Bu aralar başta ısıtıcı ikinci olarakta uydu anteni işiyle ilgilenmekteyim, ısıtıcı işini hallettik sayılır, anten işine elince, son zamanlarda sıkça rastladığımız araç üstü otomatik çanakların çokluğu dikkatimi çekmeye başlamıştı, içlerini birebir görmek henüz nasip olmadı ama, eskiden türksatı almak için 90-cm ler sonradanda 60cm çanaklar ile az boğuşmadık. hatta forumdan bir çekme karavancı arkadaşımız 45cm bir anten denediğini fakat randıman alamadığını belirtmişti, iyide bu araçların tepesindekilerin dikine genişliği en çok bir karış bu nasıl oluyordu. demekki bizle çanakları ezbere üretiyoruz, arge yok, kopya sadece... ve şeytan dürttü, bir çanak aldım, kese kese kuşa çevirdim, ve en önemlisi LNB nin odak noktasını değiştirdim eskiden ofset çalışan çanak parabol hale geldi, sonuç, harika, atv de bile sinyal 71-72 lede.
Şimdi tek sorun bu anteni çatıya katlanır olarak uydurmakta, tabiki motorlu olacak, ve resimde görülen ayaktı, maunttu, kelepçeydi ne varsa hepsi fazlalık ve iptal edilecek.
Bu yazıyı bu konulara vakıf olanları uyandırma amaçlı yazıyorum... Türksat artık neredeyse LNB ile alır vazyete gelmiş..