Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,062
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Yusuf merhaba,
Sana önerdiğim Denizlideki firma ile görüşebildinmi? Aynı ürünün(ABS 28X28 mm köşe lavobo) benzeri Marintekde 74 TL musluk hariç.
Kolay gelsin.

Etiketler

banyo için acele etme istersen diğer donanımlarını bitir, bu arada bayo işinide araştırmada kal bence

hiç' Alıntı:
Herşeyden önce sizi tebrik ediyor, cesaretiniz ve çabanız karşısında şapka çıkartıyorum.
Sorunuza gelince; hangi modelde olduğunu hatırlamıyorum ama gördüm. Menteşeli açılır,kapanır bir lavoba sıkıntınıza çözüm olabilir belki. Sevgiler.
sayın Hiç sizin gibi karavancılık konusunda tecrübeli bir abimizin beğenisi beni çok mutlu etti ilginiz için teşekkürler.
Katlanır lavabo işini araştıracağım benim sisteme hangisi uyar bakacağız.

Oğuz abi Bauhausta baktığımda yoktu araştıracağım bakalım bulabilirmiyiz.İlginiz için teşekkürler.
arı' Alıntı:
Yusuf merhaba,
Sana önerdiğim Denizlideki firma ile görüşebildinmi? Aynı ürünün(ABS 28X28 mm köşe lavobo) benzeri Marintekde 74 TL musluk hariç.
Kolay gelsin.
Ahmet abi söylediğiniz firmayı aradım fiyatı için 40 lira dedi fakat ölçüler 40x40 ve çıplak hali ile musluk batarya ve alta gelen ayak kısmı hariç.

Levent abi teşekkürler araştıracağım umarım uygun bir ürün buluruz.

Merhaba Yusuf Bey,
Denizli'deki firmanin web sayfasi ya da telefonunu verebilirmisiniz.

selamlar sayın (Yaybek) yusuf aybek uzun zamandır izlediğim bir konuyu sayfanızın teknik donanımlı olması sebebiyle izninizle sizin sayfanızda açmak istiyorum.konu şöyle balıkesir ilinin edremit ilçesinde üniversite desteğinde bir bilim adamı olan faruk durukan taş suyundan beş sene önce bir sıvı madde geliştirmiş ve bu madde 3000 derece sıcaklığa kadar uygulandığı alanı koruyormuş.konuyla ilgili olarak yunanistan ve birçok ülke konuyla ilgilenmiş sipariş vermişler.maddenin piyasa adı Fintex satış fiyatı ise litresi 2 tl.denenen cisimler tahta,çadır kumaşı.gibi cisimler.bu maddeile bizim karavan dünyasında nasıl bir çalışma yapılabilir sizlerle paylaşmak istedim. saygılarımla kemal orhan

Kemal abi ne demek müsade bilakis memnun olurum,yazdığınız konuyu çok anlamadım ama merak ettim bakalım bilgisi olan abiler yazarsa aydınlanırız.

Tesekkur ederim Yusuf Bey.

KEMAL BEY
KONUYU BİRAZDAHA AÇABİLRMİSİNİZ. SANIRIM İNTERNETTE BULDUĞUM AŞAĞIDAKİ YAZI İÇERİĞİ MADDEDEN BAHSEDİYORSUNUZ. AHŞABA UYGULANDIĞINA GÖRE KARAVANLARDA NEDEN OLMASIN. DENEMEKTE FAYDA VAR.

Alıntı:
Yanmayı engelleyen sıvı ormanlarda kullanılacak
Her ağaca sürmek lazım

Balıkesir'de bir firma yanmayı önleyen sıvı geliştirdi. Filetex isimli ürün ormanda kullanılacak.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde bir firma tarafından yanmayı engeleyen sıvı üretildi. Kale Akaryakıt Limited Şirketi tarafından lisansı alınan ve dünyada yanmayı engelleyici iki ürün arasında olduğu ifade edilen Firetex adlı sıvı, Edremit Körfezi'nde yangınlarda kullanılacak. Firetex, gerekli incelemelerden sonra, Türkiye'de ilk kez Edremit Orman İşletme Müdürlüğü ve Edremit Belediyesi tarafından yangınlarda kullanılacak.

Deneme amacıyla üzerine Firetex sürülen kağıt ve kumaş parçaları, dakikalarca ateşe tutulmasına rağmen alev almadı. Yetkili Faruk Durukan, "Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi'nce yapılan deneylerde, Firetex ürününün ağaç malzemede yüzde 72, kağıtta yüzde 94 ve pamukta yüzde 95 yanmaya karşı koruma sağladığı tespit edildi. Raporlarla kalitesi belgeli ürünümüzün etkili olacağına inanıyoruz" dedi

MALZEMEYİ SATAN İLGİLİ FİRMA ADRESİ
http://www.sayitkimya.com/turkish/emprenye.php

BU MADDE UYGULANMIŞ MALZEME ÜRETİCİSİ
http://www.sumas.com.tr/?sy=firetexyonga

İZMİRDEN BİR FİRMA
http://www.palmiyeltd.com/firetex_yonga_levha.asp

BU MADDE UYGULANMIŞ KONTRAPLAK BULAMADIM. MADDENİN KENDİSİ 200 KG. FIÇI HALİNDE SATILIYOR. BİR KARAVANA YETECEK KADAR BULABİLİRMİYİZ ACABA??

selamlarsayın (yaybek) yusuf aybek izin verdiğiniz için teşekkür ederim.sayın (arı) evet aynı malzemeden bahsediyoruz.ben bu maddeyi arama kurtarma tatbikatlarında ve eğitim seminerlerinde yangınlar konusunda tanımıştım.bu maddeyi bulan kişi edremitli bir işadamı konuya çok sıcak bakan bir insan zannederim bizlere eyer kullanım sahası uygunsa yani karavan için uygulana biliniyorsa yardımcı olur.kendisi ile konuşulabilinir.yani daha az miktarda alınabilinir.yabancı ülkeler bu maddeye yakın ilgi gösteriyor.teknik açıdan karavan için yangın önleyici olarak uygulabilirliği.
1-elektrik tesisatı çevresi
2-tüm iç kaplama taban
3-tüm iç kaplama tavan
4-tüm iç kaplama duvar
5-mutfak ahşap malzemeleri
uygulama yapıldığı yerde film tabakası oluşturuluyor.yanma yüzeyi korunuyor.dediğim gibi karavan için uygulama nasıl olur onu teknik bilgisi olan arkadaşlarla paylaşmak gerekir. bu uygulama başarılı olursa 3000 derece ısıya dayanıklı hale gelmiş karavanımızın olması güzel olur sanırım.saygılarımla kemal orhan

Teknolojideki yeni gelişmelere son derece meraklı biri olarak ağzım açık kaldı doğrusu.
Böyle bir kimyasalın üretilmiş olmasına, hele ki Türkiye'de üretilmiş olmasına son derece sevindim.
Ormanlarda kullanılması yada Karavanlarda kullanılması uygulamasına geçmeden önce bu kimyasalın bir de ne kadar sağlıklı bir kimyasal olduğunu araştırmak gerek. Yani ormanı yangından koruyacağız derken kimyasalla tahrip etmek de tam bir Türk işi olur. Yada diyelim ki tenle teması yada açığa çıkardığı gazlar itibari ile insan sağlığına zararlı yada kanserojen olma ihtimali olan bir maddeyi sorgusuz olarak gündelik hayata sokmak ne kadar mantıklı.

Bu süpheciliği gösterirken amacım ne bu kimyasalı üreteni tenkit etmek ne de bu ihtimalden bahseden abilerimi yermek değildir. Geçmiş yıllarda teknolojide devrim niteliği taşıyan birçok şey günümüzde kanserojen yada doğaya zararlı olduğu için ya terk ediliyor (örnek asbest maddesi), yada daha az tercih ediliyor.
Bir de şu unutulmamalı ki bu madde 3000 dereceye kadar maddelere "tutuşmazlık" özelliği kazandırıyor. Yani ortaya çıkmış olan yangınların büyümesini engellemede son derece işlevsel bir madde sanırım. Fakat bu madde ile kaplanmış bir odada yangından izole olacağımız anlamına gelmiyor. Açığa çıkan zehirli gazlar ve sıcaklık yüzünden zaten insan hayatı tehlikeye girecektir.
Ama bunun yanında özellikle sanayide birçok uygulama alanı bulacağına eminim.

sayın(orion) volkan kaya selamlar kaygılarınız için haklısınız burada ortamın 3000 derece olması ve içinde kalabilirliliğimiz değil yine sizce yapılmış veya yapacağımız karavanlarımızda kullandığımız malzemelerın veya yaşam içerisinde kullandığımız meteryallerin sizce hangisinde sağlığımıza zarar verip vermediği tes ediliyoki? :D beş yıl önce bulunmuş bir madde ve anlatılan teknik bilgide elde ediş aşamasında bu madde o yörede bulunan bir taşın içinde hapsettiği sıvının ortaya teknik işlemler sonucu çıkartılması ile elde ediliyormuş.yurt içi ve yurt dışı denemeleri labratuvar tetkikleri yapılmış.yine bilitorsunuzdur sanırım avrupa ülkeleri bir çekince olsa asla ülkelerinde kullanmaz başka ülkelere pazarlardı.zaten diğer ülkelerin ilgisini orman yangınlarını önleme başarısı ile çekmiş.şunuda ifade etmek isterimki bir bir türk bilim adamının ki yanında çalıştığı ilim adamları var ve bu kişi çevre koruma adına binlerce yıdır çözülemeyen bir problemide buluşu ile çözmüş böyle insanlarımızın olması sizin gibi, banada gurur veriyor yine dileğim odurki türkiyemizde böyle insanların artması.benim için referansı çevreye duyarlı olaması. sizin araştırmacı sorgulamanızada yürekten saygı duyuyorum kemal orhan

Abiler benim mobilyanın rengini biliyorsunuz açık meşe kapaklarda bir ton koyusu kayın şimdi sizden istediğim yardım oturma gurubu ve yatak bölümünün minderlerinin rengi ne olmalı hem şık duracak hem koyu olmayacak ışık açısından boğmasın diye hemde iyi bir kontras olması lazım,benim aklıma mavi beyaz kareli bir kumaş geliyor ama sizinde fikirleriniz benim için önemli.
Aşağıdaki foto temsili ama yaklaşık birşey düşünüyorum ne dersiniz.

14398764_580194_zu2n494.jpg

Yusuf, uygulamış olduğun renkler ve ince işçiliğin, güzel cilaların ahşabın sıcaklığını ve doğallığını çok güzel yansıtıyor. Zevkler tabi ki tartışılmaz ama bana kalırsa modern kumaş desenleri ile ahşabın sıcaklığı bağdaşmıyor. Elbette dallı-güllü klasik desenler kullan demiyorum ama nasıl anlatsam? En azından hani meşhur burberrys deseni vardır. Parfüm şişelerinin üzerinde de bu desen var. İlle de ekose kullanacaksan İngiliz-iskoç tarzı buna benzer birşeyler olamaz mı? Sadece bir fikir...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri