Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)
Merhabalar, Buzdolabı kullanımında karşılaştırabilinmesi amacıyla kendi deneyimimi paylaşmak istedim.
Donanım: 220 V 100 lt A sınıfı kompresörlü buzdolabı, 1200 W modifiye sinüs inwerter,20 A şarj cihazı, 2X105 A yaşam aküsü ve 1 kw 4 zamanlı attlas marka jenaratör.
Bu yaz üç ay boyunca 220 elektrik almadığım zamanlarda, yaşam akülerinin tamamen boşalmasını beklemeden her gün 2saat jenaratörle aküleri şarj ederek ; Buzdolabı (sürekli), tv ,decoder(4-5 saat) gerektiğinde,aydınlatma,su pompası, vantilatör,mikser gibi günlük yaşamda kullanılacak tüm gereksinimlerimi hiç bir sorunla karşılaşmadan ve akülerim hiç bitmeden karşıladım. Jenaratör aküleri şarj ettiği zamanlarda buzdolabını da jenaratörden besledim.
Önümüzde ki yaz şarj cihazının amperini yükselterek jenaratör çalışma saaatini daha da azaltabileceğimi düşünüyorum.
Bir den fazla cihazı aynı anda çalıştırabilirim diye inwerter'in gücünü yüksek tuttum. Buzdolabı için 600-1000 wattlık inwerterlerinde kullanılabildiği deneyimleri de biliyorum.Buzdolabı çalıştırmada kullanılmaz diye görüşler olan modifiye sinüs inwerter 3 aylık sürekli kullanımda başarılıydı.
Enerjiyi en çok tüketen cihaz, buzdolabının kullanımı da çok önemli. İçi tıka basa doldurulduğunda ve kapısı sık açildığında enerji tüketimi artıyor.