Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,875

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Gelde Bekir abiye,de katılma.....

Bir aracım yok ama bir planın var abi eleştirine sonsuz acık...

PROJE RENKLÄ° SÄ°.png

Abi yüksekliği yazmayı unutmuşum Banyo buzdolabı hariç komple 90 cm endeksli......

TUGAY58' Alıntı:

Tavsiyem: Ölçekli çalışın. Bu şekilde örneğin 140cm enindeki yatak ile 97cm enindeki banyo eşitmiş gibi duruyor.

TUGAY58' Alıntı:
Abi yüksekliği yazmayı unutmuşum Banyo buzdolabı hariç komple 90 cm endeksli......
Arabamız yok ama arabası olanlara atfolunur.Başım üstüne.Yatak ölçüleri ve yeri uygun.Duş ,yeri ve ölçüleri uygun.Oturma grubu yeri uygun,yatak boyu uygun .Ancak iki kişi oturamaz.En az 80 cm olmalı.Buzdolabının yeri uygun ,fakat mutfak dolabının boyutlarınıbozmuş.Sanıyorum mutfak dolabının boyunu kızımız Tunay'a danışmamşsın.Hanımların olmassa olmazları mutfak tezgahı.En dar evye 43.5 cm.En en az 50 cm olmalı Bulşık yıkama yeri ve tabakları serme yeri yok..Dolapların ölçüleri uygun.Sanıyorum yükseklik 90 cm uygun.Orta alanın geniş olması her zaman arzu edilen bir durum.Ama karavanda kısıtlı. Bagaj yerleşimi aynı düşündüğümüz gibi. LPG tankının kapısı dışarı açılan bir kapısı olmalı. Yinede bence mutfak ölçülerini kabul eden için güzel bir plan.
Bekir Bey'e katılıyorum.Ölçüsüz plan göz yanılmasına sebep oluyor.Selamlar.

TUGAY58' Alıntı:

Tugay bey, tuvalet,banyo kabini aracın sağında olmasını neden tercih ettiniz bilmiyorum ancak kullanımda hoş olmayacaktır.

güngör' Alıntı:
Tugay bey, tuvalet,banyo kabini aracın sağında olmasını neden tercih ettiniz bilmiyorum ancak kullanımda hoş olmayacaktır.
Levent Bey aynı şey benim plan içinde geçerli.Kapısı oturma grubunun karşısında olduğu için mi?

TUGAY58' Alıntı:

Tugay dostum,
Yerleşim için hazırladığın projeyi bir araç içine sığdırmak zor olabilir.Almayı düşündüğün aracın iç ölçülerini
bulduğun zaman,yapacağın proje daha gerçekci olacaktır.
Yinede projeyi hazırlamak işin başlangıcıdır.Gerisi gelir.
Başarılar dilerim.

Adil05' Alıntı:
Levent Bey aynı şey benim plan içinde geçerli.Kapısı oturma grubunun karşısında olduğu için mi?

Adil bey merhaba,

karavan dışında yaşam genel olarak aracın sağında akıp geçer, tuvalet ve camı sağda olduğunda insanın en önemli eylemi def-i hacet gerçekleşene kadar içerdeki :'( eylemden sonra dışarıdakilerin :( canı sıkılabilir.
Selamlar

güngör' Alıntı:
Adil bey merhaba,

karavan dışında yaşam genel olarak aracın sağında akıp geçer, tuvalet ve camı sağda olduğunda insanın en önemli eylemi def-i hacet gerçekleşene kadar içerdeki :'( eylemden sonra dışarıdakilerin :( canı sıkılabilir.
Selamlar
hımmm

Demekki daha doğru olanı oturma grubu arkasındaki dolaplardan biri yada ikisini iptal edip wc-banyoyu oraya almak. Mantıklı.

mabirsen' Alıntı:
Demekki daha doğru olanı oturma grubu arkasındaki dolaplardan biri yada ikisini iptal edip wc-banyoyu oraya almak. Mantıklı.
Düşenmekte bir mahsur yok ama ben duşa yandan cam açmıyorum.Karavanın tavanına ışık yandığında çalışan aspiratör takmayı düşünüyorum.Yapılan mesajlardan tuvaletin bir şekilde koku yaptığını ortamda rahatsızlık yaptığını duydum.Ayrıca çeşitli aralıklarla çalışabilecek otomatik de düşünülebilir.İstenilen en uygununu yapmak.Arkadaşlar da burada devreye giriyor.Bu nedenle arkadaşların uyarılarını dikkate almak önemli.

Levent beye katılmamak elde deyil yanlız wc ve banyo,su aynı konumda 2 araç yanyana geldi diyelimki arada biraz yakın olmak zorunda kalındı ( Bir camp alanında ) sağdaki arac wc kullanacak soldaki arac,da kahvaltı yapıyo...evet hoş bi durum olmaz öylede böylede benim tercihimin sağ tarafta olmasının nedeni ben gece yatarken sürekli sol tarafıma yatma olayıdır bu nedenle gece yattığımda aracın 3 kapısını direk görmek istemem.. banyo buzdolabı ( buzdoladı isteğe bağlı orta kısa boy ) hariç diğerleri 90 cm endeksli olduğundan... yoksa tabiki sol tarafada olabilir.
Seyfettin hocam haklısınız bakarsınız iveco olmaz ducato olur olurda olur herkese ayrı ayrı teşekkür ederiz Tunay,Tugay..

Adil hocam, işe başladığında gönye olmayan yan duvar kavisleri seni baya yoracaktır.
Resimde görülen ( lambri izolasyon şiltesi ) yada döşeme şiltesi yada adı her neyse olan bu strapor türü malzemenin 2mm liğinden bir kaç plaka ( rulo değil plaka ) edinmende fayda var, bunu makas yahut maket bıçağı ile yerinde düzgünce kesebilirsin, dolayısıyla alingirli yerlerin kalıbını bu malzeme ile alıp daha sonra bunu ağaç, kontra kesme kalıbı olarak kullanırsan hem iş düzgün çıkar hemde az yorulursun.

DSCN5605c.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR