Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,915
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

TUGAY58' Alıntı:
O zaman tamam. ara koridoruda ben 60 cm,den aşağı hiç düşünmüyorum abi giriş sol daki dolap vs herne yapılacaksa yapılsın abi ara geciş 60 cm altı olursa yan gidip gelmek zorunda kalıyosun 50 cm,lik arada bir kackez gidip geldim denedim berbat 55 eh sürtünerek ama üstü iyi 60 harika bunu okuyan ustalarım Bizim Tugay kendini evde olduğu gibi görmek istiyor dicekler ama sizin plana göre benim acizane fikrim bu giriş sol taraf herne maksatla yapılırsa yapılsın cansız nesnelerin bulunacağı bir yer ( Dolap vs ) onların rahatlığımı ? yoksa canlının hareket kabiliyetinin rahatlığımı. ?, Derim tabi takdir yüce divanın saygılarımla..
Dostlarım Yeni yılınızı kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim.

ara geciş 60 cm altı olursa yan gidip gelmek zorunda kalıyosun 50 cm,lik arada bir kackez gidip geldim denedim berbat 55 eh sürtünerek ama üstü iyi 60 harika
Bu konudaki düşüncenize ;aynen katılıyorum.

Etiketler

Teşekkür ederim öğretmenim.

Tüm dostların yeni senesini sağlık, mutluluk ve sevgi içinde geçirmelerini dilerim.
Başarılarınız bol olsun...
Alpaslan Yarar

Adil Bey, kolay gelsin...

Tugay Bey, çizimlerinizin gayet güzel gözüktüklerini söylemeden geçemeyeceğim... Sayın Aka'nın da ellerine sağlık. Umarım tez zamanda devamı da gelir...

Alpaslan

Bende nacizane fikrimi söylemek istiyorum. öncelikle çizimler çok güzel olmuş emeğinize elinize sağlık. Acaba diye düşündüm. O kadar yer kalıyorsa mutfak oturma gurubu arkasına L şeklinde konabilir mi? O zaman belki yerden biraz daha tasarruf sağlanabilir. 60 cm e bende katılıyorum.

Özgür

zentoz' Alıntı:
Bende nacizane fikrimi söylemek istiyorum. öncelikle çizimler çok güzel olmuş emeğinize elinize sağlık. Acaba diye düşündüm. O kadar yer kalıyorsa mutfak oturma gurubu arkasına L şeklinde konabilir mi? O zaman belki yerden biraz daha tasarruf sağlanabilir. 60 cm e bende katılıyorum.

Özgür
Sevgili özgür, sanıyorum yorumunuzu Tugay beyin planlarına göre yorum yaptınız.Benim planlarım biraz daha geride.Ben karavanımı yapmaya başladım.İlginize teşekkür ediyorum.Selamlar.

Değerli arkadaşlar karavanda televizyon ideal olarak kaç ekran acaba.Bu konuda yaşadıklarınızı rica ediyorum.

Merhaba Adil Bey..

Oturma gurubunuzla televizyonun arasındaki uzaklığa göre (LCD.) 19 veya 22 inç. uygun olur, bize göre.. Daha önceki iki karavanımızda da şimdikinde de 25 cm. (tüplü) televizyon kullanıyoruz.
Bir de televizyonunuzu (karavan imalatçılarının çoğunun yaptığı gibi yukarılara değil) gözhizasına yerleştirirseniz, rahat edersiniz.. Naçizane önerilerimiz bunlar.. Kolay gelsin...

İyi akşamlar.. İyi yıllar...

egeli' Alıntı:
Merhaba Adil Bey..

Oturma gurubunuzla televizyonun arasındaki uzaklığa göre (LCD.) 19 veya 22 inç. uygun olur, bize göre.. Daha önceki iki karavanımızda da şimdikinde de 25 cm. (tüplü) televizyon kullanıyoruz.
Bir de televizyonunuzu (karavan imalatçılarının çoğunun yaptığı gibi yukarılara değil) gözhizasına yerleştirirseniz, rahat edersiniz.. Naçizane önerilerimiz bunlar.. Kolay gelsin...

İyi akşamlar.. İyi yıllar...
Teşekkürler.Göz izası önemli.Nice yeni yıllara.Görüşmek dileğiyle.Hoşça kalın,esen kalın.

Öncelikle şunu söylemeden geçmek istemedim o cizimler Sn Kemal abiye ( AKA ) ait ben biraz pc özürlüyüm planımı kaba taslak cizdim Kemal abi pc ortamında tekrar cizdi burdan bir kez daha Sn Kemal abiye teşekkürlerimi iletiyorum..
Adil abi Tv konusunda,da Yavuz abiye aynen katılıyorum.Yanlız bana göre tv olmazsa olmazlardan deyil öyle karasalmış, havasalmış, uydusalmış,otomatik uyduluymuş önemsemem ( Bu tabiki eşim icinde gecerli onun dizi sıkıntısı olmadığından) ama tv,nin 12 v 220 ikiside var şu bu anlamam bana kalırsa 220 ile calışan yavuz abinin dediği ölcüde bir tv oda anten cekerse calışır olmazsa Kitaba devam..

Adil05' Alıntı:
Sevgili özgür, sanıyorum yorumunuzu Tugay beyin planlarına göre yorum yaptınız.Benim planlarım biraz daha geride.Ben karavanımı yapmaya başladım.İlginize teşekkür ediyorum.Selamlar.

Özür diliyorum bir frekans karışıklığı oldu. Sessizce aradan çekiliyorum :smiley:

zentoz' Alıntı:
Özür diliyorum bir frekans karışıklığı oldu. Sessizce aradan çekiliyorum :smiley:
Aradan çekilecek bir durumyok.Gel yanımıza.yeni Yılını kutlular,Nice sağlıklı yıllra.

Adil hocam, dün akşam ma aile 5 kişi yemekleri yanımıza alıp yemeği manzarada yemek amaçlı çıktık, malum yılbaşı havai fişek bahanesi ile, yolda aniden aklıma geldi ve metroya dalıp bir adet seg 19911 led tv aldım, 19" , 220 ile çalışıyor, fiyat 290tl, ve arkasına hemen 2 metre bir kablo sıkıştırarak geceyi kurtardım, ama mamulü tanımıyorum, araştırmada yapmadım, öylesine görüntüsü hoşuma gittiği için aldım. bir sürü girişi var, rf, hdmı, scart, vga ve usb den film de seyrettirir dediler. ben haberden habere tv izlediğim için ihtiyaç listemde son sırada geliyor.

Şimdii, sen mobilyaları 90 cm yükseklikte düşünüyordun, belliki karavanda çadır havası estireceksin, fakat şöyle bir durum var, 90cm lik mobilyaları nerelere tutturmayı düşünüyorsun, bir taban birde yan duvardan destek alacak olan mobilyalar , haliyle içleri doldurulduğunda bir hayli ağırlaşacaklar, dolayısıyla ( merkez kaç ) denilen kuvvete maruz kaldıklarında tutunma noktalarına baya bi yüklenecekler, ve zamanla herbiri farklı bir enstrüman çalmaya başlayacak, oysaki tavana kadar olan mobilyalar yerden ve tavandan sabitlendiğinde iş değişir, yan duvarlara bile tutturmaya gerek kalmaz, bunu iyi düşün geri dönüşü zor. benim araçta tüm mobilyalar yer ve tavan arasına sabitleştirilmiş 5 adet dikme sayesinde sabitleniyor.

Aka' Alıntı:
Şimdii, sen mobilyaları 90 cm yükseklikte düşünüyordun, belliki karavanda çadır havası estireceksin, fakat şöyle bir durum var, 90cm lik mobilyaları nerelere tutturmayı düşünüyorsun, bir taban birde yan duvardan destek alacak olan mobilyalar , haliyle içleri doldurulduğunda bir hayli ağırlaşacaklar, dolayısıyla ( merkez kaç ) denilen kuvvete maruz kaldıklarında tutunma noktalarına baya bi yüklenecekler, ve zamanla herbiri farklı bir enstrüman çalmaya başlayacak, oysaki tavana kadar olan mobilyalar yerden ve tavandan sabitlendiğinde iş değişir, yan duvarlara bile tutturmaya gerek kalmaz, bunu iyi düşün geri dönüşü zor. benim araçta tüm mobilyalar yer ve tavan arasına sabitleştirilmiş 5 adet dikme sayesinde sabitleniyor.
Tavanda üç ağaç kiriş olacak.Kirişler yapıştıma ile berabera skıların 2 cm arkasına geçmeli olacak.Yani ağırlık taşıyabilecek.yanlara gelince:80cm yükseklikten ve 30 cm yüksekliktenve tavana uzaklığı 25 cm yükseklikten mobilyalara uygun geçmeli ve yapıştırmalı ağaç kuşaklar olacak.Duş tarafında problem yok.Duş her iki tarafını alttan üstten ve yanadan,her iki tarafını bağlıyor.Mutfağın yan tarafınada tavana bağlanmak üzere yarım ay benzeri tek panel konacak.Üstteki dolaplara alttan destek için.Tam anlatamadım ama sen zaten anlarsın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
anadolulucahil

SON KONULAR

Geri