Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,875
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Abi o, Karadeniz yaylalarında cadır kurup, Cıplak ayakla gezen, Bir kücük kız cocuğunu torunu gibi kucağında tutan bir insan nası ihtiyar olurki olsa olsa delikanlı ihtiyar olur saygılar...

Etiketler

TUGAY58' Alıntı:
Abi o, Karadeniz yaylalarında cadır kurup, Cıplak ayakla gezen, Bir kücük kız cocuğunu torunu gibi kucağında tutan bir insan nası ihtiyar olurki olsa olsa delikanlı ihtiyar olur saygılar...
Ama o zaman yayla havası vardı.Şimdi apartman içinde.Doğa insanı hergün yeniler ve kendini genç hissedersin.Bahara inşallah yine kendimizi genç hissederiz.Selamlar.

gez-bil' Alıntı:
Adil abi yaşın bence bir önemi yok . ömür dediğimiz bir saman alevi kadar kısa .
Yaşa bakmıyorum.Hissettiklerim şu an öyle.Ne varki siz gençlerin arasında olmak çok güzel.Ya birde yayla yollarında bir arada olmak bir ömür değer.Selamlar.

edessastelio' Alıntı:
Merhaba,Adil hocam;
sayfanızı yeni gördüm.
Karavanınız şimdiden hayırlı ugurlu olsun.Selamlar.
Merhaba Ahmet Beyim.Hikayenizi baştan sona biliyorum.Vermiş olduğunuz ,mücadelenizi de.Sizin gibi mücadeleci arkadaşlarla bir arada olmak büyük şans.Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Demekki daha doğru olanı oturma grubu arkasındaki dolaplardan biri yada ikisini iptal edip wc-banyoyu oraya almak. Mantıklı.
Bizim ivecolarda ;arka kapıdan davlumbaz 130cm+davlumbaz90cm .Ne yapsan duşun 40 cm si davlumbaz üerine geliyor.Veya 90 cm si.Çıkar yol özel duş teknesi yapmak.

Adil hocam,
planına tekrar baktım, o yerleşim şekli ile çok fazla bir seçenek yok gibi. ivecoda tekerlek aralığı 3.95 tir. buda haliyle davlumbazın yerini etkiliyor, akla en yatkın çözüm banyo küvetini davlumbazı kurtaracak şekilde basamak şeklinde yapıp üst kısma vc yi, alt kısmada duş alırken ayakta durulacak alanı yapmak. benim aracın o kısımları kapalı olduğu için benim bunu test etme şansım yok, ama sen bunu yerinde bir dene derim, yani vc yüksekliği bu durumda ne oluyor diye. ayrıca banyo küvetini fiberglastan yapabilirsin, hem sızdırmaz olur hemde ömürlük.

Depo işini, eğer standart ölçüler dışında yaptıracaksan, ağaçla uğraşma, buradada sana tavsiyem fiberglas dır, istediğin ölçülerde yaptırabileceğin gibi ayrıca kromdan hem hafif hemde ömürlüdür.
Polietilen plakadan yapıştırma tekniği ile yapılan depolar zamanla ayrılıyor.

Gene banyo iç duvar kaplaması için, polyester ve bir yüzü istediğin renk jelkot lu 2mm yada 3mm plakalar kullanabilirsin, yüzeyi cam gibi düzdür, bunu polyesterciler ekde hazırlıyorkar, boya derdin yok, sızdırmazlık mükemmel ve sağlam, aklında olsun, metrekare fiyatıda sanırım 15tl cıvarı tutar.

Aka' Alıntı:
Gene banyo iç duvar kaplaması için, polyester ve bir yüzü istediğin renk jelkot lu 2mm yada 3mm plakalar kullanabilirsin, yüzeyi cam gibi düzdür, bunu polyesterciler ekde hazırlıyorkar, boya derdin yok, sızdırmazlık mükemmel ve sağlam, aklında olsun, metrekare fiyatıda sanırım 15tl cıvarı tutar.
Gerekli olan bir plaka.Polyesterci mi hazırlayacak ,yoksa hazırı satılıyor mu?Bu plakaların düz taraflarını duş teknesinin kalıbında da kullanabiliriz diye düşünüyorum.

plaka standart değil, sen ebatları söylüyorsun, polyesterci hazırlıyor. yada toplam metrekareyi söylüyorsun o hazırlayıp sen sonradan onu doğruyorsun.

Ayrıca şimdi senin planı max'a aktardım inceliyorum bir kaç yerde hata var, mesela mutfakla koltuk arası mesafe 52cm, buradan buz dolabı geçmez.

Yapılacak işlerden biri, buz dolabına şu aşamada karar vermek ki ölçüler net bilinsin, ayrıca vc yide şimdi almanda fayda var. fakat alt hazne kaç litrelik olacak buda bir soru işareti tabiki.

Ticari, soğutuculu kamyonetlerde kullanılan bu pvc plakalar, istanbulda hazır satılıyor, örneğin Baumax yapı markette bile var...Yapılması gereken, banyo duvarı ovalleri araca alıştırılınca, hemen iç izolasyon plakalarınıda yapıştırıp, fazlalıklarını kesip montajlamak...Bitmiş banyoya izolasyon plakalarını takmak isterseniz, "Geçmiş olsun", artık yamuk yumuk izolasyona razı olmanız lazım....

Banyo kapısı kaç cm olacak, hemen yazıver.

atiladi' Alıntı:
Ticari, soğutuculu kamyonetlerde kullanılan bu pvc plakalar, istanbulda hazır satılıyor, örneğin Baumax yapı markette bile var...Yapılması gereken, banyo duvarı ovalleri araca alıştırılınca, hemen iç izolasyon plakalarınıda yapıştırıp, fazlalıklarını kesip montajlamak...Bitmiş banyoya izolasyon plakalarını takmak isterseniz, "Geçmiş olsun", artık yamuk yumuk izolasyona razı olmanız lazım....
Tam zamanında müdahele.Teşekkür.

Tamam, plan önümde net göreyim diye istedim.
Ayrıca yemek masan biraz gereksiz geniş 55cm gibi yapsan daha rahat edersin. .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR