Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,414
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Sıcak su olayı, bu sistemi henüz yapma aşamasındayım, malzeme toparlıyorum ve kesin uygulayacağım, normalde yaptıktan sonra resimlemeyi düşünüyordum fakat bazı arkadaşlarımız sıcak su çözümleri düşünmeye başlayınca, belki birilerinin hoşuna gider diye yayınlıyorum.
Sistem aracın soğutma suyunu kullanarak sıcak su elde ediyor, araç içindeki kalorifer radyatörünün giriş ve çıkışlarına koyulacak 2 T ile buradan su alıyoruz, kazan olarak kullandığım 20Lt düdüklü tencereye giren sıcaksu içine koyulacak bakır spiral sayesinde suyu ısıtıyor, sıcak su motor dönüşüne koyulacak 80 derecelik termostat su kaynamadan devreyi kesiyor, ve stop ettiğimizde 20Lt 80 derecelik suyumuz hazır, bu su ile 2 kişi duş alabilir düşüncesindeyim.
Neden düdüklü tencere, yaptıracağımız krom depolar köşegen olacağından düdüklü kadar sağlam olmayacağı düşüncesindeyim, şayet silindir depo istersek bunuda kolay yaptıracağımızı sanmıyorum, içindeki kat kat fazla basınca dayanabilen düdüklü burada rahat çalışacaktır, hemde ucuz.
Depo arayışında iken Rıfat " yaw düdüklü kullan gitsin " demişti, düdüklünün boyutlarıda baya uygun üstelik.

sıcak su.jpg

Etiketler

Aka' Alıntı:
Sıcak su olayı, bu sistemi henüz yapma aşamasındayım, malzeme toparlıyorum ve kesin uygulayacağım, normalde yaptıktan sonra resimlemeyi düşünüyordum fakat bazı arkadaşlarımız sıcak su çözümleri düşünmeye başlayınca, belki birilerinin hoşuna gider diye yayınlıyorum.
Sistem aracın soğutma suyunu kullanarak sıcak su elde ediyor, araç içindeki kalorifer radyatörünün giriş ve çıkışlarına koyulacak 2 T ile buradan su alıyoruz, kazan olarak kullandığım 20Lt düdüklü tencereye giren sıcaksu içine koyulacak bakır spiral sayesinde suyu ısıtıyor, sıcak su motor dönüşüne koyulacak 80 derecelik termostat su kaynamadan devreyi kesiyor, ve stop ettiğimizde 20Lt 80 derecelik suyumuz hazır, bu su ile 2 kişi duş alabilir düşüncesindeyim.
Neden düdüklü tencere, yaptıracağımız krom depolar köşegen olacağından düdüklü kadar sağlam olmayacağı düşüncesindeyim, şayet silindir depo istersek bunuda kolay yaptıracağımızı sanmıyorum, içindeki kat kat fazla basınca dayanabilen düdüklü burada rahat çalışacaktır, hemde ucuz.
Depo arayışında iken Rıfat " yaw düdüklü kullan gitsin " demişti, düdüklünün boyutlarıda baya uygun üstelik.
Düşünce olarak güzel."enerji harcamadan sıcak su elde etmek.Jeotermal düzeneği.Eşanjör sistemi.Tabi arabamız hareket halindeyken.( Benimki dururken).Düdüklüyü nereye koyacağın önemli.Yer sorunu yoksa 60 litrelik sıcak su kazanlarının içi tüp şeklinde.Altı üstü yuvarlak ve 100 derece sıcaksu basıncına dayanıklı.Fiatı 115 tl.Selamlar.Şu çizimleri ben niye beceremiyorum.Becriksiz olduğumu düşünmeye başladım.

Aka' Alıntı:

Daha kolayı var yahu! Koyun düdüklüyü ocağın üzerine olsun bitsin. Sıcak suyunuz beş dakikada hazır. ;D

birde benden örnek,
yapılmış ve kullanılmakda,
Haluk ağbi (shava)ısıtıcının egsoz spiral hortumunu su deposunun ortasından geçirdi, bu sayede hem ısınıyor hemde sıcak suyu her daim hazır oluyor, gerçi Haluk ağbi bu sistemi duş için değilde soğuklarda bulaşıkları sıcak su ile yıkamak için :smiley: düşündü, sonuçdan da memnun,
selamlar

Ne dahiler var Levent hemşerim dimi Adil öğretmenim biraz daha düşünse bu konuyu keşke...

Ben bu sistemi, yolculuk bitiminde duş almak için tasarladım, yolun tozu yapışkan gibi kalıyor çünki.

Atilla beye, kendi özür mesajından önceki Ö.M. yanıtımdır.

""Özür dilerim, belki bir gün es kaza bir yerde karşılaşırız, birbirimizin yüzüne bakacak cesaretimiz olsun bari. ""

TA2RX' Alıntı:
Daha kolayı var yahu! Koyun düdüklüyü ocağın üzerine olsun bitsin. Sıcak suyunuz beş dakikada hazır. ;D
o zaman suyu kovadan tas ile alıp başına dökmen lazım.Benimki duştan akacak.Kemal Beyin kinde de vardığın an sıcak su hazır.Bi şekilde duştan akar herhalde.

atiladi' Alıntı:
Geçenlerde, 8mm 2 mt bakır boruyu çift sıralı sardırdım, amacım, mutfak tezgahına hava hortumu otomatik ekleme sistemi ile getirdiğim su tesisatına, spiral sistem gerektiği zaman takılacaktı, sistem ocağın büyük bekinin üzerine gelecek şekilde ayarlanıp, ocak yakıldığında içinden su geçen spiral suyu ısıtacaktı, iş bitincede kaldırılıp bagaja konulabilecekti...
Ama olmadı çünkü ocağın üstündeki spiralden su hidrafor basıncıyla geçerse su yeterince bir işe yarayacak kadar ısınmadı, suyu kendi akışı ile geçirilirse su güzel ısındı ama bu su debisi ile deyil banyo yapmak el yıkamak bile zor olduğundan, işe yaramayacağını düşünerek şimdilik proje dopoya kalkdı...
Biz zamanında bir çok zihni sinir projelerine hem vakit hem para harcadık olmadı...
Atilla Bey teşekkürler.Sipiral boruyla kafamda yeni projelerin ışığını yaktınız.Ama daha sonra.Dediğin doğru su arıtmada olduğu gibi.Ozihni sinir projelerinin tartışmalarında bulunmak isterdim.Bu konuların tartışmalarına katılan arkadaşların üzerimde o kadar etkileri var ki anlatamam.Ben 27 sene akıl vermeye alışmış bir insan olarak, aslında sitede, daha çok akıl almaya ihtiyacımın olduğunu anladım.Herşey hazır ve sana uygulamak düşüyor.Bundan dolayı emeği geçenlere teşekkürler.

Sayfanı kirlettiğim için özür dilerim....

Umarım ömür boyu yollarımız kesişmez..

atiladi' Alıntı:
......................
İkinizide çok seviyorum.Becerilisiniz,başarılısınız ve çok vericisiniz.Bu sitenin size ve sizin gibi arkadaşlara ihtiyacı var.Rica ediyorum bir birinizi kırmayın.Selamlar.

Dahi dahiliğini dahilikleri ile göstermeli idi.

Olmadı

Aka' Alıntı:
Atilla beye, kendi özür mesajından önceki Ö.M. yanıtımdır.

""Özür dilerim, belki bir gün es kaza bir yerde karşılaşırız, birbirimizin yüzüne bakacak cesaretimiz olsun bari. ""
Mesajı yeni okudum.İşte siz busunuz.size de bu yakışır.Ne diyebilirim ki!Seviyeli insanlar,Bu tür olylarda üçüncü kişiyi araya sokmazlar ve sizde bunu yaptınız.Sizi seviyorum.Bu gece rahat uyuyabileceğim.İkinizede iyi geceler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR