Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)
Yusuf Bey,
Sizi gerek yazılardan ve gerekse resimlerden izliyorum. Gerçekten bravo diyorum. (Arkın Bey ve Yusuf-ykamas Beye de bravo) Kolay olmasa gerek böyle bir yükün altına girmek ve bu yükü kaldırabilmek... Onu ancak bu yükü sırtlayanlar bilir..
İzledikçe şunun da ayırdına varıyorum; bu "kendi karavanını kendin yap" düşüncesi ve uygulaması, "her babayiğidin" altından kalkabileceği birşey değil. Sanırım sizleri izledikçe, iki düşünce ortaya çıkacak. Bir bölümü, daha da cesaretlenecek, bir bölümünün zaten az olan cesareti daha azalacak gibi. Örneğin ben, bu konuda umutlu değildim, şimdi iyice "tırstım" sanırım. Ayrıca taşrada yaşamak, bir ikinci dezavantaj yapım konusunda. Büyük kentte yaşamak, gereken herşeye ulaşmayı kolaylaştırıyor; görüyor ve izliyoruz sizleri. Camper konusu, araç alımı+yapım giderlerinden oluşmakta. Birçoğumuzun gelir düzeyi ya da birikimi, ya yetmiyor ya da az geliyor. Bu grupta olanların önemli bir bölümü de neyi nasıl yapacağını bilmiyor ya da bilse bile riske giremiyor gibi... Belki bazıları da estetik kaygıları taşıyor olabilir de ayrıca. "Ya beceremez de garip birşeylere yol açarsam" düşüncesi, çok insana engel oluyor gibime geliyor.
Neyse bu kadar yeter. Sizlerin başarılarını görüyoruz ve cesareti artanlar için en azından teşekkür ediyor, kolay gelsin diyoruz.
Cavid Sezen