Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,062
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

buralpdi' Alıntı:
artık sona yaklaştın, rahatla bundan sonraki işler hep rutuş işleri, acele etmene gerek yok
o küçük rutuş işleri daha çok zaman alıyor çünkü ufak tefek malzemeler için habire çarşıya pazara git gel öldürdü beni ;D bu arada tavan ile ilgili daha bir çalışma yapamadım beklemede.

Etiketler

yaybek' Alıntı:
o küçük rutuş işleri daha çok zaman alıyor çünkü ufak tefek malzemeler için habire çarşıya pazara git gel öldürdü beni ;D bu arada tavan ile ilgili daha bir çalışma yapamadım beklemede.
:D :D :D
tavan beklesin acele etme montajı bir bitir, tavan kolay

Yusuf Bey,
Akü çıkışını pako şaltere bağlamadan önce mutlaka 20- 30 amper arası sigorta koymalısınız. Ayrıca araç aküsü çıkışına da aynı sigortadan koyunuz. Diyelim pako 1 de kaldı. Siz aracı çalıştırmak istediniz. Marş motorunuz başlangıçta 500 amper, sonra 200 amper çekebilir. Pako 1 de iken 2 akü birleşik olduğu için sizin yedek akünüzü de kullanacaktır. En azından buna önlem için araba sigortası koymalısınız. Oto elektriciklerde 7.5 ytl'ye büyük sigorta taşıyıcıları var. İkitellide Güngören Bağcılar sitesinde Yılmaz Oto var, onlarda olabilir. Ayrıca dağıtım yaparken her hat için sigorta kullanmak faydalıdır. Aküleriniz galiba yaş akü. Bu durumda gaz çıkışı için bir çözüm bulmalısınız. Bir de 220 girişleri için kullandığınız sigortanın kablolarını izole edeceksinizdir diye düşünüyorum.

Merhaba Yusuf kardeş
karavan yapımı işlerini ara sırada olsa izliyorum.
Allaah kolaylık versin en güzeli insanın kendi karavanını kendisinin yapmasıdır.
Bitince zevkine varacaksın. Nasıl gidiyor. Kolay gelsin.
Cevdet Çelikörs

Yusuf,
Bir önceki karavanımda yaşam aküsünü marintek'ten aldığım plastik kutu içine koymuştum (yatlarda da kullanılan plastik akü kabı) , gaz çıkış için de bir hortumla dışarı vermende fayda var.
http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=42&gId=584
Oğuz

bartek' Alıntı:
Yusuf Bey,
Akü çıkışını pako şaltere bağlamadan önce mutlaka 20- 30 amper arası sigorta koymalısınız. Ayrıca araç aküsü çıkışına da aynı sigortadan koyunuz. Diyelim pako 1 de kaldı. Siz aracı çalıştırmak istediniz. Marş motorunuz başlangıçta 500 amper, sonra 200 amper çekebilir. Pako 1 de iken 2 akü birleşik olduğu için sizin yedek akünüzü de kullanacaktır. En azından buna önlem için araba sigortası koymalısınız. Oto elektriciklerde 7.5 ytl'ye büyük sigorta taşıyıcıları var. İkitellide Güngören Bağcılar sitesinde Yılmaz Oto var, onlarda olabilir. Ayrıca dağıtım yaparken her hat için sigorta kullanmak faydalıdır. Aküleriniz galiba yaş akü. Bu durumda gaz çıkışı için bir çözüm bulmalısınız. Bir de 220 girişleri için kullandığınız sigortanın kablolarını izole edeceksinizdir diye düşünüyorum.

Sayın Bartek teşekkürler bilgiler için aynen dediğiniz gibi yapıyorum zaten o pako şalterin yanını bu sebeple boş bıraktım oraya ve araç aküsünün çıkışına birer adet sigorta koyuyorum demekki doğru yoldayım.

cevdetkerim' Alıntı:
Merhaba Yusuf kardeş
karavan yapımı işlerini ara sırada olsa izliyorum.
Allaah kolaylık versin en güzeli insanın kendi karavanını kendisinin yapmasıdır.
Bitince zevkine varacaksın. Nasıl gidiyor. Kolay gelsin.
Cevdet Çelikörs
Çok teşekkürler Cevdet bey bitince ziyaretinize gelecğim.

teos' Alıntı:
Yusuf,
Bir önceki karavanımda yaşam aküsünü marintek'ten aldığım plastik kutu içine koymuştum (yatlarda da kullanılan plastik akü kabı) , gaz çıkış için de bir hortumla dışarı vermende fayda var.
http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=42&gId=584
Oğuz

Oğuz abi bu bigi güzel oldu paylaşım için teşekkürer.

Bugün sigorta panosunu sabitledim buzdolabını direk çalıştırdım sigorta üzerinden tabi ocak ve evyeyi monte ettim bir adet 12 kg'lık tüp aldım sisteme bağladım ve ilk çayı demledim. ;D

25052009457.jpg

25052009458.jpg

valla yusuf kardeş bu karavanın ismini ben değiştireceğim, çayvan koyacağım, durduk yerde gözümüze çayı iliştiriyorsun canım çay istedi şimdi :D :D :D

şu semaverde çayını içmek nasip olmadı, motoru halledeyim(konjektör arızalanmış) bi uğrarım sana yine :D :D

yusuf kardesım.
bu gune kadar butun gayretını gosterıp basarabılmenın son basamaklarında , ısleerın zevklı kısımları ıle ugrasmak herhalde cok keyıflı olmalı . hele karavanından ılk hızmetı (cay demleyebılmek) onu kullanabılmenın ılk verdıgı heyecan mutlaka tattıgın en buyuk bahtıyarlık olmalı. bak bu senın eserın bılmıs ol. yılbası zamanları yazdıgın yazılardakı feryadın aklıma gelıyorda. ıstersen sen de bır bak . mutlaka cok guleceksın. haydı yusuf . kaptan koskune gıden yol cok kısaldı.
sevgıle ve salamlarımla mehmet.

buralpdi' Alıntı:
şu semaverde çayını içmek nasip olmadı, motoru halledeyim(konjektör arızalanmış) bi uğrarım sana yine :D :D
Abi inşallah kısa zamanda çözersin arızayı,ziyaret konusunda herzaman beklerim başımın üstünde yeriniz var.

orbay74' Alıntı:
yusuf kardesım.
bu gune kadar butun gayretını gosterıp basarabılmenın son basamaklarında , ısleerın zevklı kısımları ıle ugrasmak herhalde cok keyıflı olmalı . hele karavanından ılk hızmetı (cay demleyebılmek) onu kullanabılmenın ılk verdıgı heyecan mutlaka tattıgın en buyuk bahtıyarlık olmalı. bak bu senın eserın bılmıs ol. yılbası zamanları yazdıgın yazılardakı feryadın aklıma gelıyorda. ıstersen sen de bır bak . mutlaka cok guleceksın. haydı yusuf . kaptan koskune gıden yol cok kısaldı.
sevgıle ve salamlarımla mehmet.
Mehmet abi güzel dilekleriniz için teşekkürler,arabayı ilk aldığım zamanlar projelendirme ile ilgili çıkan olumsuzluklar beni neredeyse bu sevdadan vazgeçiriyordu arabadan zarar etmese idim satardım, o zamanlar çırpındım durdum nerdeyse yoldan çevirip insanlara soracaktım böğle bir derdim var nasıl çözeriz diye gerçekten geri dönüp baktığımda ne kadar yol aldığımı görüyorum ve biliyorumki benim yerimde olmak isteyen binlerce insan var ne diyeleim Allah herkesin gönlüne göre versin.kalın sağlıcakla.

Çay da demlendiğine göre bu iş tamamdır. Açılış yapılmıştır. ;) :D

Artık gezi planları yapılabilir. ::smiley:

Yapım esnasında ziyaret fırsatı bulamadım. Artık herhalde gezilerde görüşeceğiz. :smiley:
Buzdolabının tüketimini ben de merak ediyorum.

Arkadaşlar TOPUK Yayla gezi listesinde bu fouma katılanların adını göremedim.
Gelen yokmu, yaksa daha sonra mı karar verceksiniz.
Ben listeye yazdım adımı. Gelen arkadaşlarla tanışırız orada. Tabi kalabalıkta birbirimizi bulablirsek:smiley:))

Ahmet Arı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri