Bu arada son gezi notlarımdan bazı olmazsa olmazlar şöyle.
-Fazladan 5-6 tane bagaj bağlama lastiği ( renkli ve iki ucunda kancası olanlardan )
- Araç içinde muhtelif uygun yerlerde göze batmayacak sabitleme halkaları ( extradan su, kasa, çuval vs ) gibi geçici yükleri sabitlemek amaçlı.
- 2 adet lastik yükselti takozu, 2 adet çünki gerektiğinde önlere yada arkalara yada sağ veya sol taraflara koymek için, forumun bir yerinde görmüş ama önemsememiştim, gördüğüm takozlar katlanarak yüksekliği ayarlanıyordu, basit ama çok gerekli,
- Normal boy bir kova, araca girarken ayak daldırmak için.
-Tamir bandı,
-Çamaşır nasıl kurutulacak sorusunun cevabı.
-Ledli uzun süreli el feneri.
-bolca poşet irili ufaklı, çöp paketlemek için, yada çöp torbaları.
- araç içi terliği. önemsiz gibi görünsede önemli.
- wc kapısı çıkışına ve araç girişine muhakkak havlu tip paspas.
- ve en önemlisi wc nin koku yapmaması için gerekli kimyasalların bulundurulması.
benim wc kapaklı olduğu halde kullanım için kısa sürelide olsa açıldığında bazı durumlarda araç içine koku yayılabiliyor, bu yüzden arkadaşlar beni eleştirselerde, contalı kapaklı sızdırmaz olan wc ler haricinde kullanılanları, seramik wc ler, yahutta wc nin atık suyuna karışması ( tek depo ) kesinlikle tavsiye etmiyorum, ben atık suyumu heryerde rahatlıkla boşaltabildim, çünki sadece sabun kokusu geliyordu ama diğerini düşünün ( bazı anlarda boşaltacak yer dahi bulunamıyor, yaşayınca anlaşılıyor ), ayrıca ben duragan ( yerleşik ) tatil yapmadım sadece geceleri uzun süreli durduk, yol alırken deponun çalkalanması sonucu lavabo ve banyomdan fena sayılmayacak sabun kokusu geliyordu, tersini siz düşünün.
şimdilik akla gelenler bunlar.