Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,868

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Adil hoca, aracın karkas işi bittiğinde kaplamaya geçmeden önce tavan, yer vede yanların bol bol detay fotolarını çek, sonra bu fotolar üzerinden karkas mesafelerini vede boylarını aracın sabit kısımlarından ( çerçeve kenarı, köşe sacları gibi ) kerteriz alarak ölç ve foto üzerine not et, ileride üzerine kaplama malzemeyi attığında ne nerede kesinlikle bulunmuyor, dolayısıyla 3-5 cm lik ağaçta vidayı ortalamak yada üzerine koyacağın malzemenin ayaklarını ortalamak mesele oluyor ..bu fotolar iş bitene kadar sana lazım olacaktır.

benim fotolardan bir örnek.

DSCN0148.JPG

Arka kısım camın bana göre büyük seçilmiş, bende büyük tuttum ama şimdi pişmanım, çok gereksizmiş bu büyüklük, soğuk havalarda o kısmı ısıtmak zor. hatta kışları içeriden bir formülle kapatmayı düşünüyorum. çünki yaz dahil bu güne kadar hiç açmadık.

Aka' Alıntı:
Arka kısım camın bana göre büyük seçilmiş, bende büyük tuttum ama şimdi pişmanım, çok gereksizmiş bu büyüklük, soğuk havalarda o kısmı ısıtmak zor. hatta kışları içeriden bir formülle kapatmayı düşünüyorum. çünki yaz dahil bu güne kadar hiç açmadık.
Keşke daha evvel size danışsa idim.Artık cam bulma şansım yok.Bunlarıda bir fabrika köşesinde buldum.Üretimi yok.Değişik bir çözüm buluruz herhalde.Sevgiler bizden.

Aka' Alıntı:
Adil hoca, aracın karkas işi bittiğinde kaplamaya geçmeden önce tavan, yer vede yanların bol bol detay fotolarını çek, sonra bu fotolar üzerinden karkas mesafelerini vede boylarını aracın sabit kısımlarından ( çerçeve kenarı, köşe sacları gibi ) kerteriz alarak ölç ve foto üzerine not et, ileride üzerine kaplama malzemeyi attığında ne nerede kesinlikle bulunmuyor, dolayısıyla 3-5 cm lik ağaçta vidayı ortalamak yada üzerine koyacağın malzemenin ayaklarını ortalamak mesele oluyor ..bu fotolar iş bitene kadar sana lazım olacaktır.
Teşekkürler Kemal Bey.Onuda yaparım.Ayrıca tam dolap ve duşun,kenar tahtalarının geldiği yerlere projeye göre 6cm lik "en" ahşaplar da koyuyorum ve arkayada.Bu konularda uyarılarınızı daha önceden bekliyorum.Selamlar.

Yarın Simav kar yağışlı.İKİNCİ BAHAR üşümesin. Teknik Direktörüm Mehmet Bey'in adını sık sık duyacaksınız.

SAM_4460.JPG

SAM_4458.JPG

Rus çamı, bazı yerler larex.

Sn. Adil bey
Öncelikle kolay gelsin. Şu an'a kadar iyi işler çıkarmış dınız. Kendi kendinize yapma kararınıza ve ayrıca yapımda sadece sizin sözünüzün geçerli olabilecek olmasını da isabetli buluyorum. :smiley: Kar yagacakmış. Güneşli günlerin çok olması dilegiyle işlerinizde kolaylık ve şans dilerim.
Selamlar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Sn. Adil bey
Öncelikle kolay gelsin. Şu an'a kadar iyi işler çıkarmış dınız. Kendi kendinize yapma kararınıza ve ayrıca yapımda sadece sizin sözünüzün geçerli olabilecek olmasını da isabetli buluyorum. :smiley: Kar yagacakmış. Güneşli günlerin çok olması dilegiyle işlerinizde kolaylık ve şans dilerim.
Selamlar.
Mehmet Bey öncelikle geziden hoşgeldiniz.Sizin sayfalarınızı baştan sona okudum.Çok yararlı oldu.Yapım aşamasında acele etmek istemiyorum,ama elimde değil. Herkes bi şekilde gezilerini anlattıkça özenmemek elde mi?.Bu yaz 63 gün çadırla karadenizi sonuna kadar gittik.Bu geziyi karavanla yaptığımı ben düşünüyor,sizler uyguluyorsunuz.Hayırlısı ve bol güneşli günler.Selamlar.

GEZENBİLİR DOSTLARIM.İKİ HAFTADIR TELEFONUMA +359, O359 KODLU TELEFONLAR GELİYOR.öNCE 118 E sorayım dedim ve internete sordum ve ÇOK TEHLİKELİ olduğunu öğrendim.Sakın açmayın.Selamlar.

Öğretmenim o numaralar duyumlarıma göre bulgaristan menşeli imiş zaten tek calma ile aranıyor acmaya yetişemiyorsun merak edip aradınmı karşı taraf otomatik acıyor ve tarifene 50 dolar gibi bir rakam yansıyormuş.. ikinci baharın kabanıda güzel olmuş öğretmenim birde aracınızın aynı olması ve Kemal abininde bu konularda cok iyi olması nedeni ile calışmalarınızın öncesi Kemal abi ile görüşmeniz calışmalarınızı daha,da bi kolaylaştıracağı kanısındayım ( Kemal abi bunu iyi niyetinize dayanarak yazdım ) umarım haddimi aşmamışımdır. Öğretmenim birde kapı aralığı 94 cm ? biraz cok olmamışmı yoksa benmi yanlış yöndeyim...

TUGAY58' Alıntı:
Öğretmenim o numaralar duyumlarıma göre bulgaristan menşeli imiş zaten tek calma ile aranıyor acmaya yetişemiyorsun merak edip aradınmı karşı taraf otomatik acıyor ve tarifene 50 dolar gibi bir rakam yansıyormuş.. ikinci baharın kabanıda güzel olmuş öğretmenim birde aracınızın aynı olması ve Kemal abininde bu konularda cok iyi olması nedeni ile calışmalarınızın öncesi Kemal abi ile görüşmeniz calışmalarınızı daha,da bi kolaylaştıracağı kanısındayım ( Kemal abi bunu iyi niyetinize dayanarak yazdım ) umarım haddimi aşmamışımdır. Öğretmenim birde kapı aralığı 94 cm ? biraz cok olmamışmı yoksa benmi yanlış yöndeyim...
Dediğin doğru,94 cm.Girişin daha rahat olmasıiçin.Uzun olmasının avantajı.Ayrıca girişin sağ üstüne yolcu koltuğunun baş arka üstüne televizyon koymayı düşünüyoruz. 74cm ye düşürsek,duşu veya mutfağı 20cm veya yatağı 140 cmye çıkarma şansı var.

Adil05' Alıntı:
Dediğin doğru,94 cm.Girişin daha rahat olmasıiçin.Uzun olmasının avantajı.Ayrıca girişin sağ üstüne yolcu koltuğunun baş arka üstüne televizyon koymayı düşünüyoruz. 74cm ye düşürsek,duşu veya mutfağı 20cm veya yatağı 140 cmye çıkarma şansı var.

Çok ekabir değilseniz yatağı 140cm'ye çıkarmanın faydası tartışılır. Mutfağı genişletmek için de bence acele etmeyin. Gönlünüze göre ferah bir kapıyla başlayın. İleride mutfağın genişletilmesine ihtiyaç duyarsanız o zaman bir ekleme yaparsınız. O zamana kadar mutfak tezgahının kapı tarafındaki yüzeyine yapacağınız açılır-kapanır (menteşeli) bir uzatma işinizi fazlasıyla görür.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR