Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

tamam..öyle yapalım... bauhaus gerçekten çok pahalı.

Etiketler

Sayın yaybek Yusuf kardeşim kolay gelsin.İlgi ve alakana teşekkürler.19 İnç bize göre gibi çünkü belli bir yaş sonrası gözler TÜV TÜRK vize den geçmiyor.Uzak yakın far ayarı kaçıyor anlarsın.Bende o yüzden büyük aldım.İleride İNŞALLAH büyük bir motokaravan sahibi olursak diye hedefleri büyük tuttuk yani. Yani.LCD TV nin bağlantı aparatını sonra senden gözlemlerim.Tekrar ellerine sağlık. Emeğin en güzeli alın terinin tuzunu taddığın anlarda en iyi sen anlarsın.Sevgi ve saygılar.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=32814.new#new
2. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivalinde karavanını görebilecek miyiz?(19-21 Haziran 2009)

metin0035' Alıntı:
Sayın yaybek Yusuf kardeşim kolay gelsin.İlgi ve alakana teşekkürler.19 İnç bize göre gibi çünkü belli bir yaş sonrası gözler TÜV TÜRK vize den geçmiyor.Uzak yakın far ayarı kaçıyor anlarsın.Bende o yüzden büyük aldım.İleride İNŞALLAH büyük bir motokaravan sahibi olursak diye hedefleri büyük tuttuk yani. Yani.LCD TV nin bağlantı aparatını sonra senden gözlemlerim.Tekrar ellerine sağlık. Emeğin en güzeli alın terinin tuzunu taddığın anlarda en iyi sen anlarsın.Sevgi ve saygılar.

Metin abi daha arabada deneme şansım olmadı çok yoğun çalışıyorum bugün cila işi bittiğ için dolap kapaklarını taktım kulplarını taktım ön koltuğu söküp arkasına gelen kısmı vernikledim,ince işler daha fazla zaman alıyor yapılan iş birde görünmüyor bu hafta sonu bayağı iş yapacağım karavan olduğu tam olarak ortaya çıkacak kısmetse.

Yusuf kolay gelsin..Arkadaşlar yusufa da bir hediye almak lazım,toplu olursa da varım,herkes kendi alcaksa da. Yusuf ben aracın kokpiti için torpido bakım sütü hediye etmeyi düşünüyorum senin için mahsuru yoksa,alacaksanda alma ,araç gıcır gıcır olsun açılışta.gelirsem ben veririm gelemezsem adresine kargolarım.Aslında konuşulmuş birşey varmı bilmiyorum şile ağvada herkesin gittiği beğendiği bir yerde açılış yapılabilir konuşuldu ise ben kaçırmış olabilirim kusura bakmayın.

mayıstosböce' Alıntı:
Yusuf kolay gelsin..Arkadaşlar yusufa da bir hediye almak lazım,toplu olursa da varım,herkes kendi alcaksa da. Yusuf ben aracın kokpiti için torpido bakım sütü hediye etmeyi düşünüyorum senin için mahsuru yoksa,alacaksanda alma ,araç gıcır gıcır olsun açılışta.gelirsem ben veririm gelemezsem adresine kargolarım.Aslında konuşulmuş birşey varmı bilmiyorum şile ağvada herkesin gittiği beğendiği bir yerde açılış yapılabilir konuşuldu ise ben kaçırmış olabilirim kusura bakmayın.
Bülent bey çok teşekkürler inanın sizin bana vereceğiniz en güzel hediye yaptığım işlere kıymetli yorumlarınız katılım arttıkca övgüler arttıkca çok mutlu oluyorum hediye beklentim olduğu için deyil ama bu açılış işi artık farz gibi oldu bu kadar değerli abileri dostları kırmak olmaz hele bitirelim bakalım kısmet birgün bir araya geliriz belki

Ayrıca torpido için bakım sütü demişsiniz ondan bende bayağı var çok teşekkürler ince düşünceniz için.

Torpido sütleri vb. ürünler zamanla torpido kaplamalarının çatlamasına neden olduğunu söyleyenler var. Bu konuda Bülent Bey sanırım BİR BİLEN.
Satıcılara sorduğumuzda kimse ayranım ekşi demiyor. Herkes kendi malını methediyor, diğer ürünleri karalıyor. Biraz bilgi alabilirsek hazır konusu açılmışken.
Teşekkürler.
Ahmet Arı.

Yusuf merhaba,
Hem senin hemde diğer kendi karavanını kendisi yapan arkadaşları heyecanla takip ediyoruz.
Bence de açılış iyi olacak, bu vesile ile burdan yazılarıyla tanıdığımız değerli dostlarla ve karavanları ile tanışmaktan mutlu olacağız.

Senden bir ricam olacak. Mahzur yoksa gerek kontra, gerekse diğer malzemeleri aldığın, kontrayı kestirebileceğimiz yerin telefonlarını ve/veya adreslerini ünvanlarını yazarsan sevinirim. Bu gün (cumartesi) öğleden sonra malzemeleri almaya gideceğiz.
Ben Kadıköyden Fetih Mobilyacılar sitesinde araştırdım . Fiyatlar şöyle: (TL )

Cinsi Marin Kavak Kayın
8 mm 170x220 60 37
15 mm 170x220 (ladin) 108 69,50 100
18 mm 83,50

Montaj ve uygulamayı da Davutpaşada yapacağım göz önüne alınırsa İkitelliden almak daha uygun olacak.
Ahmet Arı

arı' Alıntı:
Torpido sütleri vb. ürünler zamanla torpido kaplamalarının çatlamasına neden olduğunu söyleyenler var. Bu konuda Bülent Bey sanırım BİR BİLEN.
Satıcılara sorduğumuzda kimse ayranım ekşi demiyor. Herkes kendi malını methediyor, diğer ürünleri karalıyor. Biraz bilgi alabilirsek hazır konusu açılmışken.
Teşekkürler.
Ahmet Arı.

Sayın Arı sanırım en iyi cevap uygulamaların sonuçlarından sonra belli olur,çok uzun zamndır aynı ürünü kullanıp satıyoruz biz buna yakın bir ürünü başka bir amaçla almıştık sonra bu firma bize numune gönderdi böyle bir ürünümüz var diye(henkel otomotiv after market bayiliğimiz var)biz pek önemsemedik ama o önemsemediğmiz ürün yaklaşık 4-5 yıldan beri satılıyor biz yeni araç almış arkadaşlara hediye ediyoruz kendimizde kullanıyoruz.Bu torpido parlatıcı değil torpidoyu sildiğinizde cam gibi yapıp gözleri almıyor.Belike sizin dedikleriniz onlar olabilir.Birde ne olursa olsun belli bir süre sonra torpidonun bu tarz şeylerden arındırılması gerekir,torpido çok toz alan bir yer kabaca tozunu alıp bu kimysalları üst üstte sürmek çamurlu bir tabaka oluşturacaktır.Bizden yanlızca torpido temizlemek için kimyasal alırlardı bu o bakım sütünden daha pahalı idi(lüks arabalar için yoksa alkolle biraz suyu karıştırın çoğu çıkar).

Torpido sütü dediginiz parlatıcı, kaygan ve toz tutmayan seyse, Torpido parlatıcısı derler buna ama onu esas adı sanayıde kullanılan sinikondur otomobıl aksesuvarları satan yerden alırsanız pahalı parlatıcı dıye, Dısarıdan sınıkon dıye alırsanız daha ucuz safsa eger sulandırırsınız epey gıder..

Benim araç epey eski olup torpido pek hasarlı değil. Bende bu durumda estetikten ziyade çatlatmadan temizleme niyetindeyim. Bu amaçla hangi ürünü veya nasıl bir malzeme-madde kullanmalıyım.

Bugün malzeme aramayla geçti yer için mineflo aldım komple altı döşeyeceğim açıkta kalan ayak altına ayrıca halı halı paspas tarzı birşey sereceğim arabanın arka bölümüne ayakkabı çıkarılıp girilecek diye düşünüyorum.Ayrıca buzdolabı havalandırması için Praktikerden kapı altı havalandırma menfezi aldım 2 adet var içinde 15 lira son bir tane kaldı orada bugün sefaköyde aramadık pilastik doğramacı nalbur ve alüminyum doğramacı kalmadı diyebilirim.hatta onuda almak istedim belki bir arkadaşa lazım olurda arayınca bulamaz diye ama vazgeçtim çünkü sadece kahverengi vardı olurmu olmazmı diye düşündüm.

Bugün iki ayrı misafirim geldi birincisi Ertuğrul (fireman) abi yanındada iş yerinden arkadaşı taner kardeş geldi kendileri Beyoğlu İtfaiyesinde çalışıyorlar ziyaretleri bizleri oldukca sevindirdi bir tanede itfaiyeci tişörtü hediye ettiler keyifle giyip fotoğraf çektireceğim ziyaretleri ve hediye için teşekkürler ediyorum bizde kendilerine odun ateşiyle semaverde çay demleyip ikramda buluduk.

İkinci misafirimiz siz forum üyelerinin çok yakından tanıdığı Ahmet Oral abi (Yasiko) bizi onura etti kendisinden bilgi birikiminden çokca faydalandık tavsiyeler aldık ziyareti bizi fazlasıyla memnun etti çok teşekkürler Ahmet abi.

23052009444.jpg

23052009447.jpg

23052009448.jpg

23052009450.jpg

23052009451.jpg

arı' Alıntı:
Yusuf merhaba,
Hem senin hemde diğer kendi karavanını kendisi yapan arkadaşları heyecanla takip ediyoruz.
Bence de açılış iyi olacak, bu vesile ile burdan yazılarıyla tanıdığımız değerli dostlarla ve karavanları ile tanışmaktan mutlu olacağız.

Senden bir ricam olacak. Mahzur yoksa gerek kontra, gerekse diğer malzemeleri aldığın, kontrayı kestirebileceğimiz yerin telefonlarını ve/veya adreslerini ünvanlarını yazarsan sevinirim. Bu gün (cumartesi) öğleden sonra malzemeleri almaya gideceğiz.
Ben Kadıköyden Fetih Mobilyacılar sitesinde araştırdım . Fiyatlar şöyle: (TL )

Cinsi Marin Kavak Kayın
8 mm 170x220 60 37
15 mm 170x220 (ladin) 108 69,50 100
18 mm 83,50

Montaj ve uygulamayı da Davutpaşada yapacağım göz önüne alınırsa İkitelliden almak daha uygun olacak.
Ahmet Arı
Ahmet abi biz İkitelli'deki keresteciler sitesinde Delen adında bir firmadan aldık oküma kontra 15mm 95 lira 8mm 55 liraya

Abiler bugüne kadar yaklaşık olarak harcadığım para yaklaşık olarak bu kadar çünkü ta başından beri yazıyorum arada ufak tefek harcamalar olmuştur onlarda taş çatlasın 50 lira gibi ama bundan sonra alacaklar var gerisini herkes kendince üzerine koyup yaklaşık bir maliyet çıkarabilir.

Kontraplak 10 adet 15mm 5 adet 8mm bunların 1 adet 8mm 2 adet 15mm'si kalacak gibi 1100 lira
Camlar+havalandırmalar 800 "
Proje 250 "
Mebran+pütür+mastik 125 "
Mastik+zımpara+köpük 35 "
Elektrik kablosu+sigorta+kanal+akü için kablo 10mm 150 "
vida+sprey boya+zımpara 50 "
tavan iç lambası 35 "
4 adet koltuk araç dışında oturmak için 100 "
köpük +yapıştırıcı 70 "
izocam+mastik 80 "
70x70 duş teknesi +100 litre su tankı 150 "
JABSCO marka su hidroforu dakikada 7 litre olan 160 "
Buz dolabı 600 "
İkili ankastre ocak 160 "
Evye ve batarya 70 "
Menteşe kulp vs. 40 "
Mutfak tezgahı üst laminat 70 "
pervaz çıtaları 30 "
arada ufak tefek vida çivi zımpara vs. 50 "
porapoty 100 "
akü 2 adet 90+90=180 amper 320 lira
Vernik,dolgu vernik,tiner fırça vs.(3 kutu pinoteksli vernik 1 kutudan fazlası kaldı. 200 "
Mineflo 350 cm 45 "
Buzdolabı havalandırma menfezi+elektrik kablo klemensi 20 "

bunların üzerine ihtiyaca göre yeni malzemeler ekleyebilirsiniz yaklaşık bir maliyet çıkabilir.

yusuf kardeş iş bitmiş montaja başlamışsın, Allah kolaylık versin, işin en zevkli tarafındasın, bundan sonra hep aksesuar ve rutuş işleri, montaj yaptıkca keyifleneceksin, mahsulü toplama zamanı ;)

Abi işin keyifli kısmı sonuca ulaşmak güzel ama asıl zor kısmı bu imiş bir ufak malzeme bütün günümü aldı nerdeyse ama yılmak yok yola devam :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri