildim.

Bitmişe çare olarak düşündüm deyince işler değişir.

Benim kafamdaki proje de buna benzer bir şey ama yalnızca siperlikten ibaret. Çünkü sizde kapının altında ama daha içeride görünen kısmı ben kapıyla aynı düşey hizada olacak şekilde düşündüm. Hatta siperlik olarak da yalnızca kenar çıtası kullanmayı düşünüyorum.

Bekir bey, o şeklinide düşündüm fakat atl kısım tamam da , yan kısımlardan illaki kapı aralığına su sıçrayacaktır dış oluk özellikle yanlardan gelen damlaları toplamak için.
Neyse bir yapayım bakalım sonucu görecez zaten.

Yan oluk için kapı kenarına çıta düşündüm. Normalde hava geçişini engellemek, vb. amaçlarla kullanılan kenar çıtasını, kapının hareketli kanadı yerine sabit kanadına içeriden çakarım diye bir fikir yürütüyorum. Ne dersiniz? Olur mu?

Bu arada, Rıfat Bodrumdan geçti, oldukça free ve zamana bağımsız bir tatil yapıyor, resmen ipi kopmuş uçurtma gibiydiler.

DSCN4246c.jpg

DSCN4252c.jpg

TA2RX' Alıntı:
Yan oluk için kapı kenarına çıta düşündüm. Normalde hava geçişini engellemek, vb. amaçlarla kullanılan kenar çıtasını, kapının hareketli kanadı yerine sabit kanadına içeriden çakarım diye bir fikir yürütüyorum. Ne dersiniz? Olur mu?

Evet bekir bey, aynı çıta yada lastik bende düşünüyorum, en azından suyu kanala yönlendirmesi için.

oldukça free ve zamana bağımsız bir tatil yapıyor, resmen ipi kopmuş uçurtma gibiydiler.

iste her zaman yapmak istedigim tatili ifade eden cumle rifat abiyi tebrik ediyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR