Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,875
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Aka' Alıntı:
Adil hocam, işe başladığında gönye olmayan yan duvar kavisleri seni baya yoracaktır.
Resimde görülen ( lambri izolasyon şiltesi ) yada döşeme şiltesi yada adı her neyse olan bu strapor türü malzemenin 2mm liğinden bir kaç plaka ( rulo değil plaka ) edinmende fayda var, bunu makas yahut maket bıçağı ile yerinde düzgünce kesebilirsin, dolayısıyla alingirli yerlerin kalıbını bu malzeme ile alıp daha sonra bunu ağaç, kontra kesme kalıbı olarak kullanırsan hem iş düzgün çıkar hemde az yorulursun.
Kemal Bey dediğin doğru.O konuda baya uğraştım.Strafordan kalıp çıkardım ama kullanması biraz zor.Senin dediğin sert ve ayakta durabilen bir maddeden yapılmış.Kalıbı onun üzerüne aktarırsam daha kullanışlı olur.Tabanıda gönyeye müsait.Teşekkürler.Ceviz dikmekten yeni geldim.

Etiketler

Evin tamirini bitireyim dedim,Hanım:" Boşver, nasıl olsa 21 aralıkta kıyamet kopacak kendini yorma.Gel fidan dikelim" dedi.Hafta sonu arkadaşın tarlasına ceviz fidanı diktik.

SAM_4531.JPG

SAM_4514.JPG

Yusuf Aybek' Alıntı:
Adil hocam o ceviz ağacının altında oturmak güzel olur :smiley: ellerinize sağlık.
Teşekkür Yusufum.Kimler oturur bilemem ama,insanların oturacağı kesin.Yeterki tutsun.Selamlar.

Adil05' Alıntı:
Evin tamirini bitireyim dedim,Hanım:" Boşver, nasıl olsa 21 aralıkta kıyamet kopacak kendini yorma.Gel fidan dikelim" dedi.Hafta sonu arkadaşın tarlasına ceviz fidanı diktik.

Olay ve anlayış budur. Tebrik ediyorum. 20 Aralık günü başka fidanlar dikmeniz dileğiyle.

Merhaba adil abi. yengemin espirili 21 aralık yaklaşımı hoş . sizinde toprakla uğraşmanız çok güzel . aşık Veyselimizinde söylediğibi toprak toprak.. toprağı işleyen insandır .insanı işleyense siz öğretmenlerimiz . toprağa ve insana verdiğiniz uğraşıdan dolayı çok teşekkürler.

gez-bil' Alıntı:
Merhaba adil abi. yengemin espirili 21 aralık yaklaşımı hoş . sizinde toprakla uğraşmanız çok güzel . aşık Veyselimizinde söylediğibi toprak toprak.. toprağı işleyen insandır .insanı işleyense siz öğretmenlerimiz . toprağa ve insana verdiğiniz uğraşıdan dolayı çok teşekkürler.
Teşekkür ediyorum.Öğretmenin, engüzel sermayesi yetişmiş insan.Yetişmiş insanın ise, güzeli görebilme gücünün engin olması.Bundan daha büyük mutluluk ne ola ki?Selamlar.

TA2RX' Alıntı:
Olay ve anlayış budur. Tebrik ediyorum. 20 Aralık günü başka fidanlar dikmeniz dileğiyle.
Öğretmen olduğum günden bugüne diktiğim okadar çok fidan var ki! ister gerçek anlamda,ister mecazi anlamda; yaşam kalıbım bu.İstesemde bundan vazgeçemem.Sizlerde dikilmiş fidanın olgun hali değil misiniz sevgili dostlar?Haydi 20 aralık günü herkes birer fidan dikmeye.Ölümden korkan zavallılar İzmir Şirince'ye.

.Ölümden korkan zavallılar İzmir Şirince'ye.
Sonuna kadar katılıyorum öğretmenim bizlerde ağaç dikmeye ve okyanus ötesini ezmeye...saygılarımızla

Merhaba Adil Bey, Adil Hocam,
Tüm takipçilere de merhaba...

Bir kaç aydır karavan hevesiyle müptelası olduğum Gezenbilir'in, "Kendi Karavanını Yapanlar" bloklarını sırasıyla okuyorum. Karavanlarını tamamlayan ve benim de okumayı tamamladığım Yusuf Bey, Levent Bey, Atilla Bey, İsmail Bey'den sonra yeni başlayanların sayfalarına konuk olmak daha bir hoşmuş. Yanlış anlaşılmasın, diğer arkadaşların yazılarından da bir sürü notlar aldım hepsi çok değerli ve önemli benim için. Ancak yine de "daha hoşmuş" dememdeki sebep, sanırım okuma zamanımızla sizin canlı performansınızın paralelliği. Sanki gerçekten aynı ortam içinde birlikte kotarılıyormuş gibi, keyifli, tartışmalı, paylaşımlı...

Öyle kaptırıyor bazen insan kendini ki, ben okuduğumda onların karavanlarını bitirmiş olduğunu bilmeme rağmen, resimlerinde Levent Beyi, Yusuf Beyi çay demlemiş içiyor gördüğümde, kalkıp bende çay demlemek ihtiyacı hissetmiştim.

Hocam aslında bu yazıyı yazma sebebim, en kısa sürede gönlünüzden geçirdiğiniz karavanınıza kavuşup yollara düşebilmeniz dileğimi iletebilmekti. Kolay gelsin.
Yapım serüveninizin yeni takipçilerindenim...

Alpaslan Yarar

Abi bu gün telefondada konuşmuştuk bu gün gördüğüm iveco ve tesadüfende araç sahibinin cocukluk arkadaşımın cıkması ilede aracın icini inceleme fırsatım oldu ama ne göreyim ic teker üstü davlumbazların kesilerek yaklaşık 10cm yüksekliğinde bir pay bırakılmış şaşkın bi şekilde atlayıp dışdan teker icine baktım ve bunu 2 kez yaptım ve hemen sordum nası yük basmıyormu diye 4.5 tonu gecersen basıyo dedi karda kışda dedim yolculuk esnasında sorun yok yanlız gece bırakmadan önce bir tepikle araya dolan karı düşürmek iyi olur dedi oda sabah ilk hareketde lastığı yıpratmasın diye oda olsa olur olmasada olur. demesi beni şaşırt,tı bu olaya bu sitede ben hiç rastlamadım..bu nasıl düşünülmedi anlamadım iç davlumbazın o kadar sorun yaratması sonucu yinede iyice tartışmak gerek ama tartışılacak bir durumda yok sanırım aracı bire bir inceledim icide yüklü idi nekadar yük var dedim 2 tona yakın dedi araç 38 NL 613 yada 618 olabilir .....

TUGAY58' Alıntı:
Abi bu gün telefondada konuşmuştuk bu gün gördüğüm iveco ve tesadüfende araç sahibinin cocukluk arkadaşımın cıkması ilede aracın icini inceleme fırsatım oldu ama ne göreyim ic teker üstü davlumbazların kesilerek yaklaşık 10cm yüksekliğinde bir pay bırakılmış şaşkın bi şekilde atlayıp dışdan teker icine baktım ve bunu 2 kez yaptım ve hemen sordum nası yük basmıyormu diye 4.5 tonu gecersen basıyo dedi karda kışda dedim yolculuk esnasında sorun yok yanlız gece bırakmadan önce bir tepikle araya dolan karı düşürmek iyi olur dedi oda sabah ilk hareketde lastığı yıpratmasın diye oda olsa olur olmasada olur. demesi beni şaşırt,tı bu olaya bu sitede ben hiç rastlamadım..bu nasıl düşünülmedi anlamadım iç davlumbazın o kadar sorun yaratması sonucu yinede iyice tartışmak gerek ama tartışılacak bir durumda yok sanırım aracı bire bir inceledim icide yüklü idi nekadar yük var dedim 2 tona yakın dedi araç 38 NL 613 yada 618 olabilir .....
Bana bir tarafını kesmek yeter.Duşun altına gelen yeri.Tek problemim, duş teknesi.Davlumbazın tepe noktası25 cm.Taban döşemesi 6 cm+10cm davlumbaz yüksekliği.Davlumbazın yüksekliğini 9 cm kesersem 13 cm yükekliğinde bir duş teknesi kullanabilirim.Başka çözüm önerisi olan arkadaşlardan beklentilerim var.Kalan yükseklik190-6=184-13=171.Benim boyum 168cm.Bana uyar.

Abi alt,tan kırparak tavan,la baş arası 3 cm,den 8 cm cıkarmanı tavsiye ederim. cünki siz havalandırmayı tavana koycaksınız sanırım hem havalanma daha rahat olur, birde ben 50x100 lük sıtraforla sizin ölcünüzle banyoyu denedik 3 cm,de elini başına koydunmu elin tavana değiyor.DİKKAT saygılar

"""Benim boyum 168cm.Bana uyar. """"
He he , hoca kapıya yazı yazacak, - 171 den uzunlar giremez " diye

TUGAY58' Alıntı:
Abi alt,tan kırparak tavan,la baş arası 3 cm,den 8 cm cıkarmanı tavsiye ederim. cünki siz havalandırmayı tavana koycaksınız sanırım hem havalanma daha rahat olur, birde ben 50x100 lük sıtraforla sizin ölcünüzle banyoyu denedik 3 cm,de elini başına koydunmu elin tavana değiyor.DİKKAT saygılar
Başka çare yok gibi.Bu kadarın da eyvallah.Selamlar.

Tugay, sende üşenmeyip deniyosun yani , hoca oturarak yıkanacak belki ne biliyosun, al sana çözüm işte.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR