Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,916
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

numan33' Alıntı:
Herkes kendi karavanını yaparken, hocam gönüllerin karavanını yapıyor.
Herkes bu karavana, sevgisini ve saygısını katıyor. Güzel olmaz mı??
Numan Bey teşekkür ederim.27 yıl insan sevgisiyle yoğruldum.Şimdi hepsi büyüdü ve aldıklarını geri veriyorlar.Onları kabul etmeme gibi bir lüksüm var mı?Sevki sevenin olsun.Bu akşam ki sevgiler de bizden olsun.

Etiketler

Adil Hocam,
Epeydir siteye giremiyor, takip edemiyordum. Gördüğüm kadarıyla hayli yol almışsınız.
Ara sıra serzenişte bulunduğunuz yaşınız ile ilgili sözlerinize gelince, söylemeden geçemeyeceğim, siz soyunduğunuz ve sürdürmekte olduğunuz iş ile nice gençlerden daha genç olduğunuzu çoktan gösterdiniz.
Gönlünüzce geçireceğiniz güzel günlerde kolaylıklar dilerim...
Alpaslan

Benim işler biraz ağır gidiyor. Tente 400x250 cm.Panellerin planlaması yapıldı. 2x130 +90 lık üç panel kullanacağım.Bu arada simav gölcük " 1450 rakım " kaçabileceğimiz mesire yerlerinde.

SAM_4789.JPG

SAM_4797.JPG

SAM_4811.JPG

SAM_4815.JPG

berkcantp' Alıntı:
Panellerin gücü fena değil, hayırlı olsun.
Sağol İlhan Bey.Uygun oluşuna sevindim.Birde kaç amper ürettiğini öğrenebilirsm.Akülerim2x100 Amper.İnvertür 1000 lik.Selamlar.

Adil Bey,

Harika gözüküyor karavanınız. Tente çok güzel, panelleriniz de hayırlı olsun.

Panelin akım değeri hava koşulları ve ışınların panele olan açıları ile çok ilişkili.
Pratik olarak değerler sizin alacağınız olmayabilir ama işin matematiği;
Güç = Gerilim x Akım => 100 Watt = 12 Volt x Akım
dersek sanırım Akımın max. değeri = 8.33 Amper civarı olacaktır.
Yine de bu değer koşullarla ve bir miktarda kayıplarla değişiklik gösterecektir.

İyi çalışmalar,
Alpaslan

bariscim' Alıntı:
Adil Bey,

Harika gözüküyor karavanınız. Tente çok güzel, panelleriniz de hayırlı olsun.

Panelin akım değeri hava koşulları ve ışınların panele olan açıları ile çok ilişkili.
Pratik olarak değerler sizin alacağınız olmayabilir ama işin matematiği;
Güç = Gerilim x Akım => 100 Watt = 12 Volt x Akım
dersek sanırım Akımın max. değeri = 8.33 Amper civarı olacaktır.
Yine de bu değer koşullarla ve bir miktarda kayıplarla değişiklik gösterecektir.

İyi çalışmalar,
Alpaslan
Alpaslan Bey teşekkür ederim.Selamlar.

Paneller ne marka, normalde 25A gibi alman lazım, ama tabi bu arada solar regülatöründe güçlü olmak zorunda, bence 3 panel 200A akü için gereksiz, akü sayısı artmadıktan sonra 20A şarz bile anlamsız.
Tente için 2 adet dikey destek atılsa daha doğru olur, zamanla rüzgara maruz kalan bu tente bağlantıları bozabilir, hatta kırabilir.

Aka' Alıntı:
Paneller ne marka, normalde 25A gibi alman lazım, ama tabi bu arada solar regülatöründe güçlü olmak zorunda, bence 3 panel 200A akü için gereksiz, akü sayısı artmadıktan sonra 20A şarz bile anlamsız.
Tente için 2 adet dikey destek atılsa daha doğru olur, zamanla rüzgara maruz kalan bu tente bağlantıları bozabilir, hatta kırabilir.
Tentenin her iki ucuna katlanabilir iki ayak konacak.Yere sabitlenebilir şekilde.Panel konusunda projeden evvel karar vermek lazım.Aküleri3x100 amper yapmak mı,yoksa 90 lık paneli kaldırmak mı daha uygun.Yukarıda yerim var.Sıkntı yok.Ağırlığı 8 kilo.Toplamı 33 kilo.

Aküyü arttırmak her zaman iyidir, tabiki ağırlığıda es geçmemek lazım, yoksaki 90 lık panelin şuan yaz için fazla, kışın ise 90lığın olması seni gene kurtaramayacak, yani kışın panellerden verim bekleme derim.
Ben çözümü kapalı havalarda veya gece yol alırken motor dan şarz ile çözdüm, kışları motora yükleniyorum. Hatta yerleşik tatil yapmadığımdan şu ana kadar panellerim olmasada olurmuş..motordan şarz etmeye başlayınca bunu anladım.

Aka' Alıntı:
Aküyü arttırmak her zaman iyidir, tabiki ağırlığıda es geçmemek lazım, yoksaki 90 lık panelin şuan yaz için fazla, kışın ise 90lığın olması seni gene kurtaramayacak, yani kışın panellerden verim bekleme derim.
Ben çözümü kapalı havalarda veya gece yol alırken motor dan şarz ile çözdüm, kışları motora yükleniyorum. Hatta yerleşik tatil yapmadığımdan şu ana kadar panellerim olmasada olurmuş..motordan şarz etmeye başlayınca bunu anladım.
Yani iki tane 130 luk yeterli mi diyorsun? Aküyü üçleyelim.90 lık panele gerek yokmu?Bugün kasaları ayarlayacağım da.

Bence 2x130 luk yaz aylarında fazla bile geliyor, bu benim görüşüm , akü ne kadar boş olursa olsun 3-4 saat sonra ful oluyorlar, sonra solar şarz dinlenmeye geçiyor.
Sen genede araştır istersen.

Değerli Gezenbilir dostlarım:Belirli bir süre siteye giremeyeceğim.Olurda sayfama yazar veya mesaj gönderdiğinizde yanıtını alamazsanız,sayfamı açamadığımdandır.Şimdiden özür dilerim.Sevgilerle kalın.Görüşmek üzere.

Bekliyorum hocam. Sensiz olmaz!

Döndüğünde burada olacağım :smiley:

Ben de bekliyorum hocam Numan Kardeşimiz gibi çabuk dönün lütfen.
İzmir den selamlar.
Burak Yalçın

Öğretmenim bekliyoruz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR