Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,045
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Çok haklısınız yazdığınız ve ilerde çıkabilecek tüm konular için alt bölüm açmakta fayda var diye düşünüyorum.
Benim sorum yukardaki örnekle ilgili.
Buzdolabımız 220 W Alaska marka büro tipi sarfiyatını bulamadım.
Araç kendi aküsü şöför koltuğunun altında, yaşam aküsünü (İlerde alacağım) 60 cm sağındaki ön sağdaki yolcu koltuğunun altına yerleştireceğim. Dolap sağ arka kapının bitiminde yaşam aküsünün yaklaşık 1,5 mt arkasında. Şimdilik birkaç ay sadece araç aküsünü (90 A) kullanacağım (masrafı aylara dağımak için)
Bende Yusuf gibi montajdan önce kablo kanalları döşeyeceğim. İlerde yeni kablo çekme ve değiştirme kolay olsun diye.
Bu durumda şu anda araç aküsünden 3 mt uzaktaki dolaba
10(bu rakam (A) bende nedir?)* 3 *0,170 = 5,1 mm2 kablo çekmem gerek değilmi? İlerde yaşam aküsünü koyunca bu kabloyu inceltmem gerekecekmi? veya kalın kablo kullanmakta mahzur varmı?

Etiketler

Sn.Arı
Buzdolabınızı 220W olarak yazmışsınız.
Tam etiket değerlerini üzerinden yazıp bakarsanız "10 A" yerine sizin hangi değeri almanız gerektiğini bulabiliriz.
Etiket değerlerinde XX V (volt ) ve XX W (watt) yazılı olması gerek.
V (volt) gerilim değeridir.
W (watt)ise güç değeridir.
Kabaca : güç değeri / gerilim değeri = akım değeri ( A ) olacak. Bu da sizin örnekteki 10 yerine kullanacağınız değerdir.
220W doğru ise vede akünüz 12 V ise : 220/12=18,33 A (amper) olur.
Kablo seçiminde teorik olarak bulunan kesitin bir üst kesit değerini kullanmakta fayda var.
Kolay gelsin.

Yusuf arkadaşım, sana yakınım ama uğrayamıyorum. Kusura bakma. Semaver, çaydanlık gibi objelerini kullanarak sürekli tahrik ediyorsun ama yaptığın iş, çaydan öte övünülesi bir başarı, seni tekrar kutluyorum. Selamlar,

Selçuk abi herzaman beklerim yeterki gelmeden önce bir arayın,zaten bu iki gündür pek bir iş yapamadım bizim sokakların hepsini kazdılar evin önünde park edecek yer yok arabayı iş yerinin önüne bıraktım hafta sonu biterse çalışmaya devam edeceğim,haftaya muayeneye götürmeyi düşünüyorum erkenden bitsin evrak işleri artık karavan görüntüsü olduğuna göre mührü basarlar sanırım.

Sevgili Yusuf sevgi ve saygılarımla.Nasılsın ? umarım işlerin yolunda gidiyordur.Aksilik ve terslik yoktur İNŞALLAH.Çok yakından takip ediyorum.Buzdolabı ilgimi çekti bende düşünebilirim.İyi soğutuyor ise ve 3 sistem de çalışıyor ise.Ayrıca bugün bizde İzmir Metro ya gittik Hollanda malı portatif WC bulduk fiyat 140 TL idi .Birde su pompası nasıl iyi randıman ile çalışıyormu?2 li Ocak nasıl.Şimdilik kolay gelsin .İyi çalışmalar.

Selçuk Bey
İlginize teşekkür ederim.
Ben 220 Volt yazacakken yanlışlıkla W yazmışım. Watt değereini bulamadım. Yarın dolabın altına içine de bir bakayım.
Bulamazsam Firmasını arayıp öğrenmeye çalışayım. Veya çok önemlimi, takribi bir değer yokmudur aynı model dolaplarda.

Metin abi çok teşekkürler iyiyiz şükür yaramaz bir durum yok,işlerde sıkıntı yok sadece birkaç gün ara verdim biraz işlerim vardı ve sokakta kazı var bu sebeple arabayı iş yerinde bırakıyorum hafta sonu çalışacağım.
Abi dolap 3 sistem deyil sadece 12 voltla çalışıyor satıcı firma 2.5 amper çekiyor dedi ama ne kadar doğru test etme şansım olmadı sadece arabada çalışırken birkaç saat çalıştırdım güzel çalışıyor soğutması iyi,sistem daha tam düzene girmediği için uzun süreli çalışır vaziyette bırakmak sahipsiz olarak tedirgin etti bu sebeple tam test etmedim,gelişmelerden haberdar ederim.
İkili ocak güzel çalışıyor zaten çok aman aman bir özelliği yok sıradan ikili setüstü sadece bir kere deneme amaçlı çay demledik,su pompasını daha takmadım duruyor,Arkın arkadaşımızın söylediği kendi başına iyi yetiyorda tüplü şofbeni çalıştırmadı basıncı yetmedi dedi.bakalım en kısa zamanda bitireceğim hep yarım gün çalıştığım için biraz yavaş ilerledi birde malzeme ihtiyacı oluyor aramak zaman alıyor gün geçiyor derken iş uzadı ama sonlanması gerekiyor artık.

Ahmet Bey, buzdolabınız 220 V olduğu için başlangıçta akü- invertör arasına çekeceğiniz kablo önemli. Siz hepsine 8'lik kablo çekin bitsin. Belki ileride 12 Volt veya 3 lü sistem buzdolabı alırsınız. Araç akünüzü kullanacağınız için sizin yerinizde olsam sadece araç giderken buzdolabını çalıştırırım. Yoksa yolda kalırsınız.

Ahmet Bey, buzdolabınız 220 volt ile çalışıyorsa Sn.Bartek in önerisini uygulayabilirsiniz. Ancak 8'lik kablo bulamazsınız sanırım yerine 10'luk veya 6'lık kullanın. Selamlar,

DSC00230.JPG

oto aksesuarcılarda Arkın beyin karavanına yaptığı desenin benzeri hazır satılıyor boyu 183cm 45tl dedi çift tarafmı tek tarafmı 45tl onu sormayı unuttum :-\

Teşekkür ederim Sn Bartek ve Sn Selsun,
kabloyu 10 luk kullanmamda bir mahzur yoksa 10 luk olsun diyorum.
Bir arkadaş deneme çalıştırmasında yanlış hatırlamıyorsam 90 a akü 220 V büro tipi (benim dolaptan) 44 saat çalıştırdığını yazmıştı bir başka forumda. Bir başkası da aracı rolantide veye hareket halinde bir müddet yanlış hatırlamıyorsam yarım saat çalıştırınca akü tekrar doluyor demişti.
Ben de birkaç saatlik yolculuk sonunda en fazla 24 saat aküyü kullanıp ertesi gün yarım-bir saat aracı çalıştırıp aküyü doldurabileceğimi düşündüm. Yanlışmı düşünüyorum.
Birde her ihtimale karşı bir adet akü takviye cihazı almam gerek herhalde.

Abiler sizin fikirlerinize ihtiyacım var,şimdi benim duş 70x70 içine koyacağım lavabo en az ne kadar olmalı yada şöyle söyleyeyim lavaboyu küçük koysak sadece el ancak yıkanır büyük koysak yeri daraltıyor,kabaca ölçtüm banyonun içi bayağı daralıyor,eli yüzü yıkamada küçük lavaboda suyun yarısı yine kenarlardan akacak diye düşünüyorum şimdi size sorum lavabo koymasam olurmu yani evdeki banyodaki sistem duş teknesinin üzerinde duş fiskiyesinin altındaki batarya hem fiskiyeye kem aşağıya yönlendiriyor suyu,bataryayı biraz aşağı koysak el yüz ayak yıkamalarını direk duş teknesini lavabo niyetine kullansak olurmu,estetik olmaz biliyorum amabaşka şansım yok gibi bir sıkıntıda lavabonun pis su atık borusunun aşağı inecek yeri yok duş teknesi 70x70 duş kabinide 71x71 ,lavabo koyacaksak yandaki yatağın altına doğru geçirip oradan indirmek gerekiyor.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

pis su atık deposu için 110x40x18h cm lik bir kutu yaptım onun içini ve dışını fiberle kaplayacağız.

Herşeyden önce sizi tebrik ediyor, cesaretiniz ve çabanız karşısında şapka çıkartıyorum.
Sorunuza gelince; hangi modelde olduğunu hatırlamıyorum ama gördüm. Menteşeli açılır,kapanır bir lavoba sıkıntınıza çözüm olabilir belki. Sevgiler.

Yusuf merhaba,
Önerim, 30cm lik bir lavabo kullanman ( yat malzemesi satanlarda ya da Bauhaus da yat malzemeleri reyonunda bulabilirsin. Ben bir önceki karavanım için Bauhaus'tan almıştım. http://img513.imageshack.us/my.php?image=img0039od8.jpg) ve yatak tarafındaki köşeye koyman. Altını da, aşağıya doğru daralan kavisli bir parça (pleksi vb.) ile kapatman. Evet çok rahat bir lavabo olmayacak ama su sıçrasa da neticede duş teknesine gelecektir. Gideri duş teknesine değil de, yatak kısmının altındaki kısma denk getirebilsen çok iyi olacak. Duş işini de, spiral hortumla çekilebilen bir batarya ile halledebilirsin. Gene yat malzemesi satanlarda bulunabilecek bir şey. http://img513.imageshack.us/my.php?image=img0039od8.jpg örneğindeki gibi. Spiralin fazlalığını lavabo altına yapacağın kavisli kapak altına saklayabilirsin.
Evlerdeki gibi banyo bataryası fikri bana pek sıcak gelmedi.Netice de o da yer kaplayacak ve diz hizasında bir çıkıntı oluşturup sorun olacaktır. Umarım anlatabilmişimdir :smiley:
Oğuz

Sn "Hiç" in önerisi de ilginç, ancak özel kalıp gerektiren maliyetli bir yöntem.
Oğuz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri