Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,916
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Aka' Alıntı:
Zeminle arada hiç boşluk yok, bir aksilik durumunda hiçbir zaman zemine inecek suyu engelleyemezsin, ve buraya inen su taş yünü tarafından mutlaka emilecektir, kışı bırak yazın bile kurutamazsın, yapacağı kokuyu geç, malzemelerini çürütecektir, geri dönüşü olmayan iş, birde mdf den bahsediyosun,
Telefonunu açarmısın .Özelde konuşalım.Önemli çünkü.

Etiketler

Adil05' Alıntı:
Ağırlık toleransı.Azami ağırlığın x( %3.75 )+500 kilogram olarak okudum.08 kasım 2012 tarihli resmi gazetede okudum.Bülent Usta konuyu açmıştı.Levent Bey bizim bilmediğimiz yere atmış.Ben forumu bulamadım.Bulursan beni de haberdar et.Selamlar.

Konu biryere atılmadı Adil bey,
aynı konuyu Enver bey birkaç ay önce tartışmaya başlatmıştı, aynı konu 2 başlık olması uygun olmadığından birleştirildi ve sabit konu olarak ilgilenenlerin kolay ulaşabileceği şekilde yayınlandı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93465.0

güngör' Alıntı:
Konu biryere atılmadı Adil bey,
aynı konuyu Enver bey birkaç ay önce tartışmaya başlatmıştı, aynı konu 2 başlık olması uygun olmadığından birleştirildi ve sabit konu olarak ilgilenenlerin kolay ulaşabileceği şekilde yayınlandı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93465.0
Levent Bey,mesajıma dönüşünüze sevindim.Teşekkür ederim.Bilgisayarla geç tanışmam,Belleğimin de gençlere göre daha zayıf olması nedeniyle,konuları bulmakta zorlanıyorum.Şu anda hala bulabilmiş değilim.Atmış sözcüğünün biraz yitici olduğunu düşünüyorum.Sizin başlığınızdan.Onun için özür dilerim.Başka yere koymuşsunuz ve ben hala bulamadım.Yanlış ifade ediyorsam beni uyarın lütfen.Konuyu aldığınız sayfaya " şu başlık altında ,şuraya taşınmıştır "diye bir not bırakabilirdiniz. Bir dükkanın yeri değişince bile cama bir tazı konuyor. Bende AKA yı oraya yönlendirebilirdim.Dünde bir sayfayı kitlemişsiniz.bunu da yeni öğrendim.Kitlendiği zaman oraya yazılmıyormuş. ( kilit resmi çok korkunç bence.Başka bir objenin resmini koyabilirsiniz.Bu sizin yetkiniz dahilinde.) Yaşadığımız şu günlerde düşüncelerin kilitlendiğini düşünecek olursak. Bende nasıl mesaj yazacağım diye uğraşıp durdum.Yaşlılık işte.Kimseye karşı farklı davranmayacağınızı biliyorum.Ya Bülent soydaş bu sayfalarda yazışmayı bilmiyor,benim yazışamadığım gibi.Yahutta açtığı konular bu siteye uymuyor.Biri taşındı biri kitlendi.Kitleme nedeninizi de açıklamak durumunda olduğunuzu düşünüyorum.Siz yöneticisiniz ve insanları huzura yönlendirmeniz gerekir.Şunu söyleyebilirsiniz ( Ben bilirim ve ben uygularım )Eleştirilemez olduğunuzu da açıklayabilirsiniz.Hatta site kurallarının şurasına uymadınız diye beni siteden de atabilirsiniz. (atma sözcüğünün en güzel kullanılabileceği yer )Ben yine de burada kalmaya devam edeceğim.Sizin yöneticilik şahsınıza tepki olarak sayfamda herhangi bir görsel, bundan böyle yayınlamıyorum.Kişiliğinize karşı en ufak bir tepkim olamaz.Kişiliğinize saygı duyuyorum.Sevgilerle kalın.Selamlar.

Aka' Alıntı:
Kablolarını ve çekildiği yeri beğenmedim.
Ayrıca döşemedeki malzemeyi, taş yününü ve işçiliğinide beğenmedim. ileride bu işçilik başına baya iş açacak, ileride " beni uyarmadınız " demeyesin diye söylüyorum..
Bu arada forumun hangi başlığında tartışılmış bulamadım, fakat 2012 kasım yönetmelik değişikliğindeki izdihap haddi olayından anladığım, senin bana anlattığın şey değil, karavanları zaten ilgilendirmiyor, ağırlık hususuna dikkat et derim.
Levent Beyin, benim sayfamda verdiği mesajın altındaki linki tıklarsan görürsün.Sevgiler bizden.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93465.30#lastPost

Adil bey merhaba,

yukarıdaki linkde 4. sayfada göreceğiniz gibi konunun birleştirilmesi nedeniyle açıklama yaptım, tekrar yazabilirim üşenmem
benzer konular birleştirilmek zorundadır aksi durumda herkes aynı konuları farklı başlıklarda tartışır durur.
Forum içinde bir düzen olmazsa kimse aradığını bulamaz, yapılan işlemler sadeleştirilerek erişimi kolaylaştırmaktan başka birşey
değildir farklı anlamlar çıkarılmasın.

Birleştirilmiş,silinmiş yada kilitlenmiş tüm konularda genele yada kişiye açıklama yapılmış olup bu görevi yaptığım günden bugüne kadar üye yasaklama gibi bir uygulamayıda kendimde yetki olarak görmedim ve uygulamadımda.

Konulara erişim yada aklınıza takılan başka konulardada daha önce yaptığınız gibi özelden bilgi sorabilirsiniz, en kısa sürede
geri dönüş yapar bilgilendirebilirim, ancak hiçkimsenin önyargısını iletişim kurmadan bertaraf edemem.

Saygı ve Selamlar.

güngör' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93465.30#lastPost

Adil bey merhaba,

yukarıdaki linkde 4. sayfada göreceğiniz gibi konunun birleştirilmesi nedeniyle açıklama yaptım, tekrar yazabilirim üşenmem
benzer konular birleştirilmek zorundadır aksi durumda herkes aynı konuları farklı başlıklarda tartışır durur.
Forum içinde bir düzen olmazsa kimse aradığını bulamaz, yapılan işlemler sadeleştirilerek erişimi kolaylaştırmaktan başka birşey
değildir farklı anlamlar çıkarılmasın.

Birleştirilmiş,silinmiş yada kilitlenmiş tüm konularda genele yada kişiye açıklama yapılmış olup bu görevi yaptığım günden bugüne kadar üye yasaklama gibi bir uygulamayıda kendimde yetki olarak görmedim ve uygulamadımda.

Konulara erişim yada aklınıza takılan başka konulardada daha önce yaptığınız gibi özelden bilgi sorabilirsiniz, en kısa sürede
geri dönüş yapar bilgilendirebilirim, ancak hiçkimsenin önyargısını iletişim kurmadan bertaraf edemem.

Saygı ve Selamlar.
Levent Bey,Teşekkür ederim.Sevgiler bizden.

Adil05' Alıntı:
Azda olsa fire vermek koşulu ile sac ölçüsü 1250mmX2500mmx1.5mm lik sacdan çıkıyor.
Bir buçuk plaka sac gider demedim.1.5 mm sacdan olacak dedim.125x250 cm sac yaklaşık37,38 kilo geliyor.Bizim depo yaklaşık 25 kilo (2.3 m2).Söylediğin sacı" 125x250 "kullanırsan (3,2 m2 ) yaklaşık 10 kilo fire verir.Bu depo ileride de yapılacağına göre,fire en aza indirilmeli.Kaynak sayısıda en aza inmeli.
Benim hesabıma göre: kaynak yapımı en az.
1. parça=70x (30+30+82+30+42)214cm. =70x214
2.parça 2 adet 30x82 cm =30x82 iki ad.
3.parça 70x(12+10+12) 34 cm =70x34
toplam 2,3 m2

Öğretmenim,Kullanılacak sac 1.5 mm. İstediğin Ölçülerin net olabilmesi için sac her büküm de 1.5 mm eklenecektir. Sizin işinizde 10 büküm yeri varsa;toplamda saç boyu: 10 x 1.5 mm=15 mm yani 1.5 cm
saç uzunluğu artar.

airboat' Alıntı:
Öğretmenim,Kullanılacak sac 1.5 mm. İstediğin Ölçülerin net olabilmesi için sac her büküm de 1.5 mm eklenecektir. Sizin işinizde 10 büküm yeri varsa;toplamda saç boyu: 10 x 1.5 mm=15 mm yani 1.5 cm
saç uzunluğu artar.
1. parça 30+30+82+30+42=214cm.Her artı bükülme yeri 4x1.5 =6mm 214+0.6=214.6x70
2. parça 82x30 iki adet (yanlar )
3. parça 12+10+12 =34cm 2x1.5=3 mm 34+0.3 =34.3 x70( üst girinti)

Alacağın sac250x125 artan fire 45x 250 ebadında. sana lazım olan enaz 250x105 ebadında bir sac.

Adil05' Alıntı:
1. parça 30+30+82+30+42=214cm.Her artı bükülme yeri 4x1.5 =6mm 214+0.6=214.6x70
2. parça 82x30 iki adet (yanlar )
3. parça 12+10+12 =34cm 2x1.5=3 mm 34+0.3 =34.3 x70( üst girinti)

Alacağın sac250x125 artan fire 45x 250 ebadında. sana lazım olan enaz 250x105 ebadında bir sac.

Öğretmenim;
Sac ölçüleri standart olduğu için bana şu ölçüde sac lazım diye bir şey yok.Bu nedenle fire vermesi olağandır.
Ölçü Standartları:1000x2000 / 1250x2500 / 1500x3000 mm dir.Önemli olan en az fire verebilecek biçimde halletmektir.Fiyatını özelden göndereceğim.
Selamlar.

Öğretmenim kolay gelsin anlaşılan yol seyfettin hocamın oralaramı düşüyor ne ?

TUGAY58' Alıntı:
Öğretmenim kolay gelsin anlaşılan yol seyfettin hocamın oralaramı düşüyor ne ?
İyi akşamlar Tugay.Bugünlerde işler biraz daha zorlaştı.Bir işte ilk olmak zor.Kaldı ki 65 yaş da eksi puan.Genede bugün karavanı bitirebileceğim aklıma yattı.Artık her iş planlandığı gibi gidiyor.Biraz da bitirmeye doğru heyecan artıyor.Benim karavanım görücüye çıkacak değil ya olduğu kadar. nasıl olsa kendim bineceğim.Hayırlısı olsun.Önce içini bitirelim bakalım.Selamlar.

Çok kolay gelsin ilgiyle takip ediyorum hocam.Bu kadar yardımlaşmayla sonunda çok güzel bir eser ortaya çıkacağından eminim.
İzmir den selamlar.
Burak Yalçın

Goldwingerr' Alıntı:
Çok kolay gelsin ilgiyle takip ediyorum hocam.Bu kadar yardımlaşmayla sonunda çok güzel bir eser ortaya çıkacağından eminim.
İzmir den selamlar.
Burak Yalçın
Burak teşekkürler.Selamlar.

Herkes kendi karavanını yaparken, hocam gönüllerin karavanını yapıyor.
Herkes bu karavana, sevgisini ve saygısını katıyor. Güzel olmaz mı??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR