Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,426
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Pano yerine takıldı, solar regülatör takıldı ve ilk izlenimler 2x135 w panel ile.

DSCN1160c.jpg

DSCN1163c.jpg

Etiketler

Saolun arkadaşlar. darısı başınıza.
Zamanında bu topikte paneller hususunda " ben en az 10A enerji alacağım " diye idda ederek bazı polomiklere girmiştim ki o zamanlar aklımda almayı düşündüğüm gerçekte 14A idi, ve regülatörü bağlayıp 18A görünce yüzümde bir tebessüm belirmedi değil.
Fakat bu amperlerde regülatör ısınıyor şimdi birde ona soğutma fanı düşünüyorum. ama sonuç olarak memnunum. iyi dilekleriniz için teşekkürler tekrar.

Buzdolabı fanı için devre, az elektronik merakım olduğundan dolap serinletmesi için 30-50 dereceler arası çalışan basit bir devre yaptım, mosfet ve ntc kullanıldı, ntc dolap gövdesine yapıştırıldı, 3-5 parçadan ibaret olduğu için karta dizmedim anahtarın arkasına lehimledim, dolap çalışırken değil dolabın dışı ısındığında devreye giriyor, enteresandır dolabın dışı ilk çalıştırma hariç pek ısınmıyor.

DSCN1164c.jpg

DSCN1166c.jpg

Kemal bey iyi fikir güle güle kullanın

Ve en son işim atık su deposu, galvanizden 80 litrelik, toplam tatlı su kapasitesi 70 lt olan karavanları düşününce, 80 lik depo yeter dedik, deponun içine zehirli boya atıldı, ne faydası olacaksa artık.

DSCN1167c.jpg

Aküleri koltuk altına koymaktan vazgeçtim ve kapı girişine 2 akülük dolap şişiriverdim, invertörüde hemen üzerine monte ettim, ve ne işe yarayacaksa akü dolabının üzerinide ayakkabılık yaptım.

DSCN1169c.jpg

DSCN1170c.jpg

ayakkabılık çok işe yarayacak merak etmeyin, ben bunun çok sıkıntısını çekiyorum, yer bulamıyorum fazla terlik ve yedek ayakkabılara
selamlar

Atık deposunu güle güle kullan. Takmadan önce mutlaka sızdırma testi yap.
Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.