Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,481
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sevgili Yusuf 2 adet 100 litrelik depoyu ayrı yerlere koyup bir hortumla paralel bağlayabilirsin.

Bileşik kaplar misali.

Etiketler

Abiler spariş verdiğim 200 litrelik depoyu 100 litreik ile değiştirdim yarın gelecek bakalım.

Ahmet abi şimdilik 100 litrelik koyacağım ayrıca küçük bidonlardan birkaçtane yedek koyarım ihtiyaç olursa doldururum bakarım olmuyor bir 100'lük daha eklerim zaman gösterecek.

Yusuf baya kolaylamışsın. Ben artık baya yoruldum. Satışa yetiştirelim fakan derken resim çekmekten vaz gectik. Çila işleri bitti fena olmadı. Biz ama açele etmek zorunda kaldık. Tam istediğimiz gibi bence tabi olmadı ama görenler beğeniyor. Hep gece calışmak artık yormaya başladı her gece 12 - 1 süre ile yarışarak bu iş yapılmaz . Biz tv klima dvd falan taktık. Ama halen pis su tankını alamadık. Temiz su bidonu iptal oldu yerine paslanmaz tank ve alta galvaniz tank a karar verdik. Siparişlerini verdik. Salı alıp takacaz kısmetse.

Bugün dolap kapaklarını yaptık arka dolapları yaptık yan kapı girişindeki dolabın raflarını yaptık üst askılık kıyafetler için alt ayakkabılık oldu sonra sayın Selsun bizi ziyarete geldi karavanın yapım aşamasını yerinde görmek için arkasından sayın Buralpdi telefon etti ta Maltepeden kalkıp bizi ziyarete geldi,birlikte bolca muhabbet ettik kendileri yaptığım işi çok beğendiklerini ve çokcada tavsiyelerde bulundular her ikisinede ayrı ayrı teşekkür ederim destekleri ve olumlu eleştirileri için.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

_MG_8475.jpg

_MG_8478.jpg

_MG_8479.jpg

_MG_8489.jpg

İyi akşamlar ,iyi çalışmalar.Süper dayanışma .İçi sevgi dolu insan tabiki doğayı da sever ,insanı da sever.Tecrübe ve bilgisini paylaşır.Buarada imalat maliyetlerinide bir tarafa yazıp paylaşırsan seviniriz.Birde WC Banyo bölüm içi ne ile kaplanacak.Lavabo nasıl olacak.Mutfak tezgahı nı mermerit mi ? yaptıracaksın.Tekrar ALLAH kolaylık versin.Mutluluklar.Sevgi ve Saygıyla.Selamlar.

bugün Yusuf beyi ziyarete gittim. karavanı bayağı kolaylamış, ana hatlar ortaya çıkmış. çoğunlukla rutuş ve makyaj işleri kalmış. bir marangoz olarak ahşap işçiliğini beğendim, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. sağolsun amcaoğluda kendisine yardımcı oluyor iyi bir ekip olmuşlar. oğlu Ahmet ise çok cana yakın bir çocuk Allah bağışlasın. bu arada da sayın Selsun beylede tanışmış olduk.
kendilerine hoş sohbet ve ikramları için, aynı zamanda sıcak karşılamaları için çok teşekkür ederim.
sevgiler

buralpdi' Alıntı:
bugün Yusuf beyi ziyarete gittim. karavanı bayağı kolaylamış, ana hatlar ortaya çıkmış. çoğunlukla rutuş ve makyaj işleri kalmış. bir marangoz olarak ahşap işçiliğini beğendim, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. sağolsun amcaoğluda kendisine yardımcı oluyor iyi bir ekip olmuşlar. oğlu Ahmet ise çok cana yakın bir çocuk Allah bağışlasın. bu arada da sayın Selsun beylede tanışmış olduk.
kendilerine hoş sohbet ve ikramları için, aynı zamanda sıcak karşılamaları için çok teşekkür ederim.
sevgiler

Levent abi,Selçuk abi sizleri yanımızda görmek,ağırlamak bizim için sevindirici bir olaydı tekrar teşekkürler ilginiz için.

metin0035' Alıntı:
İyi akşamlar ,iyi çalışmalar.Süper dayanışma .İçi sevgi dolu insan tabiki doğayı da sever ,insanı da sever.Tecrübe ve bilgisini paylaşır.Buarada imalat maliyetlerinide bir tarafa yazıp paylaşırsan seviniriz.Birde WC Banyo bölüm içi ne ile kaplanacak.Lavabo nasıl olacak.Mutfak tezgahı nı mermerit mi ? yaptıracaksın.Tekrar ALLAH kolaylık versin.Mutluluklar.Sevgi ve Saygıyla.Selamlar.
Sayın Metin0035 övgü dolu sözleriniz için teşekkürler.Banyo içini daha tam netleştirmedim ama polyester kumaş kaplamayı düşünüyorum sırası gelince netleşecek,lavabo konusu; alan dar olduğu için büyük koyamıyoruz küçük lavaboda ise sadece el yıkayabilirsiniz onunda yarısı yere dökülür bu konuda kararsızım sırası gelince onuda araştıracağım şimdilik kafamı yoramıyorum o kadar çok şey düşünüyorumki çünkü bu konuda hiçbirşey bilmiyordum hiç tecrübem yok.sadece okuduklarımdan ve siz dostların yönlendirmesiyle hareket ediyorum.Tezgah için aklımda birkaç model var aslında orjinal marin tipi ikisi bir arada olan lavabo ocak uygun fiyata bulursam alacağım yoksa,ya ocak ikili tezgah üstü lavabo ise en küçüğünden gömme alıp hazır suntalam tezgahlar var onlardan.bakalım onuda sona bıraktım hele şu dolapları ve kapaklarını tam bitireyim gerisi gelecek maliyeti birara yazacağım iyice şekillenince yaklaşık bir liste paylaşacağım.

