Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,889
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

zentoz' Alıntı:
Tüpün içinde ne kadar gaz kaldığını gösteren ve buzdolabına taktığımız magnetlere benzeyen ürünler var. Ben kullandım çok memnun kaldım.
Değerli Özgür,Fransayı bırak Türkiyeye gel.Türkiyede tüp taktığınızda proje kabul edilmiyor.Dediğiniz araç Türkiyede hangi adreste ve hangi adla satılıyor.Benim evdeki tüp her zaman yemek yarı piştiğinde bitiyor. Kışın yaylanın birinde tüpün bittiğini düşün! Tüp geldiğinde ise de yemek hırtlamık "yarı sert "oluyor.Gönlüm trumadan yana.Saatlik tüketimi bellidir herhalde?

Etiketler

Numan Bey ,Öncelikle siteye hoşgeldin.İyi kide geldin.Birkaç gündür sayfaları ziyaret ettiğinin farkındayım.Korkarım karavanı benden önce bitirebilirsiniz.Henüz araban olmasada.Evin içi karavan malzemeleriyle dolup taşıyor.Ondan öte, o koca karavan yatağa bile giriyor.Bulaştın bir kere.Kurtulman imkansız.İnsana öyle bir gaz veriyorlarki,yaşamak gerekir.Yusufla karşılaşmadın demekki.İşi çoktur, farkına varmamıştır.
İkinci Baharı yaşamdığın belli.Demek ki dizileri seyrediyorsunuz!
Tugay ev ev gezer.Henüz ev kurmadı.
Atilla Beyi iyi etüt etmişsin.Sitenin en üretken üyelerinden.Kızma konusun da; yumuşak yüreklidir.Ama kararlıdır.Tarihteki Atilla gibi.Adının hakkını verir.
Yedek yatın,katın,araban ve yazlığın varsa hanımın dediğini yapmana gerekyok.
KARAVANCILIĞIN,OLMASSA OLMAZI,HANIM DA EN AZ SENİN KADAR KARAVAN HAYATINI İSTEMELİ.
Benim sayfamdaki resimlere bak.Hadi sevgilerde bizden olsun.Hayatı fazla ciddiye alma.At arabanın içine iki şişme yatak,iki su bidonu,iki pet şişe,Bir küçük tüp.Ver elini dağlara.

Adil hocam, nevaleler hayırlı olsun,
O kutu sobada iyi odun tutuşturur valla, kutudan yada ağaçtan depo tavsiye etmiyorum, karar senin, iki gün sonra uğraşacak olan sensin nasılsa, bizde kenardan kıs kıs güleriz .
Trumanın gaz değerlerine gelince E2400 modeli sana az gelir, E400 modeli harcaması "" 3700 watt., gaz tüketimi 1/2 çalışma modunda 150 gr./ saat, tam kapasitede 310 gr./ saattir. "" miş, ALINTIDIR.

Adil abi ne deyim, Canım abicim unutmaya başlamış cıplak ayaklarla yayla cimlerinde gezdiğini,
Dönmeye başlamış sırtını ufukdaki gün batımına,
Ciseleyen yağmur sonrası oluşmuş gök kuşağı renklerini seyretmek yerine
Tercih etmeyemi !! başlamış GEREK YOK,un renklerini..
Abi bir arkadaşın sayfasında okumuştum tüp meselesini tartma şeklini uyguluyordu.
Diğer su deposu olayında Kemal abi ile temasa gecersen o kullanıyo.net bilgi edinirsiniz
Her ne kadar o kutunun etrafı sac olsada ana kısım karton cok sağlıklı olmaz kanısındayım.
Yengemin meyva soyma olayınıda kacırmadım.Bakın benim meyvem böyle soyulur filan dermişin gibimi ne.Yoksa banamı öyle geldi eğer sana öyle gelmiş dersen bende Adil abi diziler icin alınan GEREK YOK,un hatırına olmasın derim.. Sonsuz sevgi ve saygılarımızla

Gec kaldım Kemal abi

Numan bey öncelikle gezenbilir ailesine hoş geldiniz.
Diğer bir öncelik,de bu sitede bu işin ustalarının yanında ben hala inanın hala cırakla kalfa arası biriyim.
Karavan konusunda Size tavsiyem yapacağınız bir işi önce burdaki yapanlardan takip sonra eğer tlf varsa arayıp hem tanışmak hemde o konuyu sormak size cok şeyler kazandıracağı kanısındayım..

[ Sen öyle diyorsan doğrudur.Aka daha önce yapmıştı. Ona sormam lazım.3700w kaç amper yapar?Enerjimiz yeter mi?Bir bilene sormam lazım.Zaten hep soruyorum. Benden sadece sevgi çalışır.

[ Tugay ,doğru söylüyorsun.Depo meselesini Kemal Beye sormak gerekir.Trumanın enerjisi bizde yok gibi.Uyaranlar öyle diyo.Sahava 3500 neyine yetmiyor mu diyorsunuz?Öyle olsun ne yapalım.tecrübe konuşuyo.Selamlar.

Adil abi acelen Ne nası olsa meyve soyulmuş hazır sende meyveni ye şöyle rahat rahat İŞTİŞAREYE yat abi biraz

SHVA 4000 iyi incele Levent bey ( duralpi ) fikir almak Seyyah 54 Ahmet abidende kullanımı hakkında fikir almakda fayda var

Bende şunu söyleyim 2270 rakımda ( Kayseri Erciyesde ) Araç icinde soba misali önüm kavurma kavurmadı arkam yeller savurmadı cok cok güzel ısındım burdan bu işe yardımcı olan Levent beye bi teşekkürde bizden..

Abi kafama takıldı şu resimdeki görülenler Ne ? yoksa alt döşemede iki farklı sistemmi uyguluyorsun. birde teraziye aldığındaki ölcülerden kesin kesin eminmisin.o kadar fark olmamalı fabrika su akarı payı koymadı heralde yük taşımada o kadar fark attıracağı benim aklıma yatmıyor. ne kadar yük atmış olsalarda o makaslar baya baya su götürür.Abi acaba siz ilk zamanlar bi yerde kaynak yaptım demiştiniz acaba ordamı eşitlemeden denk getiremedenmi kaynak yaptınız.Abi kolay gelsin

ADİL  DÖŞEME.JPG

Adil05' Alıntı:
airboat' Alıntı:
Bülent Usta Beyaz saraya takmış.Kasanın üzerinde üç sağda ,üç de solda altı tane " T " harfine benzeyen,2cm yükseklik,2cm üstü,taban ayak kalınlığı8 mmolan ayaklar var.Pabuçlar bunlara bir şekilde geçmeli.Arabanın tavanının delinmesi gerekmiyor. O ayaklar sabit ve kasa ile bütün.Senin arabanın üzerine merdivenle bakarsan görürsün.Selamlar.İşte yapılması gereken pabuçlar.Elzem.

Öğretmenim,
" Bülent Usta Beyaz saraya takmış." Resime gerek kalmadı.Malzemeyi çok güzel tasvir etmişsin.Benim araca çıkmama da gerek yok.Benim bagajlar zaten ona bağlanmış durumda.Anlatamadığım onlar fabrika çıkışında civatalı olarak değil,preslenerek bağlanmış.
Çıkma kasanın birinden söker alırım, ama işine yaramaz.Senin araçta da fabrika çıkışı olması gerekirdi.
Önceden sökülmüş olabilir.Sökülen yere civatalı olmadığı için montaj da yapamazsın.
Beyaz sarayın orijinalin de vardır ve bagajı ona montaj etmiştir.
Selamlar.

Adil05' Alıntı:
Uydu anteninin kutusunu su deposu " tatlı su " yapma düşüncesindeyim.ölçüleri 90 x65 x25 = 146 lt su. Kenarlerı paslanmaz çıtılarla sabitlenmiş.Polyester mi fiber mi? Hangisiyle yapmam gerekir? Sağlık açısından.Ağırlığı7.5 kg.

Öğretmenim,
O kutu ile olacak depo,ancak atık su deposu olur.İçine dalgakıran mutlaka yapılmalı,ama araç şase altına düşünüyorsan önceden koyabilecek yeri tesbit etmelisin.
"Polyester mi fiber mi?" Cam elyaf(cam yünü değil) polyesterle yumuşatılarak yapıştırılır,ortaya fiber oluşur. Polyester birleştiricidir.

Tamam savanın üreticisi ile görüştüm.En büyüğü hangisiyse o gönderilecek.Elmalar kurutulup toruna gidiyor. " Malezyaya"Bizim arabalara yük sağ kapıdan ve arkadan konuyor.O yükleyicinin adı neyse.Öndeki yük yerinde rahat duruken,arkadaki yük (en az iki ton) kasislere girdikçe orta yeri (boş olan davlumbazların arasını) yukarı kaldırıyor ve o kamyon şasesi milim milim eğilerek aşığı ,ortayerde yukarı doğru eğiliyor.Bende arabayı alıp söktükten sonra öğrendim. şaseyi ( en az 3cm)düzeltmen mümkün değil.İvegöların şansı.İstihap haddi 1060 kg,konan yük 5 ton.Diğer arabaları bilmem.Onları yapanların sesi çıkmıyor. Şasesiz olsalarda.Saç ne kadar dayanıklıdır bilmem.Görünen yer çıtası döşenmiş.Arkayı da salı günü döşeyeceğim.Selamlar.

söylediğini anlıyorum.Benim arabanın çatısında resimdeki pimlerden altı tane var.Selamlar.

SAM_4686.JPG

Bu 3700wat kaç amper yapardan bişey anlamadım ben, kaç volt onu bilmek lazım, ama ısıtıcının amperini soruyorsan bu 3700w ile alakası yok, bu değer ısıtıcının kalori değeri, haa üzerindeki fan ve kızdırmayı vs soruyorsan o devede kulak. dikkate almaya değmez.

Adil bey ısıtcınız hayırlı uğurlu olsun.Umarım memnun kalırsınız.Montaj yaparken eksoz çevresinin ağaç kısmını biraz daha geniş açın.Yanmaz kırmızı silikonla doldurun.Hocam dikkat tecrübe konuşuyor.)))) Yoksa sıkıntı verir.Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR