Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

ama çözünce mutlu olmadınmı :D :D helede yerine oturtunca karşısına geçip bir çay içmişsindir mutlaka ;D ;D

Etiketler

yarın kısmetse,buzdolabının havalandırma menfezini takıp sonra dolabın montajını yapacağım aküleri bağlayacağım elektrik panosunuda becerebilirsem hallederim ocak ve evyeyi takarım yerine bir tanede tüp alıp ilk çayı demlerim belki,bakalım bir aksilik çıkmazsa.

Epeydir konuları enine boyuna inceleme fırsatım olmamıştı. Yusuf artık sona yaklaşmışsın tebrik ederim. Yeri gelmişken itiraf etmek istediğim bir şey var. Bu çocuk çok hevesle azimle çalışıyor iyi de işçilik çıkardı ama işin sonlarına doğru savsaklamalar olur mu? Sağda solda eğri-büğrü bir takım aksesuvarlar, fırça izleri, olmadık renkler, desenler görür müyüz acaba? Diye düşünmeden edemiyordum :smiley: Şimdi görüyorum ki estetiğiyle, düzeniyle hemen herşey yerine oturmuş. Bu konuda bizleri hayal kırıklığına uğratmadığın içi ayrıca tebrik ederim. Cilalarına bayıldım. Ellerine sağlık.

OLAY GELSİN BAŞARILAR DİLİYORUM

Bir de yeri gelmişken senin evin hacıbaba tekkesine dönecek sanırım yakında. Feyz almak isteyen karavancıların akınına uğrar gibi geliyor. Kendine bir post edinmeni salık vereyim ;P 350 km yol var ama böyle semaverde çaylar falan görünce ben de el almaya gitsem mi acaba diye düşünmeden edemedim ;D

Gel ne olursan ol yine gel ister motokaravan ister çekme karavan bizde herzaman çay vardır (şükür) gelene karavanımız açıktır :D ;)

Sayın Feyzullah Efe Dediğiniz gibi OLAY oldu zaten (kolay) :D ;) Çok teşekkürler ilginize kalın sağlıcakla.

GÖNLÜNÜZE GÖRE OLUR İNŞALLAH BENİMDE HAYALİMDE VAR AMA İLERDE İNŞALLAH

SİZE şimdiden iyi gezmeler diliyorum

feyzullah efe' Alıntı:
GÖNLÜNÜZE GÖRE OLUR İNŞALLAH BENİMDE HAYALİMDE VAR AMA İLERDE İNŞALLAH

SİZE şimdiden iyi gezmeler diliyorum

Feyzullah Efe bey teşekkürler inşallah istediğiniz karavana sizde kavuşursunuz bizde ihtiyaç olursa elimizden gelen yadımı yaparız.

çok teşekkür ediyorum 3 gündür ..DALGIÇ... ABDİ ABİM İLE TANIŞTIK İNŞALLAH SİZLERLEDE TANIŞIRIZ BURSA DA ARTIK DOSTLARINIZ VAR YANİ

feyzullah efe' Alıntı:
çok teşekkür ediyorum 3 gündür ..DALGIÇ... ABDİ ABİM İLE TANIŞTIK İNŞALLAH SİZLERLEDE TANIŞIRIZ BURSA DA ARTIK DOSTLARINIZ VAR YANİ

Sayın Feyzullah efe inşallah Bursaya gelince ararım tanışırız zaten orada çokca dost var önümüzdeki sezon Bursa'ya niyetim var kısmetse telefonum forum içerisinde var kaydedebilirsiniz.ilginiz için teşekkürler.

Selam ve sevgiler.O çay partiside beni imrendirdi ne yalan söyleyeyim.İnşallah yollarda ve kamplarda görüşürüz ve mutluluğunuzu paylaşırız.Odun ateşinde ki semaver ile çay başka bir güzel oluyormuş.Sayın Yasiko ve diğer gönül dostların ziyaretine gelmişler.Bende sevindim .Ahmet ORAL bey de ilginç her araştırmasını sitede paylaşıyor.Oda bize fikir veriyor.Kolay gelsin. Başarılar.Mutlaka birgün bir yerde .........Görüşmek üzre....

metin0035' Alıntı:
Selam ve sevgiler.O çay partiside beni imrendirdi ne yalan söyleyeyim.İnşallah yollarda ve kamplarda görüşürüz ve mutluluğunuzu paylaşırız.Odun ateşinde ki semaver ile çay başka bir güzel oluyormuş.Sayın Yasiko ve diğer gönül dostların ziyaretine gelmişler.Bende sevindim .Ahmet ORAL bey de ilginç her araştırmasını sitede paylaşıyor.Oda bize fikir veriyor.Kolay gelsin. Başarılar.Mutlaka birgün bir yerde .........Görüşmek üzre....
Metin abi size ve tüm dostlara o semaverden çay ikram etmek benide çok mutlu eder inşallah birgün biryerlerde güneşin batışını izlerken semaverde çay içeriz.

Evet sevgili dostlar bugün sabahtan başladığım malzeme arayışı ve koşuştırmadan sonra biraz çalışmaya vakit ayırdım,bugün önce aküleri yerine koydum daha tam bitmediği için yerini sağlamlaştırmadım,etrafını ahşapla dönüp hareket etmemesini sağlayacağım hatta üzerinede kapak yapacağımki akülere herhangi bir şekilde temas olmasın,biliyorum yaşam aküsü yatak altına olmaz buharı sağlığa zararlı fakat başka altarnatif yok gibi aslında arabanın altına bir sandık yapıp oraya konsa çok daha güzel olur.bir hat direk sigorta panosuna çektim direk olarak burada dikkat edilmesi gereken nokta her akünün yani enerji kaynağının çıkışına sigorta mutlaka koymak şöyleki benim sigorta panosu ile aküler arasında yaklaşık 5 metre var ve o panodan dağıtım olacak düşüncesiyle çıkışa ana sigorta konmaz ise zamanla titreşim ile yıpranan kabloların dış kaucuk koruyucusu tellerin şaseye temasına neden olur ve Allah korusun çok ciddi geri dönüşü olmayan bir hal alır.Mantık; Akü-ana sigorta-taşıyıcı kablo-sigorta kutusu-oradanda buzdolabı ve hidrofor'a direk kalın kablo ile bağlantı,aydınlatma içinde sigortadan sonra düğmelere oradanda taşıyıcı kablolar ile lambalara.

Akülerin şarjı için bir adet pako şalter aldım iki aküyü birbirine parelel olarak bağladım yani artı artıya eksi eksiye,yok eğer seri bağlanırsa 12 volt 24'e çıkar buda sistemde arızaya sebep olur,
akünün birleştirilmiş eksi ucunu koltuk vidasına altına ve üstüne kalınca pul koyarak ikinci bir vidayla iyice sıktım gevşek olursa enerji kaçakları olur ve sistem sağlıklı çalışmaz hatta ısınır ısınmanın sebeplerinden biride budur,birleştirilmiş artı ucundan bir kablo ile pako şaltere giriş yaptım şalterin diğer iki ucundan birine arabanın asıl aküsünden bir hat çektim,diğer ucada redresörden artı uç bağladım redresörün eksi ucunuda yine şaseye verdim,bu durumda pako şalterde 0 iken hiç enerji kaynağı olmadan akülerden direk yaşam alanına dağılıyor,pakoyu 1'e getirince arabadan 2'ye getirincede 220 den şarj ediyor,
arabaya sadece12 volt sistem döşedim 220 sadece şarj cihazına kadar geliyor 220 ihtiyaç olursa hem dışarıdan alınan 220 hattına bir üçlü gurup priz koyacağım hemde bende 300 watt bir invertör var sadece laptop için onu kullanacağım yeteri kadar da ara kablosu yapacağım.
Ayrıca buzdolabının havalandırmalarını açtım ve montajını yaptım sonra buzdolabını yerine koyup kablo bağlantılarını yaptım direk enerji verdim kontrol ettim şimdilik güzel çalışıyor bayağı sessiz hiç rahatsız etmiyor ama tam çalıştırıp soğutmasına bakacağım umarım utandırmaz bizi.

24052009452.jpg

24052009453.jpg

24052009454.jpg

24052009455.jpg

24052009456.jpg

kolay gelsin , buzdolabını bende merak ediyorum iki aküyü ne zaman bitirecek ölçecekmisin

buralpdi' Alıntı:
kolay gelsin , buzdolabını bende merak ediyorum iki aküyü ne zaman bitirecek ölçecekmisin

Abi teşekkürler bugünkü katettiğim yol beni biraz rahatlattı bayağı iş gördüm.

Dolabın ne kadar harcadığı benimde merak konum fakat düğmeleri alamadığım için yada daha doğrusu istediğim düğmeleri bulamadığım için kablolar daha ortada elektirik sistemini tamamlayıp kontrollerini yapıp sistem hazır olduktan sonra tam bir çalıştırıp bırakacağım zaman tutup aküyü ne kadar zamanda bitireceğine bakacağım,bu hafta sonuna kadar netleşir herşey diye düşünüyorum.Gelişmeleri ekleyeceyim.

artık sona yaklaştın, rahatla bundan sonraki işler hep rutuş işleri, acele etmene gerek yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri