Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Leke tutmayan döşemelik kumaşlar da var, bunlardan bakarsanız maliyet nasıl olur bilmem ama istediğiniz açıklıkta bir renk seçebilirsiniz. Örneğin o mobilyalar içine mine rengi çok hoş olabilir, ayrıca zengin gösterir...
(vip karavancı olmasak da çulsuz da değiliz ne de olsa...)

Etiketler

Abiler ilginiz için teşekkürler fakat suni deri yazın sıcakta terletir yapış yapış olur pek rahat ettirmez diye düşünüyorum sadece fikrim ,kullanan abiler varsa paylaşabilirlerse iyi olur.

Bugün Tüv'e gittim bari onu aradan çıkartayım diye muamelecide EK1 doldurttum geçenlerde başka bir muameleci arabanın muayenesi varsa sadece tesbit yapıyorlar tadilat yapılan yere projeye uygunmu ona bakıyorlar dedi bende yanıma ilkyardım seti ve diğer gerekli malzemeleri almadım ,çalışmadan dolayı eve bırakmıştım,gittim durum hiçde evdeki hesaba uymadı netten randevü aldığımı halde silivride istasyonda randevü çıkmadı yapacak şey yok dedik normal sıra aldık almadan önce tam muayene yapılacağı için sanaiden ilkyardım seti yangın söndürme cihazı aldım ne olur ne olmaz diye el frenini ve farları ayarlattım sıraya saat 12 gibi girdim 16 gibi sıra bana geldi,randevü almadan gelenleri arada boşluk olursa alıyorlar siz siz olun randevü alın derim.
Daha önce birkaç yerden duymuştum içine pek bakmıyorlar diye dışındaki tadilata bakıyorlar içinede kabaca bakıyorlar diye benim şanssızlığım ellerine metre alıp santim santim mobilyayı ölçtüler benim hatam önce projeyi çizdirdik sonra içini yaptık yaparkende 5-10 santim gibi sapmalar oldu onları kabul etmediler ağır kusur çıktı,bende Cevdet Çelikörs beyi aradım tekrar mobilyaları ölçüp netleştirdik yeniden proje çiziliyor,bugün ömrümden 1 yıl daha gitti ha birde adamlar motor numarasını göremedikleri için servise gönderiyorlar bir evrakla git servisde motor numarasını tesbit ettir diye.daha bakalım neler çıkacak yarın yetişirse proje tekrar gideceğim bakalım yapabilecekmiyiz.

drares' Alıntı:
Leke tutmayan döşemelik kumaşlar da var, bunlardan bakarsanız maliyet nasıl olur bilmem ama istediğiniz açıklıkta bir renk seçebilirsiniz. Örneğin o mobilyalar içine mine rengi çok hoş olabilir, ayrıca zengin gösterir...
(vip karavancı olmasak da çulsuz da değiliz ne de olsa...)

sayın Drases ilginiz için teşekkürler bugün muayene sebebi ile gidemedim ama bakalım yarın araştıracağım umarım istediğimiz kumaşı buluruz

Yusuf arkadaşımın yaşadıklarının aynısını dün bende yaşadım, yatak ve dolap yerleri resimle tam örtüşmediği için ağır kusurla geri gönderdiler.
T4 Transporter'in motor numarası kolay okunmadığı için tespit yazısı isteniyor. Ancak özel servistende tespit kabul ediliyor,istenenler antetli
kağıda yazılmış olan motor yada şasi no kaşe, imza ve firmanın vergi levhası fotokopisi.
Ayrıca benim aracımda kapılar hariç yan camlarda film olduğu için hafif kusur verdiler.Kapı camlarıda film olsaydı ağır kusur olurdu.
Levent

Sayın Güngör sizede geçmiş olsun bakalım Cevdet bey halledecek kendilerinin verdiği kaşeli bir evrak var yetkili servis motor numarasını oraya yazıp imzalayacak ayrıca birkaç hafif kusur daha var ama en önemlisi proje,insanı tüm isteklerinden soğutuyorlar istedikleri eksikleri yaptırsanız her yıl arabaya harcadığınız astar yüz muhabbetine döner arabayı aldığımdan beri masraf yapıyorum daha onların isteklerini karşılamadı ya yaptıran var yaptıramayan var bu nedir anlamadım arabaya resmen 0 km.muamelesi yapıyorlar.

Benım kamyonetımınde sase numarası okunmuyordu zamanlan paslandı arka tekerlegın tam orada tek ondan agır kusurlu olarak bırakdılar hemen bırdaha gırıs ıcın muracat ettım, bu bekleme sırasında kalın zımparam vardı guzel bır zımpara ve ıcerıye gırıncede bakan arkadasa bır fener bırde arabamda bulunan buyultecı verdım zorlan okutmusdum netıcede kurtardık, Seneye Allah Kerim.....

Ne olacak sonra okunmadığı için gidip yeni faturalı olacak tabi bir adet şase'mi alacaksınız şimdi suç kimin arabayı imal edip motor numarasını saklayan imalatçınınmı zahmet edip aramayan yada noyu ayağına isteyen tüv elemanınınmı yoksa vatandaşınmı fatura direk bize kesiliyor

aslanahmet' Alıntı:
Karavanım olsun, minderi çuvaldan olsun :smiley: :D

Ahmet abi ilk zamanlar bende aynı düşünüyordum benim olsun varsın uyduruk bir karavan olsun ama insanoğlu aç gözlüdür oldumu tam olsun istiyor,ben şimdi şuda olsun buda olsun diyorum,tabi hakkımız ama gel görki şartlar hepsine müsade etmiyor.
Bu sebeple elimizdeki az imkanlarla en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Yusufcuğum geçmiş olsun , üzülme tüv'de atlatırsın sen kardeşim bozma moralini, millet normal arabalarını geçiremiyor sen karavana dönüştürdün varsın iki seferde çözülsün

sayın (yaybek)yusuf aybek ilk önce hastalığınıza geçmiş olsun sonrada tüv olayına.sakın moralinizi bozmayın siz hiç olmazdan bugüne gelmeyi başardınız.kesinlikle bunuda atlatıp buruk bir anı olarak arkanızda bırakacaksınız.zira bu tüv herşeyi çok iyi biliyorda makina mühendisleri mi bilmiyor.okadar söylenecek saçmalık benzetmeleri varki kuyuya taş atma misali.sıkmayın canınızı bizde insanlara eziyet etmek meslek olmuş malesef.vur dedinmi bırak öldürsün.yazmaya kalktınmı yüz yıl bitmez.ama siz moral bozacak biri değilsiniz.siz bizim moral bulduğumuz arkadaşların başında gelen insansınız birazdaha sabır birazdaha gayret. bu sıkıntıda eh artık kahve molasıyla atılır artık çay kurtarmaz :D başarmanız için bol şans diliyorum. saygılarımla kemal orhan

Geçmiş olsun Yusuf. İnşallah atlatırsın bunu da. Anlamıyorum içerdeki ahşap mobilyanın 10 cm uzun yada kısa olması teknik açıdan ne gibi riziko yaratıyor. Daha önce başka bir topikte de yazmıştım. Almanya'daki bir akrabamız mercedes sprinter panelvanı kendisi hiçbir proje yaptırmadan karavana çevirmiş. Kamyonet ruhsatı ile kulanabiliyor. Sadece aradaki bölme duvarını kaldırtmamışlar. Bu şekilde Alman TUVünden geçmiş. İki tane yan cam bir tane tavan cam havalandırmayı Mersedes in yetkili servisinde taktırmış. sadece faturasını ibraz etmiş hepsi bu.

buralpdi' Alıntı:
Yusufcuğum geçmiş olsun , üzülme tüv'de atlatırsın sen kardeşim bozma moralini, millet normal arabalarını geçiremiyor sen karavana dönüştürdün varsın iki seferde çözülsün
Levent abi desteğin için teşekkürler benim üzüldüğüm milletin içinde bulunduğu durumu görmeden uyguladıkları yasalar adamlar neye göre yapıyorsa işi 0 km.muamelesi yapıyorlar araçlara ben orada iken bir amca vardı yaşlı hatta Kore gazisi yakasında madalyası vardı bir tane Renault Toros arabası vardı adamın 3.gelişi isyan ediyordu.Bizimkiler kraldan çok kralcı.

kemal orhun' Alıntı:
sayın (yaybek)yusuf aybek ilk önce hastalığınıza geçmiş olsun sonrada tüv olayına.sakın moralinizi bozmayın siz hiç olmazdan bugüne gelmeyi başardınız.kesinlikle bunuda atlatıp buruk bir anı olarak arkanızda bırakacaksınız.zira bu tüv herşeyi çok iyi biliyorda makina mühendisleri mi bilmiyor.okadar söylenecek saçmalık benzetmeleri varki kuyuya taş atma misali.sıkmayın canınızı bizde insanlara eziyet etmek meslek olmuş malesef.vur dedinmi bırak öldürsün.yazmaya kalktınmı yüz yıl bitmez.ama siz moral bozacak biri değilsiniz.siz bizim moral bulduğumuz arkadaşların başında gelen insansınız birazdaha sabır birazdaha gayret. bu sıkıntıda eh artık kahve molasıyla atılır artık çay kurtarmaz :D başarmanız için bol şans diliyorum. saygılarımla kemal orhan
Sayın Kemal Orhun bey güzel dilekleriniz için teşekkürler,projede sıkıntı olmasa bile beni geri göndereceklermiş adamlar neymiş motor numarasını okuyamamışlar git yetkili serviste motor numarasına baktır tekrar gel.bebelerin elinde milletce oyuncak olduk.

Ahmet abi teşekkürler desteğiniz için umarım çözeriz,çözerizde bu hep böylemi olacak her sene aynı stresi yaşayacakmıyız.

Avrupa birliği uyum yasalarını hazırlayanlar madalya takacak onlara. Olacak şey var, olmayacak şey var. Göreceksiniz şasesi yamuk, farı, fren lambası yanmayan araçlar yine trafikte olacak. Bunları geçirmesinler anlarım ama mobilyası 10 cm. kısa ya da uzun diye ağır kusurlu olmayı anlayamıyorum. Yusuf sıkma canını bir şekilde halledilir. Benim işlerim de hep böyledir. Hiç bir işim zorlamadan, aksilik çıkmadan olmaz. Sonunda öyle bir duruma gelirim ki, ortaya çıkan işe sevinecek halim kalmaz. Bir de şöyle düşün. Bu işler nereden çıktı? 20 yıldan eski araçlar neden hurdaya ayrılıyor? Kriz ortamında otomobilde ÖTV neden düşürülüyor? ÖTV düşsün stokalrımızı eritelim diyen amcalar 2 yıllık stoklarını 2 günde eritince neden zam yapıyor? Seri üretim belgesi almak neden zorlaştırılıyor? Karavan üreticisi küçük yerli firmaların önü neden kesiliyor? Karavan üretmek kimlerin tekelinde? Bütün bunların tek bir amacı var. Şişman amcaları daha da şişmanlatmak. İşte bu çarka çomak sokan biz ve bizim gibilere elbette yaşama şansı tanınmaz. Şişman amcaların köpekleri çoktur. Önüne iki yağlı kemik atınca bizim gibileri boğazlamaya pek heveslenirler. Ama unutulmamalı ki bizler bulunduğumuz mevkilere tırnaklarımızla kazıyarak ulaşırız. Azim, cesaret, yürek, bilgi, beceri ister. Öyle iki havlayıp hırlamaya pabuç bırakmayız. Yola devam.

SEvgili Yusuf Kolay gelsin. Ben ianıyorumki bunu da geçeceksin. İnsan kızıyor haklısın.Ama sabreden derviş muradına ermiş.Onun için biraz daha sabır ALLAH selamet versin.Bana metre konusunda önceden uyardılar.Aynı plan daki ölçerle imal ettik sorun çıkmadı .Plan ve proje yi tekrar çizerler .TÜV den geçişi ile halyoluna girer.Sonrası trafik ve ruhsatlar Tamamdır.Kendini üzme ve rahat ol.Biraz daha uğraş ver .Her gecenin bir sabahı var.Selamlar ve sevgiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri