Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)
Konu ile alakalı Ulusal kamp ve karavan federasyonu sitesindeki bir yazışmadan kesit.
Yazar Konu
güvenbalcı
İstekli Üye
Turkey
5 Posts
Posted - 16/05/2009 : 22:04:50
--------------------------------------------------------------------------------
herkese merhaba geçen sene 170 tl olan tirafik sigortam busene 754 tl bügün yaptırmak zorunda kaldım karavanım özel donanımlıymış herkesin bilgisine 1989 j9 model saygılar sevgiler
güven balcı
tokalak
İstekli Üye
Turkey
14 Posts
Posted - 17/05/2009 : 10:14:25
--------------------------------------------------------------------------------
Sayın Balcı ,
Trafik sigortanızı hangi şirkete yaptırdınız bilmiyorum fakat HEMEN İPTAL ETTİRİNİZ. 754 TL korkunç bir rakam.Bahsettiğiniz KASKO sigortası değildir umarım.Öncelikle ruhsatınızda " cinsi : MOTORLU KARAVAN " yazıyor ise Trafik Sigortasında "Kullanım Tarzı : Özel Amaçlı Taşıt (Cankurtaran,itfaiye,motorlukaravan vb.)" olarak yazılmalıdır.Bu durumda da yaklaşık 200 TL olan Trafik sigortası bedeli %50 civarında azalmaktadır.
19 Nisan 2009 tarihinde Trafik Sigortasını (KTK zorunlu mali sorumluluk poliçesi) yenilediğim 2001 Model Peugeot Boxer TD Motorlu Karavan'ımın trafik sigortası pirimi YALNIZCA 89 TL dir.
Bu konuda sigorta acentelerinin bilgisi olmadığından uyarırsanız gerekli düzeltmeyi yaparlar.Eğer acentanız yapmaz ise bir AXA SİGORTA acentasına başvurunuz.Axa Sigorta konuyu biliyor.
Saygı ve sevgilerimle.....
Oğuz TOKALAK
Edited by - tokalak on 17/05/2009 15:26:05
güvenbalcı
İstekli Üye
Turkey
5 Posts
Posted - 17/05/2009 : 17:07:27
oğuz bey çokteşekkür ederim beni bilgilendirdiniz için acentenizin telefonunu alabilirmiyim benim telefonum 0538 8177873 saygılar sevgiler
güven balcı
tokalak
İstekli Üye
Turkey
14 Posts
Posted - 17/05/2009 : 17:42:37
Sayın Balcı ,
Ben Ankara'da yaşıyorum.Zannedersem siz İstanbul'da.Orada herhangibir Axa Sigorta Acentasına giderseniz meseleyi çözer.Ancak ruhsatınızda Karayolları Trafik Yönetmeliğinin " Madde 3-c-14 : Özel Amaçlı Taşıt: Özel amaçla insan veya eşya taşımak için imal edilmiş olan ve itfaiye, cankurtaran (SC), naklen yayın ve kayıt (radyo, sinema, televizyon), kütüphane, motorlu karavan (SA), zırhlı araç (SB), araştırma, cenaze araçları (SD) ile bozuk veya hasara uğramış taşıt ve araçları çekmek, taşımak veya kaldırmak gibi özel işlerde kullanılan motorlu araçtır. " belirtilen Motorlu Karavan veya Özel Amaçlı Araç yazması gerekir.
Telefon numaram : 0532 212 44 22
Oğuz TOKALAK
rüzgar
Profesyonel
Turkey
502 Posts
Posted - 18/05/2009 : 11:26:16
Forum üyemiz "neco" Nejat Kızılkaya sigorta brokerliği yapmakta ve çeşitli sigorta şirketlerinden fiyat alarak en uygun fiyatı verebilmektedir.Kendisi motokaravancıdır.0533.4234454
Bu yıl motokaravanımın trafik sigortasını AXA OYAK tan 142 TL.ye halletti.(Daha önce 400 lü rakkamlar almıştım).
Size de öneririm.
RÜZGAR
güvenbalcı
İstekli Üye
Turkey
5 Posts
Posted - 19/05/2009 : 13:13:19
teşekkürler hüseyinbey ve oğuz bey 155 tl ye axa ya yaptırdım saygılar sevgiler
güven balcı