Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,402

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Aka' Alıntı:
Bu aralar başta ısıtıcı ikinci olarakta uydu anteni işiyle ilgilenmekteyim, ısıtıcı işini hallettik sayılır, anten işine elince, son zamanlarda sıkça rastladığımız araç üstü otomatik çanakların çokluğu dikkatimi çekmeye başlamıştı, içlerini birebir görmek henüz nasip olmadı ama, eskiden türksatı almak için 90-cm ler sonradanda 60cm çanaklar ile az boğuşmadık. hatta forumdan bir çekme karavancı arkadaşımız 45cm bir anten denediğini fakat randıman alamadığını belirtmişti, iyide bu araçların tepesindekilerin dikine genişliği en çok bir karış bu nasıl oluyordu. demekki bizle çanakları ezbere üretiyoruz, arge yok, kopya sadece... ve şeytan dürttü, bir çanak aldım, kese kese kuşa çevirdim, ve en önemlisi LNB nin odak noktasını değiştirdim eskiden ofset çalışan çanak parabol hale geldi, sonuç, harika, atv de bile sinyal 71-72 lede.
Şimdi tek sorun bu anteni çatıya katlanır olarak uydurmakta, tabiki motorlu olacak, ve resimde görülen ayaktı, maunttu, kelepçeydi ne varsa hepsi fazlalık ve iptal edilecek.

Bu yazıyı bu konulara vakıf olanları uyandırma amaçlı yazıyorum... Türksat artık neredeyse LNB ile alır vazyete gelmiş..
Isıtıcının Neyi ve nasıl halledildiği açık değil.Ben nasıl halledeceğim?açık ve net değil.Selamlar.

Araçtaki en büyük tek parça alet buzdolabıdır, buzdolabının istenildiğinde yerinden rahatça çıkarılması, koridordan geçebilmesi ve kapıdan çıkabilmesi lazımdır.

Benim fikrime göre, bu tip araçlarda çift kişilik yatak olayı oldukça gereksiz, yatağı sadece geceleri kullanırken yaşam alanından oldukça fazla kısıntıya gidiyoruz, 30cm lik bir boşluk bile aracın planının tamamen ferahlamasına olanak sağlayabiliyor, hele 50cm boşluğa bir buzdolabı sığıyor, diğer kısımlarda ev lüksü aramayıp yatakta aramak bana anlamsız geliyor.

"" Isıtıcının Neyi ve nasıl halledildiği açık değil.Ben nasıl halledeceğim?açık ve net değil.Selamlar. ""

Detaylı foto koyayım hocam.

"" Bizim ivecolara göre 60 cm.""
Evet şu haliyle kapı boşluğu 60cm, buzdolab ve karşısındaki koltuk arası boşluk 56cm.

Birde tavsiye, eğer arka kapıları kaynatarak iptal etmeyecekseniz kapı dibine yatak koymayın. burada yatan donar.

Aka' Alıntı:
"" Isıtıcının Neyi ve nasıl halledildiği açık değil.Ben nasıl halledeceğim?açık ve net değil.Selamlar. ""

Detaylı foto koyayım hocam.
Sevinirim.Isıtıcı çok önemli.İnsan yaşlanınca soğuktan korkuyor.Selamlar.

Abi cok teşekkür ederim arka kapı olayını ayrıca irdelemem gerekti buzdolabı olayı cok haklısın giriş cıkış durumu sanırım bu planda bi sıkıntı cıkarmaz ama hatırlatman cok iyi oldu oturma gurubunda cok değişik bir sistem üzerinde çalışıyorum netleşince sizinle paylaşacam cünki alt yapısının calışma tekniğinde sizin bilginize ihtiyacım var saygılarımla

Isıtıcının montajı, ben en uygun yer olarak koltuk altındaki su deposunun yanını seçtim, su depom 140 litrelik idi, yeni boyutları 112 litre oluyor, oldukça hafif olan su depomu bağlantılarını söktükten sonra yerinden çıkartmak için baya bi zorlandım, çünki kavak kontra üzerine fiber kaplama olan depodaki fiber kaplama bazı yerlerden çatlamış ve ağaç su emmiş, deponun boş hali 30kg geliyordu, dolayısıyla bundan sonra kontra depo düşüncem yok.

ısıtıcının 2 boğazı var, yanında gönderilen kağıt hortumu uygun mesafeden keserek bir çatal oluşturdum, bir ağız oturma kısmına üflerken diğeri arka koridora üflüyor, dolayısıyla yatakların bölümü oldukça iyi ısınıyor, ayrıca gene ağızlardan birine kolay kenetlenir bir parça yaparak ve bu parçayada 2cm çaplı 1-2 metre kadar bir kağıt hortum takarak soğuk havalarda saç kurutma ( fön ) makinası olarakta kullanmayı düşünüyorum.

Kağıt hortumu birbirine silme geçecek gibi kesip 300 derecelik sıvı conta ile tutturarak çatal oluşturdum.

Ve ısıtıcının bir arıza durumunda zahmetsizce servis yapılabilmesi için koltuk altındaki kontrayı ısıtıcı oradan çıkarılabilecek gibi kestim, bir basit kapak ilave edilecek.

DSCN5600c.jpg

DSCN5601c.jpg

DSCN5602c.jpg

DSCN5603c.jpg

DSCN5604c.jpg

Aka' Alıntı:
ayrıca gene ağızlardan birine kolay kenetlenir bir parça yaparak ve bu parçayada 2cm çaplı 1-2 metre kadar bir kağıt hortum takarak soğuk havalarda saç kurutma ( fön ) makinası olarakta kullanmayı düşünüyorum.

:D :D :D Son yıllarda duyduğum en cin fikir. Gerçekten tebrik ediyorum..

Uzunca süredir 220V besleyecek bir yer olmazsa hanımın saçlarını nasıl kuruturuz diye kafa yorup bir türlü çözüm bulamıyordum. Teşekkür ediyorum. Gezenbilir ailesini seviyorum. Müthiş fikirler çıkıyor.

airboat' Alıntı:
Göndereceğini söylediğin emanet ulaşmadı.
Sorun mu çıktı?

Seyfettin hoca, o emanetten 3 adet hazırladım, Bekir bey, L. Güngör ve biride size, fakat İstanbuldan ısmarladığım NTC ler istediğim değerden düşük geldi, dolayısıyla yeni malzeme p.tesi elime geçer salı günü gibi gönderirim.

Ve ısıtıcının bir arıza durumunda zahmetsizce servis yapılabilmesi için koltuk altındaki kontrayı ısıtıcı oradan çıkarılabilecek gibi kestim, bir basit kapak ilave edilecek.
[/quote]
Isıtıcı fotoları için teşekkürler.Ayrıca su deposu alımında kafam netleşti.

TA2RX' Alıntı:
:D :D :D Son yıllarda duyduğum en cin fikir.

Uzunca süredir 220V besleyecek bir yer olmazsa hanımın saçlarını nasıl kuruturuz diye kafa yorup bir türlü çözüm bulamıyordum.

Bekir hocam,
Sizin yaylacı olduğunuzu düşünüyorum.Karadeniz yaylaları ile anılır.Yayla havasında deriiiin bir nefes alır ciğerlerinizde ısıtır ve ıslak saçlara üflersiniz.sıcak nefesiniz yeterde artar bile,tabii şaka.

Size (rtulun) örneği LPG sobası verelim,hem ısınır hem kurunursunuz.
Selamlar.

airboat' Alıntı:
Bekir hocam,
Sizin yaylacı olduğunuzu düşünüyorum.Karadeniz yaylaları ile anılır.Yayla havasında deriiiin bir nefes alır ciğerlerinizde ısıtır ve ıslak saçlara üflersiniz.sıcak nefesiniz yeterde artar bile,tabii şaka.

Size (rtulun) örneği LPG sobası verelim,hem ısınır hem kurunursunuz.
Selamlar.

;D ;D ;D

Yok, ben LPG almayayım. LPG'yi bir tek mutfakta kullanmayı düşünüyorum. Isınma için Webasto ya da türevlerinden birini düşünüyorum. Hava üflemeli saç kurutma sistemi fikri bu yüzden çok hoşuma gitti. Gezenbilir üyelerinin cin fikirlerine bayılıyorum. Yaratıcılıkları sonsuz (bu konuda rtulun başlı başına bir ekol).

TA2RX' Alıntı:
;D ;D ;D

Yok, ben LPG almayayım. LPG'yi bir tek mutfakta kullanmayı düşünüyorum. Isınma için Webasto ya da türevlerinden birini düşünüyorum. Hava üflemeli saç kurutma sistemi fikri bu yüzden çok hoşuma gitti. Gezenbilir üyelerinin cin fikirlerine bayılıyorum. Yaratıcılıkları sonsuz (bu konuda rtulun başlı başına bir ekol).
Benden öneri.Rifat ve Aka dostumuz bu konularda uzmandırlar.
Hani siz de; pek geride sayılmazsınız!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR