Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,906
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

İşte abi tv olayı bu gerisi bence tefaruat olursa olur olmazsa günümüz,de kaybolan bire bir iletişime devam oda bittimi en iyi arkadaşlardan biri devreye girer Kitap.

Etiketler

TUGAY58' Alıntı:
İşte abi tv olayı bu gerisi bence tefaruat olursa olur olmazsa günümüz,de kaybolan bire bir iletişime devam oda bittimi en iyi arkadaşlardan biri devreye girer Kitap.
TV okadar önemli değil.Yinede bazen ihtiyaç duyabiliyor insan.Yerine monte parçasına 80 tl verdim bile.Selamlar.

İlk heves ne bulursan dolduruyorsun, sonrada neleri atsam diye düşüneceksin,
Tv varmı ki ayak aldın, ayrıca tv lerin içinden duvara monte aparatı zaten çıkıyor.

Aka' Alıntı:
Tv varmı ki ayak aldın, ayrıca tv lerin içinden duvara monte aparatı zaten çıkıyor.
Naparsın ilk heves.Kıyında malının olması güzel.Senin ne bulduysan doldurduklarından koltuk dönerini gönder bakim.Sanıyorum 50 tl idi.Bak bir adamın işine yarayacak.Benim aldığım askılık tv yi 360 dereece döndüren, öne ve arkaya uzayabilen cinsinden,kuşlu.Selamlar.

Aka' Alıntı:
Tv aldıktan sonra ayağı neyleyim.Asıl kapıyı almadan kulpunu almak marifet.İşe ufaktan başlıcan delikanlı.Burada tecrübe konuşuyo.Buzdolabını altus almak zorunda kaldım A+ 119 lt net, 300 kayme.Banyo penceresini bulamıyorum.

Banyo penceresini ben elde yapmıştım, çokta atla deve bişey değil, herhangi bişey orada iş görür, yeterki kaportanın gerekli bombelerine otursun, çirkin görünmesin.

Aka' Alıntı:
Banyo penceresini ben elde yapmıştım, çokta atla deve bişey değil, herhangi bişey orada iş görür, yeterki kaportanın gerekli bombelerine otursun, çirkin görünmesin.
Plastikten mi yaptın ölçüleri ne.Selam

Abi banyo,ya illa penceremi olacak fanlı ,manlı bi olay olsa. Ahmet abi ( SEYYAH 54 ) cok güzel bi sistem yapmış harikada olmuş bi incele istersen..
Ha bu arada Simava döndünmü abi selamlar..bide şu aldığın malzemeleri merak ettim buzdolabı cant kapağı vb resimlermisin.

TUGAY58' Alıntı:
Abi banyo,ya illa penceremi olacak fanlı ,manlı bi olay olsa. Ahmet abi ( SEYYAH 54 ) cok güzel bi sistem yapmış harikada olmuş bi incele istersen..
Ha bu arada Simava döndünmü abi selamlar..bide şu aldığın malzemeleri merak ettim buzdolabı cant kapağı vb resimlermisin.
TUGAY58' Alıntı:
Yarın yapayım.Şu an misafirlerim var.Selamlar.

Adil Bey,

TV nizi güle güle kullanın. Sizde güle güle kullanın sayın Aka.
TV evde bile olmazsa olmazlarımdan değil ama, sanırım karavana bir şıklık getiriyor. Haberler filan için de, (hoş ben onlarıda TV den seyretmiyorum ama), iyi olabilir. Fiyatlarda zaten çok yüksek sayılmaz.
Kolay gelsin...

Alpaslan

bariscim' Alıntı:
Adil Bey,

TV nizi güle güle kullanın. Sizde güle güle kullanın sayın Aka.
TV evde bile olmazsa olmazlarımdan değil ama, sanırım karavana bir şıklık getiriyor. Haberler filan için de, (hoş ben onlarıda TV den seyretmiyorum ama), iyi olabilir. Fiyatlarda zaten çok yüksek sayılmaz.
Kolay gelsin...

Alpaslan
Teşekkür.Selamlar.

Madem izoleye başlıyorsun, bir iki tüyo vereyim.
İzolasyonda eğer taş yünü, cam yünü türevi, folyolu veya folyosuz bir malzeme kullanmayı düşünüyorsan, izoleden sonra kaplama ağacını yapıştırmadan önce tamamını kapatacak şekilde naylon çekmelisin,
Ayrıca su tesisatını çekerken, alingirli bol dirsekli yerlerden geçmek için plastik tesisat borusu yerine bezli şeffaf hortum ( kafaları kelepçeli ) kullanmanda fayda var, hatta mümkünse tesisatın tamamını bu hortumdan çekmek sadece armatür bağlantılarına yakın plastik boruya dönmek en hayırlısı.
Çünki, plastik borular ek yerlerinden zamanla akıtmaya başlıyor ( vibrasyon yada gergi stresinden ) dolayısıyla kapalı yerlerden geçtiğinden tamiri çok mümkün olmuyor. ayrıca damlatmaya başladığınıa hemen göremiyorsun.

Bir noktadan başka bir noktaya gaz aktarımı için bakır boru kullanacaksın.

Aka' Alıntı:
Madem izoleye başlıyorsun, bir iki tüyo vereyim.
İzolasyonda eğer taş yünü, cam yünü türevi, folyolu veya folyosuz bir malzeme kullanmayı düşünüyorsan, izoleden sonra kaplama ağacını yapıştırmadan önce tamamını kapatacak şekilde naylon çekmelisin,
Ayrıca su tesisatını çekerken, alingirli bol dirsekli yerlerden geçmek için plastik tesisat borusu yerine bezli şeffaf hortum ( kafaları kelepçeli ) kullanmanda fayda var, hatta mümkünse tesisatın tamamını bu hortumdan çekmek sadece armatür bağlantılarına yakın plastik boruya dönmek en hayırlısı.
Çünki, plastik borular ek yerlerinden zamanla akıtmaya başlıyor ( vibrasyon yada gergi stresinden ) dolayısıyla kapalı yerlerden geçtiğinden tamiri çok mümkün olmuyor. ayrıca damlatmaya başladığınıa hemen göremiyorsun.

Folyalı izocam aldım.Altına 3 mm ses engelleyici " adını bilmem" sünger aldım.Su teşkilatı için dediğin hortumu gördüm.Tamamını ondan döşeyeceğim, ama üzerinde 18,20, 23 gibi basınç bilgileri var.O rakam kaç olmalı.Mutfak tüpünü dolabın altına aracın şasesine takmayı düşünüyorum"gaz kaçağına karşı"Alternatif düşünce:İveconun yanlarında şaseye çıkan 8 tane "5 cm çapında"delikler var.Bunlardan hidroforun,mutfak dolabının,duşun altına rastlayanlar var.Hortumun dışını izole ederek"donmaya ve yıpranmaya karşı" dıştan döşemeyi düşünüyorum.Arabanın elektrik kablolarının bir kısmı böyle döşenmiş.Spiral boru içinde.Selamlar.

Öğretmenim izolasyonda kesinlikle ama kesinlikle Taş yünü derim,Malüm bu arada elektrik tesisatı döşenmiş olmalı bunuda tek boru icinde renk ayrımı yaparak 12 ve 220 gecirenler oluyor buda benim aklıma yatmıyo 12 ayrı 220 ayrı ve birde yedek ici boş hattın olması benim düşüncelerimin icerisinde.
Diğer bir konu Kemal abinin izolasyan,Konusunda dediği cok mantıklı. ( Bir biliyorsan bir bilene sor misali )
Yine şunu bilirim abi Allah bizi bu işin sonunda keşkelerden,korusun bunun icinde her yapılacak işde bir bilene daha sormakda yarar var kanısındayım. Saygılarımızla,Tunay, Tugay.
Kemal abinin sayfasını okumadan yazdım şimdi fark ettim dönüp okucam..........

TUGAY58' Alıntı:
Öğretmenim izolasyonda kesinlikle ama kesinlikle Taş yünü derim,Malüm bu arada elektrik tesisatı döşenmiş olmalı bunuda tek boru icinde renk ayrımı yaparak 12 ve 220 gecirenler oluyor buda benim aklıma yatmıyo 12 ayrı 220 ayrı ve birde yedek ici boş hattın olması benim düşüncelerimin icerisinde.
Diğer bir konu Kemal abinin izolasyan,Konusunda dediği cok mantıklı. ( Bir biliyorsan bir bilene sor misali )
Yine şunu bilirim abi Allah bizi bu işin sonunda keşkelerden,korusun bunun icinde her yapılacak işde bir bilene daha sormakda yarar var kanısındayım. Saygılarımızla,Tunay, Tugay.
Kemal abinin sayfasını okumadan yazdım şimdi fark ettim dönüp okucam..........
Tugay'cığım:En büyük özelliğim insanların yaşam tecrübelerini dikkate alıp yeteri kadar yararlanmak.Senin söylediklerinin bir çoğunu uyguluyorum zaten.Taş yün yanmama açısından önemli.Allah kazalardan saklasın nereye olacağı belli olmaz.Kaygılanma.Kemal Beyle teknik konularda "özelde" al ver yapıyoruz.Ayrıca bazı arkadaşlardan da kayıtlar aldım.Yeteri kadar herkesten yararlanıyorum.Tabiki en başta senin dikkatli uyarılarından.Karavan önemli değil benim için. Bir şekilde olacak.Tabi ki en iyisi olmalı.Bu sitedeki al verler yetiyor bana.Bunu benim yaşıma geldiğinde anlayabilirsin.Televizyon haberlerinde eşeği yere yığılan Nenemin yalvarlarını izledin mi?Sevgiler bizden olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR