Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,885
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

airboat' Alıntı:
Bu depolar PSA kasa(Dukato-Pejo Boxer-Citroen Jumper) ölçülerine uygun olarak yapıldı.
Sizin Araçlarda engelleyici olan; şaft ve defransiyel ve de eksoz.
Depoları bunların dışında kalan; sağ ve sol boşluklara yerleştirebilirsin.
Acilen bir İveco bulmamız lazım,Sen yinede bir kağıda üç boyutlu çizersen ön çalışmayı yapabiliriz.
Selamlar.
Şimdi arabanın yanına gidiyorum.şablonunu çıkaracağım.Selamlar.

Etiketler

Yan tarafın profoli görüldüğü gibi.Önden arkaya.Giriş ve çıkış delikleri önde olacak.Eni 70 cm.Tamamı 82x70x30=172 litre.Giriş ve çıkış delikleri 50 lik bir hortum takılabilecek ve alttaki olabildiğince tabana yakın su kalmayacak şekilde..Giriş olabildiğince tavana yakın olmalı.1,5 luk paslanmazdan.Selamlar.

SAM_4779.JPG

airboat' Alıntı:
Gönderdiğin ölçülerden 3 boyutlu bu çizimi yaptım.
Hata varsa yarın düzeltelim.
Selamlar.
İki noksan ölçü dışında benim ölçülerimin bire bir aynı.Alt boşaltma iki parmak,üst dolum,bir parmak.Deponun eni 30 değil 70 cm olacak.
Tabanda 70x 82 yükseklik 30 cm olacak.

Adil05' Alıntı:
İki noksan ölçü dışında benim ölçülerimin bire bir aynı.Alt boşaltma iki parmak,üst dolum,bir parmak.Deponun eni 30 değil 70 cm olacak.
Tabanda 70x 80 yükseklik 30 cm olacak.

Yeni depo çizim.

Ekli dosyalar

• ADÄ°L05 ATIK SU DEPOSU.pdf
    26.7 KB · Görüntüleme: 222

Oturma grubu başlığı.Ahşap çam ağacı,yapıştırma panel 30 mm.Döşemede taş yün kullanıldı.Üzerine, nem bar döşendi.Onun üzerine 8mm medefelam kapatıldı.En üste su geçirmez laminant son kat olarak döşenecek.Elektrik kablosu 3x2.5 ve arka tarafa bagaja 3x4 kablo döşendi.Yan duvar kaplaması olarak 4mm eyong kontra kullanılacak.

Fotoğraf0005.jpg

Fotoğraf0006.jpg

Fotoğraf0007.jpg

Fotoğraf0008.jpg

Fotoğraf0010.jpg

Adil05' Alıntı:
Tabanda 70x 82 yükseklik 30 cm olacak.

[/quote

(2 olsun 2cm asgari bir litre eder.Neden eksik olsunki,hallederiz,pazartesi fiyat bildirecegim.
selamlar,öğretmenim.

Öğretmenim,

Kesin ölçünüz Yükseklik:30 cm Taban en: 70 cm Uzunluk: 82 cm

Not: E-postanızda 1.5 plaka sac gider demiştiniz. Düşündüğünüz Sacın ölçüsü ne idi?

Azda olsa fire vermek koşulu ile sac ölçüsü 1250mmX2500mmx1.5mm lik sacdan çıkıyor.

Azda olsa fire vermek koşulu ile sac ölçüsü 1250mmX2500mmx1.5mm lik sacdan çıkıyor.
[/quote]Bir buçuk plaka sac gider demedim.1.5 mm sacdan olacak dedim.125x250 cm sac yaklaşık37,38 kilo geliyor.Bizim depo yaklaşık 25 kilo (2.3 m2).Söylediğin sacı" 125x250 "kullanırsan (3,2 m2 ) yaklaşık 10 kilo fire verir.Bu depo ileride de yapılacağına göre,fire en aza indirilmeli.Kaynak sayısıda en aza inmeli.
Benim hesabıma göre: kaynak yapımı en az.
1. parça=70x (30+30+82+30+42)214cm. =70x214
2.parça 2 adet 30x82 cm =30x82 iki ad.
3.parça 70x(12+10+12) 34 cm =70x34
toplam 2,3 m2

Kablolarını ve çekildiği yeri beğenmedim.
Ayrıca döşemedeki malzemeyi, taş yününü ve işçiliğinide beğenmedim. ileride bu işçilik başına baya iş açacak, ileride " beni uyarmadınız " demeyesin diye söylüyorum..
Bu arada forumun hangi başlığında tartışılmış bulamadım, fakat 2012 kasım yönetmelik değişikliğindeki izdihap haddi olayından anladığım, senin bana anlattığın şey değil, karavanları zaten ilgilendirmiyor, ağırlık hususuna dikkat et derim.

Aka' Alıntı:
Ayrıca döşemedeki malzemeyi, taş yününü ve işçiliğinide beğenmedim. ileride bu işçilik başına baya iş açacak, ileride " beni uyarmadınız " demeyesin diye söylüyorum..
Bu arada forumun hangi başlığında tartışılmış bulamadım, fakat 2012 kasım yönetmelik değişikliğindeki izdihap haddi olayından anladığım, senin bana anlattığın şey değil, karavanları zaten ilgilendirmiyor, ağırlık hususuna dikkat et derim.
Kabloların yerden döşnmesimi uygun değil. 3x 2.5luk kablo.Taş yünün işçiliğine açıklık getiri misin. Üzerine nem bar çekildi.Uymayan yerleri açıkla.Onun için varsın.Selamlar.Etraflıca.

Zeminle arada hiç boşluk yok, bir aksilik durumunda hiçbir zaman zemine inecek suyu engelleyemezsin, ve buraya inen su taş yünü tarafından mutlaka emilecektir, kışı bırak yazın bile kurutamazsın, yapacağı kokuyu geç, malzemelerini çürütecektir, geri dönüşü olmayan iş, birde mdf den bahsediyosun,

Ben marin kablo demiştim, sen yanına bile yaklaşmamışsın, en azından oto kablosu olaydı, geç küflenirdi.

Aka' Alıntı:
Ağırlık toleransı.Azami ağırlığın x( %3.75 )+500 kilogram olarak okudum.08 kasım 2012 tarihli resmi gazetede okudum.Bülent Usta konuyu açmıştı.Levent Bey bizim bilmediğimiz yere atmış.Ben forumu bulamadım.Bulursan beni de haberdar et.Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,857
Kayıtlı Üye Sayımız
166,653
Kaydolan Son Üyemiz
7A Mühendislik

Çevrimiçi üyeler

Geri