Yusuf Bey,

Sizi gerek yazılardan ve gerekse resimlerden izliyorum. Gerçekten bravo diyorum. (Arkın Bey ve Yusuf-ykamas Beye de bravo) Kolay olmasa gerek böyle bir yükün altına girmek ve bu yükü kaldırabilmek... Onu ancak bu yükü sırtlayanlar bilir..

İzledikçe şunun da ayırdına varıyorum; bu "kendi karavanını kendin yap" düşüncesi ve uygulaması, "her babayiğidin" altından kalkabileceği birşey değil. Sanırım sizleri izledikçe, iki düşünce ortaya çıkacak. Bir bölümü, daha da cesaretlenecek, bir bölümünün zaten az olan cesareti daha azalacak gibi. Örneğin ben, bu konuda umutlu değildim, şimdi iyice "tırstım" sanırım. Ayrıca taşrada yaşamak, bir ikinci dezavantaj yapım konusunda. Büyük kentte yaşamak, gereken herşeye ulaşmayı kolaylaştırıyor; görüyor ve izliyoruz sizleri. Camper konusu, araç alımı+yapım giderlerinden oluşmakta. Birçoğumuzun gelir düzeyi ya da birikimi, ya yetmiyor ya da az geliyor. Bu grupta olanların önemli bir bölümü de neyi nasıl yapacağını bilmiyor ya da bilse bile riske giremiyor gibi... Belki bazıları da estetik kaygıları taşıyor olabilir de ayrıca. "Ya beceremez de garip birşeylere yol açarsam" düşüncesi, çok insana engel oluyor gibime geliyor.

Neyse bu kadar yeter. Sizlerin başarılarını görüyoruz ve cesareti artanlar için en azından teşekkür ediyor, kolay gelsin diyoruz.

Cavid Sezen

Cavid abi övgü dolu sözleriniz beni biraz daha cesaretlendiriyor çok teşekkürler.abi söylediğiniz bir konuda size katılıyorum o da büyük şehir avantajı istediğimizi zamanında bulabiliyoruz ama bu çözülebilir tüm yapım aşamalarının programını yaparsanız gerekli malzemeleri önceden sparişle temin edebilirsiniz sadece uygulama için teknik malzeme lazım o da varsa korkmanıza gerek yok sizinle aynı heyecanı taşıyan azda olsa malzeme kullanmasını bilen bir arkadaşınız yakınınızın yardımıyla yapılmayacak birşey değil.Ama kolayda değil çaba ve çok çalışmak gerekiyor.daha doğrusu çok hesap kitap yapmak gerekiyor kesip biçerken atalar ne (demiş kırk ölç bir biç) elimden geldiğince tüm aşamaları yazacağım isteyen dostlarada imkanım dahilinde yardım edeceğim.
Benim kabası bitti sayılır sadece ön yatak kaldı onuda su tankının tam ölçülerini bilmediğim için parçalarını kesmedim arka yatak yüksek bırakmıştım onun boyunu 20 cm kadar düşüreceğim önceden farklı bir bidon sistemi düşünmüştüm vazgeçtim.Birde mutfak tezgahı kaldı onuda dolap sorununu çözersem yapacağım,dolabın boyutları henüz ne değil daha doğrusu ne tür bir dolap olacak bilemiyorum araştırıyorum.bunlardan sonra pervazlar çıtalar ve macun işi var sonrasında cilaya girmeye hazır,2 hafta içinde ilk pikniğimize test amaçlı hazır hale gelir sanırım bu hızla gidersek.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

_MG_8493.jpg

_MG_8494.jpg

_MG_8495.jpg

_MG_8496.jpg

_MG_8497.jpg

devam...bundan sonra bolca zımpara temizlik işi var ufak tefek hatalar var onları macun ve zımpara ile halledeceğim dün Levent Çubukcu abim gelmişti ziyarete kendisi ısrarla cilasını profesyonel cila atölyelerinden biriyle anlaş onlara yaptır dedi haklıda ama bakalım fiyat alacağım uygun olursa yaptıracağım.

[attachment=1]

[attachment=2]

_MG_8510.jpg

_MG_8513.jpg

Kapakları freze ile çizdikten sonra ortasına 8mm likten göbek yaptık hem kapağın kenarına hem göbeğin kenarınada freze ile şekil verdik iyide oldu bana göre belki bir mobilya ustasının yaptığı gibi olmaz ama bunu ben yaptım diye yakamada bir madalya takar dik dik yürürüm ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri