Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)
Adil05' Alıntı:
Öğretmenim onu anladım,bildiğim malzeme.Sayfana girdim,Siz de izalasyon olarak benim gibi folyalı izocam döşemişsiniz.İzocam da, kullanma açısından bir sıkıntı mı var? Selamlar.
Belki yanlış anlaşılma var,döşeme işciliği yapılırken,uzun konçlu eldiven,toz maskesi,takmalısınız.
İzocam ve taş yünü tozlu olup solunmamalı,çıplak bölgelerde kaşıntı yaptırır.
Aka' Alıntı:
Sonuçta, boru konusunda Hoca kadar deneyimim yok, kendi sistemimi anlattıö, hocayla mutabakat doğru olur.
Donma olayına dayanacak boru ve hortum üretildiğini duymadım. Bu ürünlerin kataloğlarında +- olarak çalışma sıcaklık aralıkları verilir.Kutuplarda buzkıran gemileri bile sıkışabiliyor.
TUGAY58
' Alıntı:
Enterasan bi durum oldu dahası ikilemde kaldım aldığım bilgiler doğrultusunda taşyününün kesinlikle kaynak vede oksijen kaynağından bile etkilenmiyeceği idi.
Bu tür ürünler içinde ısıya endayanıklı olanı Amyantdır.
"Bir topikde;yalıtım malzemeleri-İzocam,taşyünü,Fonbort,strafor vb-hakkında bilgiler verilirken,bir arkadaşımız,araçlarda kaza sonucu meydana gelecek kaporta göçüklerinin tekrar düzeltilmesinde punto denilen işlem yapılır.Punto göçükleri düzeltmekte kullanılır.Bu aletde noktasal olarak ısı verir.
Bu işlem yapılırken iç bölümdeki yalıtım bölümü strafor ve fonbort zarar görür,içden içe yanar.Bu işlemde izocam ve taşyünü yününün göreceği zarar en azdır.Diğer ürünler içden içe yanabilir"
Her urünün yanma ısısı vardır,mutlaka yanarlar.Yalıtım ürünlerinde -1200.c civarında izocam ve taşyünüdür.Oksijen kaynağı ısısı 2000.C civarındadır,bu ısı ile 20mm kalınlığında demir kesilebilir.
Aka' Alıntı:
Birde yukarıda boruların don olayında patladığını yazmıştım, bu patlama genelde dirseklerde oluyor, yani dirsekleri iyi kaynatmak gerekiyor, bendede su koyan yerler dirsekler oldu zaten, yani iş kolay gibi görünsede bazı püf leri var, mesela ısıyı fazla verip kaynatma sırasında kanalın kapanmasına neden olmak gibi, yada kaynamış görünün işin aslında çürük kaynamış olması gibi, benim yaşadığım olay sanıyorum çürük kaynak olayıydı.
Borularda kaynak yapımı aşamasında ortalama kaynak ısı derecesini tuttumak gerekir.Az ısıta kaynama gekçekleşmez,Fazla ısıda dediğiniz gibi çürüme olayı gerçekleşir,bir süre sonra sızdırma yapar.
AÇIKLAMA
PRC,hortum,boru gib karmaşık konuda düzeltme yapmak istiyorum.
Benim temiz su deposu zemin seviyesinde,Araba park halinde iken terazilenme yapılmamışsa su eğim olan yönde birikiyor. Pompa emiş yapmıyor.Depo içinden suyu rahatlıkla alabilmek için,Deponun iki ucundan çıkış alınıp Şase altında Te ile birleştirilmiş pompa emiş ağzına kadar PPRC kaynaklı boru ile getirilmiştir.
Pompa çıkışından sonraki tesisatım hortum ve kelepcelerle devam etmiştir.Ama,Hortum bezli su,bezli hava hortumu değil Gıda kodeksine uygun olarak yapılmış ve pinomatik işlemlerde kullanılan şeffaf hortumdur,sızdırmaz pinomatik ekleme,dirsek,Te ve rekorları ile yapılmıştır.
Bu bölümü atlamışım,YAŞLILIK İŞTE!