Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,055
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Dolapların üzerinde görülen ufak tefek açıklıklar var oralara zaten desenli çıta gelecek ve kapanacak hem iki parçayı bir birine ilaçla yapıştıracak ve ekstra mukavemet sağlayacak.Kendi karavanını yapmak isteyen tüm dostlar birkaçtane el aleti ile birazda dikkatle yapabilirsiniz hiç durmayın hayellerinizi ertelemeyin.Naçizane bu kardeşiniz yaptıysa herkes yapar kalın sağlıcakla.

Etiketler

valla tebrikler 1. sınıf işçilik gibi duruyor resimlerde
anlaşılan bugün hiçbiryere gitmemiş çalışmışsın

Kadir kardeş 3 haftadır hiçbiryere gitmeyip çalışıyorum,inan gerçektede ufak tefek hatalar var tabi ama iyi duruyor :D

senin beyenmen bir mobilya ustası olarak beni başka bir havaya sokuyor koltukta bile bayağı dik oturuyorum şimdi ;D

Teşekkürler kardeş ilgin alakan için.

Tebrikler !
kapaklari mobilyaciya yaptiracagim derken kendiniz yapmissiniz. Elinize saglik. Emin olun, ayni imkanlarla bir mobilyacinin yapacagi bundan cok daha iyi olamazdi. Tum bu islerin amator bir atolyede ciktigi dusunulurse, bundan iyisi can sagligi denilebilir. Sabit tablasi olmayan el frezesi ile fabrikasyon ayarinda bir kapak yapmissiniz. Cilalandiktan sonra mukemmel olacaklar. Siz bile taniyamazsiniz.
Simdiye kadar karavanlarimi hep kendim yaptim. fotograflari gorunce tekrar bir karavan yapasim geldi. Yillar once mycamper.info'da Ozdal Bey'in fotolari bize ornek olmustu. Simdi sizin fotolariniz bizi atesliyor.
Elinize saglik. Dilerim ailenizle birlikte cok mutlu tatiller yaparsiniz.

Sayın Ergun Çok teşekkürler ilginiz için inanın kendimin ne kadar olsun istiyorsam diğer kendi karavanını yapmak isteyen dostlarında o kadar olsun istiyorum elimden geldiğince herkese yardım etmek isterim bunu tüm samimiyetimle yazıyorum.

Bu arada, tavan kaplamasi ile dolaplar arasindaki acikliklari hic dert etmeyin. zaten onlari cita ile cozeceksiniz. Sifir bir Hymer'i inceleme imkanim olmustu. Ayni problem onda da var ve cok uyduruk bir yontemle bunu gizlemisler. Tavan kaplamasinin uzerinde havlari 1 cm'e yakin haliya benzeyen bir kaplama var. bu kaplamanin uzerine dolaplar takilinca aradaki acikliklar belli olmuyor. Hymer'in yaninda sizin citalariniz bence cok daha kaliteli bir cozum.

Abiler benim elimde olan teknik malzeme bolca var ama inanın gerekli olanlar dairesel testere,dakupaj testere ileri geri devirli matkap vidalama için çok kolaylık oluyor birde avuç içi taşlama ama bendeki devirli olandan istediğim hıza alabiliyorum birde bende ekstra dan yatar testere var bayağı işime yaradı eli alet tutan uğraşmayı seven eşinden korkmayan ;D herkes yapabilir ben mecburiyetten yapmak zorunda kaldım yaptım geri dönüşüm yoktu ne olursa olsun yapacağım kıytırık dahi olsa ;D dedim başladım baktımki VİP'e yakın oldu ;) bu malzemeleri alırken eşimden çok fırça yedim ama yılmadım bakın şimdi siz değerli dostları övgüsüne layık olmama vesile oldular size naçizane tavsiyem yengelerden gizlide olsa takım taklavat alın bir kenarda dursun hatta birgün aldığım bir makinayı saklamıştım zamanı geldi bizim amcaoğluna lazım oldu kullandı bizim hatunda gördü faydasını aaa ne güzel bir makina birtanede sen alsana dedi ;D

2173.jpg

1029_buyuk.jpg

5065.jpg

9571_buyuk.jpg

Az kaldı ha gayret. Yakında ''karavanlı gezilerimiz'' bölümüne terfi edeceksin. :smiley: Biz hala genel muhabbet köşesine takılıyoruz.

Sayın Ergun yardımınız için teşekkürler tavsiyelerinizi dikkate alacağım güzel fikir.

Bu arada fotodaki ürünler temsilidir bendekilerle marka farklılıkları var,ama işlev aynı.

50292.jpg

Eveeeeet haklısın Cem bunu hiç düşünmemiştim ama ben buradan kopamam burası işin mutfağı herzaman değerli büyüklerimizin yaptığı gibi yardıma ihtiyacı olanlara elimden geldiğince yardım edeceğim gerçi benim işim daha uzun erken havaya girdim ama olsun güzel duygular Allah Herkese nasip eylesin bu duyguyu yaşamayı.

Bu aletlerin yatar haric hepsi bende mevcut. cocuklugumdan beri elime gecen tum parayi takimlara ve yedek parcalara yatirdim. yatarim olmadigi icin kontrayi alip marangoza gidiyorum. istedigim ebatlarda kestirip kendi atolyeme getiriyorum. daha sonra parcalari dekopajla arabanin yan duvar kavislerine gore alistirip dolaplari topluyorum. zimpara, renklendirme ve cila islerini disarida yapip. arabanin icine monte ediyorum.

Ergun' Alıntı:
Bu aletlerin yatar haric hepsi bende mevcut. cocuklugumdan beri elime gecen tum parayi takimlara ve yedek parcalara yatirdim. yatarim olmadigi icin kontrayi alip marangoza gidiyorum. istedigim ebatlarda kestirip kendi atolyeme getiriyorum. daha sonra parcalari dekopajla arabanin yan duvar kavislerine gore alistirip dolaplari topluyorum. zimpara, renklendirme ve cila islerini disarida yapip. arabanin icine monte ediyorum.

Sayın Ergun aslında yatarın yatan kısmını hiç kullnamadım sadece küçük parçaları daha düz çıkarmada bayağı faydası oldu yandaki stoperi cm cinsinden ayarlayıp tek seferde çıkartıyorum büyük parçaları zaten dairesel testere ile dikkat edilince kalemle çizdikten sonra kesiliyor ben hepsini bu şekilde hallettim.

Abiler bugüne kadar yaklaşık olarak harcadığım para yaklaşık olarak bu kadar çünkü ta başından beri yazıyorum arada ufak tefek harcamalar olmuştur onlarda taş çatlasın 50 lira gibi ama bundan sonra alacaklar var gerisini herkes kendince üzerine koyup yaklaşık bir maliyet çıkarabilir.

Kontraplak 10 adet 15mm 5 adet 8mm bunların 1 adet 8mm 2 adet 15mm'si kalacak gibi 1100 lira
Camlar+havalandırmalar 800 "
Proje 250 "
Mebran+pütür+mastik 125 "
Mastik+zımpara+köpük 35 "
Elektrik kablosu+sigorta+kanal+akü için kablo 10mm 150 "
vida+sprey boya+zımpara 50 "
tavan iç lambası 35 "
4 adet koltuk araç dışında oturmak için 100 "
köpük +yapıştırıcı 70 "
izocam+mastik 80 "
70x70 duş teknesi +100 litre su tankı 150 "
JABSCO marka su hidroforu dakikada 7 litre olan 160 "

sayın Yusuf bey çalışmalarınızı Bursadan ilgiyle izliyoruz resimleriniz ve açıklayıcı yazilarınız benim gibi karavan alma aşamasında olanlara hem moral hemde yol gösterici hemde teşvik edici oluyor.Her şey gönlünüzce olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri