Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,072
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

yaybek' Alıntı:
Abiler doslar son noktayı koydum İnsel abinin dediği Manisa'daki uzman soğumaya 105 litrelik kompresörlü 12vdolap sipariini verdim 600 lira +kdv (KDV - oldu ;) ) çok meth etti bende tamam dedim.yarın kargo il geliyor kısmetse.BC 133 model
12V - 105lt ve Fiyatı da oldukça iyi. Güle güle kullanın. Performansını bildirirsiniz.

Etiketler

fsirin' Alıntı:
12V - 105lt ve Fiyatı da oldukça iyi. Güle güle kullanın. Performansını bildirirsiniz.

Ferhat abi bir aksilik olmaz ise bugün kargoya veriliyor yarın gelir tam dolu bir akü bağlayıp test edeceğim bakalım ne kadar yetecek gelişmeleri paylaşacağım,hemde kompresörlü.

Havalandırma delikleri açmakla da uğraşmayacaksın

Evet abi benim mutfak zaten tam orta kapıya denk geliyor havalandırma açmak eziyet olurdu herhalde.Bakalım istediğimiz gibi çıkacakmı.

Bence en doğru kararı verdin Allah utandırmasın, İnşaallah testlerde iyi sonuç verir. en mantıklısı bence bu dolap

Cikacak icin rahat olsun. Cengiz gidip yerinde gormus ve cok begenmis.

Tecrübeli değerli dostların tavsiyesi yönlendirmesi ile sıfırdan karavan sahibi olacağız Allah her isteyene nasip etsin bu duyguyu.

Bugün yağmur yağdı bende yorgundum haftalardır sabah 05 işe gidiyorum 15.30 da dönüyorum başlıyorum arabayla uğraşmaya gece 23.00 gibi bırakıyorum içeri giriyorum yaptığım işleri fotoğraflayıp sizlerle paylaşıyorum,kaç gündür bende stres yapan buzdolabı meselesini bugün sonlandırmanında verdiyi huzurla yağmuruda bahane ederek kendime izin verdim ve ilkindiden sonra 2.5 saat uyudum oh be.

destek olan tüm dostlara ayrı ayrı teşekkürler.

Selamlar İyi çalışmalar.Paylaşmak ve üretmek çok iyi burada hepsinden fazlası var ve izliyorum.Tecrübe ediniyorum.Gerçekten mükemmel .Ne diyebilirimki .İNŞALLAH darısı benim ve benim gibi arzu edenlerin başına.Tekrar tebrikler ve başarılar.Her akşam TV seyretmitorum ,siteyi izliyorum .Ama bugün ve dün Şampiyonlar ligi maçlarını aynı anda izliyorum.Güzel ve imrendirici çalışma .Ben buradan üreten ve fikirlerini tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ediyorum.SAYGILAR SEVGİLER.

Sevgili Yaybek
Karavanimdan gordugum ve onemli buldugum iki sey.
Ocakta her yanan begin yaninda cubuklar var. Bunlar isindikca gaz akisini sagliyor ates sondukten sonrada soguyunca gazi kesiyorlar. Gaz akisini saglayana kadar cevirme dugmesine basili tutuyorsun. Sonra bu termokupıllar isininca gazin devresini aciyor ve islem tamam. Bu bence ck onemli. Ates sonerse gaz da kesiliyor.
Ikincisi ise 12 volt yasam akusunden calisan buzdolabi sadece motor calisirken calisiyor. Bu cok basarili bir tesisat. Zira yanlislikla 12 acikken 220 alirsan akuye 220 enerji gonderme riskine karsi bunu yapmislar. Cok etkileyici zira ben 12 voltla buzdolabi calismiyor diye dertlenip duruyordum. Halbuki motoru calistirmam gerekirmis.
Bilmem isine yarar mi? Sevgiler

O saygı sevgi bizden Metin abi beni bu sıkıntılı bir o kadarda keyifli işimde yanlız bırakmayıp destek olan tüm dostlara saygılar.

Evet şimdi dolap işini çözdüğümüze göre sıra AKÜ'de,aküyü nasıl nerden ve ne kadar amper olması gerek dolap biraz büyük olmasına rağmen bana söylenen 2.5 amper çekiyor tabi kullanıma göre değişir çekilen enerji ne kadar çok açılıp kapatılırsa o kadar sarfiyat fazla olur benim işimi en az 3 gün görecek akü ve desteğe ihtiyacım var,900 lük jeneratör var ayrıca arabayı ara sıra kullanacağız tamamıyle sabit kalmayacağız buda akünün dolmasına yeter diye düşünüyorum şimdi siz değerli dostların arabalarınızdaki aküler kaçlık ve hangi tip kurumu,jelmi yoksa klasik araçlarda kullanılan asitlimi bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.

İnsel abi ocağınızdaki sistem benim önceden bildiğim ve çok beğendiğim bir sistem hatta tüm ocaklarda mecburi kılınması gereken bir sistem çünkü bizim hatunlar dizilere dalınca ocağın üstündekini unutuyorlar :D buda kötü sonuçlar doğurabilir.

Benim aldığım dolap sadece 12v ile çalışıyor ve sürekli yaşam aküsüne bağlı kalıyor 220 takviyesi yapılacaksa redresörden geçerek aküye geliyor oradan dolaba yani ayrıca enerji ayrıştırması yapmayacağım sadece aküyü neyle şarj edersem bir pako şalterle 0-1-2 o konuma alacağım (0) da dışarıdan bağlantıyı kesecek (1) de motorun dinamosundan (2) de ise 220 den gibi bir düzenek yapacağım yani dolaba gidecek olan enerji hep aküden geçecek.diye düşünüyorum bilmem doğrumu bu konuda bilgisi olan abilerden yardım.

asitli aküler artık eski model, kuru tam bakımsız aküler var bence bunları tercih etmelisin. bakalım tecrübeli arkadaşlar ve büyüklerimiz ne tavsiye edecekler

belki rüzger enerjisi düşüne bilirsiniz çok fazla etki etmez ama yardım çı olur belki veya güneş enerji paneli

mail'e cevap yazmışlar, klima için belge aşamasında olduğunu buzdolabı içinde 600+kdv diye yazmışlar sadece motor için 250ytl istiyorlar...

buralpdi' Alıntı:
asitli aküler artık eski model, kuru tam bakımsız aküler var bence bunları tercih etmelisin. bakalım tecrübeli arkadaşlar ve büyüklerimiz ne tavsiye edecekler
Levent abi araştıracağız bakalım fiyatlarıda önemli tabi en uygunu ne ise ona karar vereceğiz az önce Cengiz bey aradı uzun uzun konuştuk kendisi İnsel abinin bahsettiği benim dolabı aldığım firmayı tavsiye eden karavancı abi çokca konuştuk ve bayağı tecrübelerini anlattı sana 105 amper normal akü yeter fazla ödemeye gerek yok dedi aynı zamanda Bostancı sanayiide esnaflar iki akünün arasına bir anahtarla parelel bağla gerektiği zaman 2.aküylede çalıştırırsın dedi bakalım dolap gelsin gerisine bakarız.
Dolabında baktığınız dolapların içinde en iyisi olduğunu kendisinin bizzat gidip yerinde gördüğünü anlattı fiyatıda işlevine göre çok hesaplı olduğunu söyledi.
Bende senin dediğin fiyata aldım artısını almadan ;)

klorr' Alıntı:
belki rüzger enerjisi düşüne bilirsiniz çok fazla etki etmez ama yardım çı olur belki veya güneş enerji paneli

Sayın Klorr güneş enerji sistemi şu an pahalı ileride sistem daha güçlü ve uygun fiyata olursa düşünürüz tabi hele yola bir çıkalım ihtiyaçlar kendisini gösterecek ne demişler kervan yolda dizilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri