Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,043
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

vehbi42' Alıntı:
sayın Yusuf bey çalışmalarınızı Bursadan ilgiyle izliyoruz resimleriniz ve açıklayıcı yazilarınız benim gibi karavan alma aşamasında olanlara hem moral hemde yol gösterici hemde teşvik edici oluyor.Her şey gönlünüzce olsun

Sayın Vehbi42 çok teşekkürler ilginiz için.

Etiketler

Yaybek kardeş, maliyetlerini yazmışsın topladığımda 3100 tl civarında olduğunu görüyorum.
Yaptığın işi gözlerimle gördüm, maliyetin kat kat üstünde iş çıkarmışsın. duyduğun heyecan ve aldığın zevk ise zaten değer biçilmez.
Kolay gelsin selamlar, selsun.

Bugün su deposu ve duş teknesi geldi ikisine 160 lira verdim aslında bayağı uygun oldu çok yerde o fiyata tekneyi ancak alabiliyoruz arkadaşın tanıdığı olduğu için bayağı iskonto yaptılar sağolsunlar ne demişler evlenene ve ev yapana Allah yardım eder :D buda bizim evimiz sayılır.Fotoğraftada görüldüğü gibi arkada yatağın altına duşun tam arkasına çok güzel oturdu oraya koymayı düşünüyorum bir ara abilerden bazıları arkada ağırlık olmasın ön tarafa demişlerdi ama öndeki yatağın altına yaşam aküsü ve diğer elektrikli cihazları koymayı planladığım için kabloları ve kanalı oraya doğru çekmiştim gerçi sığarlar ama elektrikle su aynı noktada olması yine beni tedirgin eder olası bir kaçakta sıkıntı oluşur diye düşünüyorum ama uygulamada bakalım nasıl olacak belli olmaz belki araya sıkı bir izolasyon yapıp aynı yere koyarım yine.

[attachment=1]

[attachment=2]
[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_8516.jpg

IMG_8517.jpg

IMG_8525.jpg

IMG_8526.jpg

Şu buzdolabı işini çözdümmü ağayım o zaman ;D zeytinburnunda KLEO nun marmara bölge dağıtım ofisi var bizim işyeri artık zeytinburnuna taşındı adresini alıp gideceğim belki netleştiririz bakalım.yada normal kompresörlü büro tipi dolap alıp invertörlemi çözsek acaba hangisi ekonomik olur hem hem maddi açıdan hem enerji açısından.

yerli 3 sistemler ucuz ama, sogutma performanslari cok yetersiz. orjinaller yeterli sogutuyor ama, fiyatlari cok yuksek. Bu durumda buro tipi buzdolabi ve 1000 watt invertor secenegi kaliyor. once buzdolabini alin ve mutfak dolabini yapin. daha sonra invertoru alabilirsiniz. ben, invertor + kompresorlu buzdolabi kullaniyorum. simdiye kadar hic sogutma problemi yasamadim.

Ergun' Alıntı:
yerli 3 sistemler ucuz ama, sogutma performanslari cok yetersiz. orjinaller yeterli sogutuyor ama, fiyatlari cok yuksek. Bu durumda buro tipi buzdolabi ve 1000 watt invertor secenegi kaliyor. once buzdolabini alin ve mutfak dolabini yapin. daha sonra invertoru alabilirsiniz. ben, invertor + kompresorlu buzdolabi kullaniyorum. simdiye kadar hic sogutma problemi yasamadim.
Sayın Ergun dolabınızın marka ve modelini yazabilirmisiniz.fikir almak adına.

Ben de Ergün Bey gibi düşünüyorum.1000 lik Tam sinüs invertör ve beko tezgahaltı dolap tamam.

arcelik. modeline yarin bakarim.

Beko buyukleri 1000 vat kaldiriyor mu? 1200 gerekebilir.

Bir çok yerli üretim çekme karavanda 1500 watt invertör+beko büro tipi buzdolabı standart olarak kullanılıyor.Arkadaşım Başoğlu yapımı çekme karavanında yolda giderken araç şarj dinamosundan aldığı enerji ile rahatlıkla buzdolabını çalıştırıp kullanıyor...

Peki abiler bu iki ürüne ek olarak akü ne olmalıdır 3 güne yakın bir enerji sağlayacak akü kaçlık olmalıdır toplam bir fiyat çıkarmak istiyorumda

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Sanırım karar vereceğim aşağıdaki buzdolabı ve invertör alacağım tabi yeterince akü lazım.

http://www.koctas.com.tr/U/Beko-7121-T-Mini-Buzdolabi-/7121-T/46675?R=62

Baktığım 220v kompressorlu buzdolapları elektrik tüketimi ortalama teknik verileri 0,60-0,65 kw/24h gibi.
Elektrik tüketim değerleri hesaplanırken sanırım oda sıcaklığı baz alınıyor. Senin karavan için buna 5-6 Derece daha eklemen gerekir ki bu da 1kw/24h'a ulaşır sanırım. 1000/24=41,67 watt/h yapar.
41,67/12=3,47 Amp/h ................yani başka hiç elektrik harcamazsan 100 amp lik akü bu buzdolabını ancak 28 saat çalıştırır. Hatta belki daha az çünkü inverterden de enerji kaybı olacak.Buzdolabının arkasını iyi havalandıramazsan bu süre çok daha azalır.

Koskoca karavanın üstesinden geldik buzdolabı dert oldu bize. ;D

Arçelik mini İnsel abininde dediği uygun ama iç hacim çok az sanırım 5 tane kutu kolayı ancak alır herhalde.

Şimdi benim kafama takılan bir soru var. Tam sinüs 1000 w inverter ile ofis buzdolabının fiyatı da ucuza gelmiyor. Yani nerden baksanız 1500 2000 TL arası. Yoksa ben mi yanlış ürünlere bakıyorum ? Var mı acaba örnek gösterebileceğiniz inverter ve buzdolabı...
Çünkü şöyle bir ürün --- http://www.magnummotorhomes.co.uk/product.aspx?productid=03f9cae0-a2d0-41a1-b1eb-d44cca3a6e9b --- yaklaşık olarak 1900 tlye denk geliyor. Tabi getirtmesi gümrük falan derken ne olur bilinmez. ;)

Bir de Yusuf bey sormak istediğim bir diğer konu banyo duvarlarını ne ile kaplatacaksınız ? Her konu ile ilgili bilgi bulmama rağmen bu konu sanki sırmış gibi internette kimse nasıl olduğunu anlatmamış :smiley: Beni aydınlatırsanız sevinirim. Ha bir de su deposunu şekil verdirterek mi yaptırdınız ? Yani bu arkadaşlar istenen şekilde su deposu yapabiliyor mu ?

Çok soru sordum.
Sonra devam etmek üzere .
:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri