Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,056
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

Sayın Cypriot aramıza hoş geldiniz invertörler ile ilgili çok bilgim yok ama dediğiniz gibi dolap+invertör+büyükce akü toplamı 1500 üzeri sanırım ben bugün Kleo'nun zeytinburnundaki bayisne gittim 3 sitem absorbe yani kopresörsüz 60litrelik dolabı 500+kdv ile veriyorlar tabi tam bi dondurma yamıyo ama söyledikleri evdeki dolabın alt bölmesi gibi soğutuyor ufakta olsa buzluk kısmı var oradada et türü ürünleri saklayabilirsiniz dediler bana mantıklı geldi,bir büyük tüp yaklaşık 45 gün gidiyor dedi hal böye olunca yaşam aküsünü büyük alıp çokca para vermeğe gerek yok soğuk kısmına ekstra katkı bir tanede bilgisayar fanı koyup soğumaya yardımcı lunabilir birde evde dolapta tam dondurulmuş su şişelerini koyup dolabın içinin dahada souk kalmasını sağlayabiliriz diye düşünüyorum bilmiyorum deneyen abiler ne der bu konuda.

Banyo içini pvc kaplamayıdüşünüyorum ama bakalım o aşamaya gelmedik çzeriz inşallah

Su deposu hazır geldi ekstra şekil sanmıyorum çünkü kalıplardan fabrikasyon çıktığı için teki maliyetli olur.

bilgiler paylaştıkca güzeldir istediğiniz kadar yazabilirsiniz menun olurum.

dolap resimdekiin beyaz olanı.

bKMB60GDF1.jpg

Etiketler

Türkiye'nin artık her yerinde hertürlü gıdaya ulaşılıyor. Belki üç - beş kuruş fazlasına ama var. 2-3 günlükten fazla gıda stoklamaya gerek yok diye düşünüyorum. Acil durum için karavan da konserve, makarna gibi gıdalar bulundurulabilir.

Ahmet abi ne demek istiyorsun alayımmı o dolabı ne dersin sizlerin yorumları düşünceleri benim için önemli ayrıca dolabın fiyatnın +'sını da hallederiz almayız dediler ;)

Faik Mini Bar dan da fiyat al. Fiaytları aynı ise Faik Mini bar al. Faik mini bar kullananlar çok memnunlar. FM ın fiyatı pahalı ise al bir tane kleo derim. Sen kampinglere de girmeyecekmişsin. Aklın akünün şarjında kalmaz. Bagajın büyük, bir tanede yedek tüp alırsın. Haftalarca tatil yaparsın.

Esasında bu konuların duayeni Hüseyin Abi'nin de (RÜZGAR) fikrini sormak gerekir.

Kleo buzdolabının tam olarak modeli neydi acaba ?
Fiyatının duyunca içim ısındı biraz bu modele ...
Faik mini barın fiyatlarını birçok kez mail ile ulaşmama rağmen cevap alamadım
Alan varsa paylaşsın lütfen

Ahmet abi teşekkürler araştırmaya devam kleo aklıma bayağı yattı benim kullanım koşullarımdan dolayı tabiki sürekli elektrik bulabileceğim imkanım olsa kompresörlü alırım ama çok fiyat farkı var baktığım yer fabrika satış mağazası aynı ürün piyasada 750-800 gibi fiyatlara hatta aşağıdaki linkte bayağı para.

sayın Cypriot dolabın tam modeli KMB 60 GDF

http://www.dogubank.com.tr/index.php?p=show&pid=5205&k_id=0&kn=0

Merhaba,

Faik Minibarla ilgili şöyle bir bilgi var bende. 2007 kasım ayı başında, Manisa Organize Sanayideki üretim yerlerine uğramış ve bir süre çalışanlarla konuşmuştum. Ürünün buzluk bölümü, yoktu. Hatta çalışanlar, "Abi ne yapacaksın bunu, 12v kompresörlüsünü al" demişlerdi. Kuşkusuz çalışanların karavancılık konusunda pek bilgileri olmadığından böyle konuşuyorlardı. Yalnız yurtdışındaki bazı ünlü markalara "fason" üretim yaptıklarını görmüştüm; bir hayli şaşırdığımı anımsıyorum. Fiyat olarak 250 TL aklımda kalmış... http://www.fmminibar.com/060tg.php

Bu buzdolabı ile ilgili olarak Ferhat Bey(fsirin) ve Özdal Bey(mycamper), daha çok yardımcı olurlar sanırım. Yanılmıyorsam, bu ürünü,
kullanıyorlar/kullandılar.

Kolay gelsin!...
Cavid Sezen

Yusuf yerinde olsam 1500-2000 TL verip zırt-pırt akü şarj etmek için marşa basıp gezmek zorunda kalarak buzlu su içeceğime, 500 TL ile en en en fazla oda sıcaklığında su içerim. ;) O da bakkaldan-çakkaldan soğuk pet su bulamadığım dağlarda bayırlarda...
Yiyecek meselesine gelince gerçekten stok yapmanın anlamı yok. Kapalı ambalajda sütler bile oda sıcaklığında aylarca kalıyor.Yumurta ona keza...Meyva, sebze hemen çürümez. Geriye kalan kahvaltılık malzeme, et-tavuk-balık türevleri ve çocukların çikolataları. Rakı içmediğini belirtmişsin, buza ihtiyacın yok. Rakı içmediğine göre bira ve kola içmemekle de fazla birşey kaybetmezsin. ;) Kahvaltılık malzemeden bal ve reçel zaten oda sıcaklığında muhafaza edilir. Geriye tereyağ-peynir ikilisi kalıyor ki onların bile 20gr. lık otellerde verilen ambalajlı türleri var. Ee? Fazladan bir hafta et-balık-tavuk stoklamak için mi vereceksin o kadar parayı? Onların şoklanmışları ne güne duruyor? İgloo buzluğum var.( Normal elektriksiz olanlardan) Ağustos sıcağında Datça'da buz bulamamıştık. Şoklanmış 2kg.lık bir piliç aldım. Sayesinde iki gün buz gibi su içtik yollarda. Buzu çözülünce pişirme imkanı olmadığından kuçulara ikram etmiştik :D

Sayın yaybek, 10 yıldır moto karavan kullanıyorum. Bu sürede en büyük sorunu soğutucularda yaşadım. Kışın Erciyes Dağ'ında karlar altında webastom bozuldu,yedek götürdüğüm katalitik sobanın tüpü donduğundan çalıştıramadık. Ancak ocakta ısıttığmız suları şişelere doldurup uyku tulumlarında üşümeden geceyi geçirdik.Yani soğuğa bir şekilde çare bulurken yazın sıcaklarında buzdolapsız kalmanın tek çaresi eğer bulabilirseniz buz..
Soğutmada en yi performansı 12 V kompresörlü coolmatic soğutucuda aldım. Araç seyir halinde iken direk alternatörden aldığı akımla mükemmel sonuç veriyor. Konakladığınız yerde 220 var ise redresör aracılığı ile de sorunuz çalışıyor.Ancak, kamping dışı konakladığınızda 105 amperlik akü, en idareli kullanımda 30-35 saat yetiyor. Tam boşalmış aküyü yeniden doldurmanın yolu 10 saat şarj etmek ya da en az 500 km yol gitmek . Veya akü tam boşalmadan yüksek amperli bir cihazla (20 amper gibi) jenaratör aracılığı ile her gün 2,3 saat şarj ederek akünün tam boşalmasını önlemek.
3 sistem amonyaklı soğutucular en iyi performansı lpg modunda yani alev ile veriyor. Amonyağın verimli dolaşması için soğutucunun su teraziside olması önemli. Uzun süre kullanılmayınca amonyak dibe çöktüğü için dolabın ters çevrilip yarım gün beklemesinde yarar var. Üsten açılan RC 1600 eloktrolux dolabımı ters çevirmede sorun yaşamıyordum. Sizin düşündüğünüz soğutucuyu monte edeceğinizden ters çevirmeniz oldukça güç.Kapağını da çok sık açmamak gerekiyor. Bütün bunlara karşın performansı da hiç bir zaman kompresörlü soğutucular kadar değil.
Sizin düşündüğünüz Kleo marka dolap Kayseride üretiliyor.Bu ana kadar kullananlar çok memnun değillerdi. Şimdiki fiyatı da oldukça yüksek belki daha performanslı bir model geliştirdiler..?
Geçen sene alkovenli karavanımın yerine, Panelvandan dönüştürülen camperım'a Sinbo marka A sınıfı soğutucu (220 Tl) 'Sinboyu seçme nedenim A sınıfı olması ve boyutları idi'.Linetech modifiye sinüs inverter (300TL) Attlas marka 4 zamanlı 1KVlık jenaratör (310 TL) Toplam akü ile birlikte 1000 TL'ye mal oldu.
Bugün benzer büro tipi soğutucular(şenocak,sinbo,regal,seg vb) 300TL ,1000 W modifiye inverter 300TL, 4 zamanlı jenaratör 490 toplam 1100 Tl civarında. İstanbul, Selanik Pasaj'ında inverterlerin daha ucuza bulunabileceğini duymuştum.Böylece sizin söz ettiğiniz 3 sistem dolabın fiyatına daha performanslısını kullanabilirsiniz. Tabiki bu anlattıklarım kendi deneyimim,soğutuculardan beklentilerim ve daha çok kamping dışı konaklamamla ilgilidir.Özellikle, Eloktrolux/Dometic marka amonyaklı soğutuculardan memnun olan kullanıcılarda var.
Kolay gelsin.

Tecrübe karşısında da saygıyla eğiliyoruz. Artık bütün bu yazılanlardan sonra karar senin Yusuf. Artısını, eksisini koy terazinin kefelerine hangisi ağır basarsa...Kolay gelsin.

benim de son kararım buzdolabı konusunda ''12 volt buzdolabı ve jenaratör '' olacak galiba...

Durun durun daha benim soyleyeceklerim var. Biraz once sevgili dostum Cengiz aradi. Siteye uye olmadigindan bana soyledi ben de aktariyorum. Ekteki link cok basarili ve uygun fiyatli iki sistem buzdolablari ureten bir firmanin. Kompresorlu bu buzdolablarini Cengiz incelemis ve cok begenmis. Siddetle tavsiye ediyor. 12 volt klimalari da var. Duyurulur.
http://www.otobuzdolabi.com/cool_marine.htm

Abiler hepinize teşekkürler verdiğiniz bilgilerden dolayı kusura bakmayın kafam iyice karıştı yarın İnsel abinin verdiği adresi bir arayacağım bakalım sonuç ne olacak.

Cengiz Bey fiyatlarını da öğrenmişmi acaba? Bilgilendirirsen seviniriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

SON KONULAR

Geri