Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,902
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Hocam ben arka sediri banyo duvarından 5 cm çekerek montaj yaptım.Öbür türlü oturması bana göre rahat olmuyordu.O duvar arasından da hava emme tüneli oluşturdum.

Etiketler

seyyah54' Alıntı:
Hocam ben arka sediri banyo duvarından 5 cm çekerek montaj yaptım.Öbür türlü oturması bana göre rahat olmuyordu.O duvar arasından da hava emme tüneli oluşturdum.
Havayı karavan içinden mi yoksa dışarıdan bir maqzgalla mı alıyor.

Havayı dışardan almayın.İçerdeki hava sirkilasyonu olacak.Koridordan ve oturma grubunun çevresinden alıyor.

Adil abi sorduğun 39.Sayfada,

Isıtıcı en son iş, ama şimdiden yerini hazır edip taban sacına direk montajlanacakmış gibi düşünürsen iyi olur, çünki eksoz ve emme boğazlarının uzunluğu 4cm gibi bişey, döşeme üzerine monte edersen boğazlar araç içinde kalır ve izolesi problem yaratır, öbür türlü boğazlar ve bağlantılar araç dışında kalıyor. dolayısıyla sıvı conta vs gibi yanmaz malzemelere gerek kalmıyor.
Kutusundan 1 adet istersen 2 de olabilir, yönlü boğaz çıkıyor ben bunu ön tarafta kullandım, arkaya üfleyen sabit.

ısıtıcı.jpg

[
Gereken ne ise yapılacak.O dediğin kutuyu" kutuları "nereden bulabilirim?Senden olmaz.İşaretlediğin yer bana uyar.İki taraflı üflemesi,tabi ki istenen bir durum.Bilhassa eşim açısından.Selamlar.

Bugün bagajın taban izalasyonu yapıldı. 2 cm kalınlığından çıtaların arasına, 2 cm kalınlığında izalasyon kauçuğu döşendi.Üzerine nem bariyeri serildi.En üste 8 mm medefe kontrası sabitlendi.Bagaj ayakları ve anten takıldı.

SAM_4694.JPG

SAM_4696.JPG

SAM_4697.JPG

SAM_4700.JPG

Öğretmenim yine yorulmuş ama olsun meslekdaşlarız bu gün karne dağıt,tı sömestri tatiline girdi sizde calışanların karnesini verinde sizde biraz tatile girin öğretmenim mazallah bu havalarda üşütürsen hem karavan uzar hemde tatil biliyorsun.saygılar...

Adil abi, çıtalarının aralıkları tahminim 35 cm gibi görünüyor, bu aralık üstüne koyduğun 8 mm son kaplama için fazla gibi, gerçi sen üzerinde biraz zorlayınca esneme yapıp yapmadığını denemişsindir ama henüz imkan varken, karavanın yerleşim planına göre yürüme koridoruna isabet eden yerlerde aralara birer çıta daha ilave etmeni tavsiye ederim...

atiladi' Alıntı:
Adil abi, çıtalarının aralıkları tahminim 35 cm gibi görünüyor, bu aralık üstüne koyduğun 8 mm son kaplama için fazla gibi, gerçi sen üzerinde biraz zorlayınca esneme yapıp yapmadığını denemişsindir ama henüz imkan varken, karavanın yerleşim planına göre yürüme koridoruna isabet eden yerlerde aralara birer çıta daha ilave etmeni tavsiye ederim...
Dediğin doğru. Yatak altı bagaj çıtaları arası 28 ile 32 cm arası.Ön taraf 24 er cm .davlumbaz arasına daha dört çıta atılacak.Ayrıca mobilye ayaklarının geldiği yerlere, plana göre ek çıtalar yapılacak. yinede esneyen yerleri kontrol edip ek çıtalar koyabilirim.Uyarın için teşekkür.Sevgiler bizden.

Ne üşümesi,Tugay! Burada bahar avası var.Bütün her sokaktan jeotermal borular geçiyor.Neredeyse ceketler çıkacak.Akşamdan beri, salonun penceresi açık.24.3 derece. Beni soğuklar öldürmez de çıkan haberler felç edebilir.Bereket versin araştırıcı arkadaşlar varda,biraz rahatladık. Bildiğim bir şey var,karavanı en kısa zamanda bitirip,ruhsatı almak.Selamlar..

Abi cıtalar arası evet baya acık yanlız o araları yine hali hazırdaki cıtalar yönünde cıta atarak takviyeleme yerine ek cıtayı caprazına ve ters yönüne atarsan yukarıdan gelen basıncı tek nokta ya deyilde etrafa dağıtmış olursun diye düşünüyorum.
Birde ısıtıcının hava sürkülosyonunu dışardan alması ve iceri ısıtarak vermesi daha mantıklı her nede olsa icerdeki O2 Miktarı ile dışardaki O2 miktarı malumunuz bir olmaz.Ha şuda olabilir,Acılır kapanır bir kapak sistemi ile hem dışarıdan hem iceriden hava alınabilecek bir uygula yapıla bilir..Bi İştişareye yat Öğretmenim..Saygılar.

Tugay dışarıdan alınan hava sistemi olursa cihaz hiç uykuya geçemez.Yakıt yükselir.Sistem gereği ısıtılan hava yanan hava olmadığı için sorun yok.

seyyah54' Alıntı:
Tugay dışarıdan alınan hava sistemi olursa cihaz hiç uykuya geçemez.Yakıt yükselir.Sistem gereği ısıtılan hava yanan hava olmadığı için sorun yok.
Teşekkürler Ahmet Bey.Tugayda cevabını almış durumda. Tabi karavanın içindeki hava iki kişiye ne kadar yeterli olur? Kullananlar bilir.Çadır hayatında horlamanın nedenlerinden biri,oksijen noksanlığı.Arka bagajda sorun yok.Ön tarafın resimlerini akşam yayınlarım.İhtiyarlık zor zanaat.Erken uyumuşum.Selamlar.

Ahmet abi nası atladım şimdi farkettim senin 4000,liği fırsat varken yerinde incelemek nedense aklıma gelmedi.Cok büyük yanlış yapmışım.Bir keşke daha yaşadım. Adil öğretmenim cevabımı aldım almayada ben fikrimi eski dizayınlar üzerine kurarak söyledim,Birde benim çifliğin olmazsa olmazlarından keci,leri var bilirsin inatcıdır,lar sanırım yanlarında,da 40 günden fazla kaldım. Abi bu konuda kararlıyım,yanlız bir fark cihazın yanma sistemine bakmak lazım, Birde ben kendimi cihaz yerine koydum yaylada uyumakla şehirde uyuma tercihimi yayla tarafını sectim her ikinizede saygılarım sonsuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR