Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,854
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Aka' Alıntı:
Adil hocam, senin bu cam ile benimkiler arasında büyük fiyat farkı yok, hemen hemen aynılar, tabiki karar sizin fakat hata ediyorsunuz.
Fotoların hepsi açılıyor, başka bir arkadaşta aynı şekilde fotoları açamamış, sorun tarayıcınızda olmalı, İE yerine FIREFOX kullanmayı deneseniz.
Kemal Bey teşekkürler.Camları yapıştırdım.İleride değiştirebilirim.Resimlerinizi izlemek için bilgisayarıma format attırdım.Şimdi izliyebiliyorum.Yeni projeyi "8. sayfa" görmediniz veya konuşmak istemediniz.Bu arada iveconun 8 santimetre taban döşemesinde 180 cm,60cm yukarıda 190 cm olduğunu dün tespit ettim.Yani yatağın boyu yan izalasyondan sonra 190 cm olduğunu ölçtüm.Ara mesafe en dar duş ile gardrop arası 50cm .Selamlar.

Etiketler

Abi bir sorum olacak 8 cm taban döşemesinden sonra en 180 cm 60 cm yukarı,da 190 cm sorum şu 80 cm yukarıda araç eni kaç cm ??...

TUGAY58' Alıntı:
Abi bir sorum olacak 8 cm taban döşemesinden sonra en 180 cm 60 cm yukarı,da 190 cm sorum şu 80 cm yukarıda araç eni kaç cm ??...
190 cm izolasyon yapılmış şekliyle.80 cm camın alt ucu 200cm.izolasyonyapılınca 188cm ye düşüyor.Bir kavis düşün.tabanda 180,60cm de 190,80 de188,185 cm tavanda"taban döşemesi yapılmış"175 cm.Ok yayı gibi.mobilyaların ön tarafı düz.Arka tarafı yay şeklinde.D harfinin tersini düşün. Yatağın boyunu istersen "Atilla Bey'in yaptığı " 200 cm yapabilirsin.Selamlar.

Abi teşekkürler şimdi daha,da netleşti

Aka' Alıntı:
Açık söyleyim camları beğenmedim, karavanda bu tip cam olmamalı, yaz sıcağında nedenini anlarsınız. bu kasalara belki tam boy sürmeli cam olabilir araştırmak lazım.
Her türlü eleştiri hakkımızı kullanıyoruz.
Adil hocam, bir daha düşünse mi

Cam konusu önemli bi konu idi ama bir kere takıldı Adil öğretmenim,de bir deneyelimder olmazsa ilerde değiştirile bilir düşüncesinde bir karavanı olupda o sıcakları yaşamadım ama ilk etepda öğretmenimin düşünceside mantıklı yol güzergahını 7.8 aylarda karadeniz dolayları hani serdede yaylalar var olduğundan sıkıntı olmaz kanısındayım.

TUGAY58' Alıntı:
Cam konusu önemli bi konu idi ama bir kere takıldı Adil öğretmenim,de bir deneyelimder olmazsa ilerde değiştirile bilir düşüncesinde bir karavanı olupda o sıcakları yaşamadım ama ilk etepda öğretmenimin düşünceside mantıklı yol güzergahını 7.8 aylarda karadeniz dolayları hani serdede yaylalar var olduğundan sıkıntı olmaz kanısındayım.
Arkadaşın biri :"Karavan ile olur olmaz yerlerde de zaman zaman yatma durumunda kalabiliriz.İşte o zaman, emniyet açısından üstten sürgülü camın her zaman açık kalmasında bir sakınca yok"demesi beni biraz olsun rahatlattı.Kaldıki üstteki havalandırma"53x77"Her zaman açık kalabilir.Tam sürgülü ,alttan açılmalı camların avantajıve dezavantajı da olabilir."emniyet ve havalandrma bakımından.Selamlar.

berkcantp' Alıntı:
Adil hocam, bir daha düşünse mi
lhan Bey arkadaşım,düşünsek iyi olur aslında ama deneyelim derim.Camları taktık artık.Yeniden cam almak zaman işi.Teknik direktörüme göre 3,5 güne kadar çalışmaları hızlandıralım der.Tabi "Adil Hocam düşünsemi?camları beğenmedim"diyenlerin benim iyiliğime gönderme yaptıklarını biliyor ve teşekkür ediyorum.Selamlar.

Adil05' Alıntı:
lhan Bey arkadaşım,düşünsek iyi olur aslında ama deneyelim derim.Camları taktık artık.Yeniden cam almak zaman işi.Teknik direktörüme göre 3,5 güne kadar çalışmaları hızlandıralım der.Tabi "Adil Hocam düşünsemi?camları beğenmedim"diyenlerin benim iyiliğime gönderme yaptıklarını biliyor ve teşekkür ediyorum.Selamlar.
Adil hocam, özür dilerim, heves ve şevkinizi kırmak istemem.
Bende karavan dönüşümünde, araç tescil tarihi dolunca, bugün ki yaşam şeklimi hesaba katmamışım. Yıllarca kaçak binmek canıma tak demişti. Bu gün ise karavanımın uzun süreli ve yayla ağırlıklı gezilerime yetersiz olduğunu, Ayrıca kendimi düşünerek bu planı oluşturduğumu anladım, oysa ki bu karavanda yalnız değildim, yoldaşında hak ve isteklerine göre plan yapmam gerekiyormuş, sebep her koşulda mutluluk.
Tekrar kolay gelsin, saygılar

Adil hocam aslında camların büyük olması çokda önemli değil kamp sırasında kapılar yazın zaten hep açık sizde 1 havalandırma 3 tanede cam var ayrıca ön camlar var onalarıda açtınızmı hava sirkulasyonu yeterince sağlanacaktır soğuk ve yağmurlu havalarda zaten camlar kapalı daha niye endişeleniyorsunuz bence gece yatarken küçük camların avantajı bile var güvenlik açısından bu saatten sonra cam sök tak hem maliyet olacaktır keyfinizi kaçıracaktır.

berkcantp' Alıntı:
Adil hocam, özür dilerim, heves ve şevkinizi kırmak istemem.
Bende karavan dönüşümünde, araç tescil tarihi dolunca, bugün ki yaşam şeklimi hesaba katmamışım. Yıllarca kaçak binmek canıma tak demişti. Bu gün ise karavanımın uzun süreli ve yayla ağırlıklı gezilerime yetersiz olduğunu, Ayrıca kendimi düşünerek bu planı oluşturduğumu anladım, oysa ki bu karavanda yalnız değildim, yoldaşında hak ve isteklerine göre plan yapmam gerekiyormuş, sebep her koşulda mutluluk.
Tekrar kolay gelsin, saygılar
Teşekkürler İlhan Bey.Söyledikleriniz, kesinlikle şevkimi kırmadığı gibi ilgi göstermeniz bizi nekadar mutlu ettiğinizi anlatmaya sözcükler kafi gelmez.Eşim ile beraber evimize geldiğimizde bilgisayarın başına koşuyoruz.Sayfamıza kimler girmiş ve ne demiş?Her adımı eşimle beraber değerlendiriyoruz.Daha doğrusu Eşim ağır basıyor.İkimizinde ikinci evliliği.Ben Avrupa dahil tüm türkiyeyi gezdim.Eşim ise yedi yıldır benimle ne gördüyse.Buyaz 90 güne yakın karadeniz dağlarında kaldık.İnanırmısınız ,tulumların içine montlarla girdik ve donduk.Çok güzel bir serüven oldu.İkimizde şikayetçi olmadık.Buzdolabımız 10 litrelik bir köpük kutuydu.Arabamız 1200lük cılio idi.Sizlerin eleştirilerini kesinlikle tartışıyor ve gerekenleri yapıyoruz.Yapılacak bir şey kalmadıysada ne yapalım katlanırız diyoruz.İkimizde pozitif birer bireyiz.Ortak paydalarımız çok.Yaşadıklarımızın içinde"7 yıldır"keşkelerimiz yok.Arkamıza bakacak yaşı geçtik.İkinci bahar devamlı değil.Yazı var kışı var.Şu yazdıklarıma izin vermeniz bizim için bulunmaz bir mutluluk.İyiki varsınız.Sizleri seeeviiiyoruuum diye bağırıyorum.Selamlar.
.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Adil hocam aslında camların büyük olması çokda önemli değil kamp sırasında kapılar yazın zaten hep açık sizde 1 havalandırma 3 tanede cam var ayrıca ön camlar var onalarıda açtınızmı hava sirkulasyonu yeterince sağlanacaktır soğuk ve yağmurlu havalarda zaten camlar kapalı daha niye endişeleniyorsunuz bence gece yatarken küçük camların avantajı bile var güvenlik açısından bu saatten sonra cam sök tak hem maliyet olacaktır keyfinizi kaçıracaktır.

Adil hocam. Aslında ben de Yusuf beye katılıyorum. Camlarınız güzel oldu. Aynı zamanda havadar da. İçeriden dışarısı çok ferah görünür. Kendinizi cam balkonda oturuyormuş gibi hissedersiniz. Hele bir deniz kenarında, ya da dağ eteğinde iseniz deyme keyfinize. Kışın gerekirse içeriden cırt bantlarla keçe kullanır ve yalıtımı sağlarsınız. Camların üstten açılır olması özellikle güvenlik ve gece havalandırmalarında iyi bir tercih. Güle güle kullanın. Selamlar.

Hocam, samimi ve içten yazdığımız için, sanki kendi aracımızmış gibi eleştiriyoruz. ne mutlu size.
( ama ben genede " bak bunu izah ettik gitmiş gene neler yapmış" diyorum valla. )

mabirsen' Alıntı:
Adil hocam. Aslında ben de Yusuf beye katılıyorum. Camlarınız güzel oldu. Aynı zamanda havadar da. İçeriden dışarısı çok ferah görünür. Kendinizi cam balkonda oturuyormuş gibi hissedersiniz. Hele bir deniz kenarında, ya da dağ eteğinde iseniz deyme keyfinize. Kışın gerekirse içeriden cırt bantlarla keçe kullanır ve yalıtımı sağlarsınız. Camların üstten açılır olması özellikle güvenlik ve gece havalandırmalarında iyi bir tercih. Güle güle kullanın. Selamlar.
Mehmet Bey teşekkürler.Eşiminde çadırda biraz dışarı korkusu olmuştu.Şu an daha rahat.

mabirsen' Alıntı:
Arabanı al gel de camlarını takayım.Bu arada kaynak işlarini de yaptırırız.Fazla masrafa girmezsin.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR