Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,072
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

sayın Yaybek hazır kapaklar satılıyor ölçü ölçü değişik modeller var, mobilya aksesuarlarını ve malzemelerini satan yerlerde var. kapakları kendiniz yaparsanızda ; kapaklara motif oyan frezeciler var, kapaklarınızı ona götürüp çeşitli desen işletebiliyorsunuz.

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
sayın Yaybek hazır kapaklar satılıyor ölçü ölçü değişik modeller var, mobilya aksesuarlarını ve malzemelerini satan yerlerde var. kapakları kendiniz yaparsanızda ; kapaklara motif oyan frezeciler var, kapaklarınızı ona götürüp çeşitli desen işletebiliyorsunuz.

Kardeş kapakları en sona bırakacağım daha tam karar vermedim söylediğin hazır kapak olayını bilmiyordum bakalım araştıracağım uygun olursa yaptırırım yoksa kendim deneyeceğim gerçi bir ATASÖZÜMÜZ var (herkes kaşık yapar ama sapını yapamaz) şimdi herkes karavan yapar ama kapağını yapamaz diyebilirmiyiz ;D
Sanırım biraz daha tezahuratla onuda yapacağım ;D
kendimin bir el frezem var bayağı çeşitli bıçaklarıda var bir tane deneyeceğim bakalım nasıl olacak.

biraz yeteneği olan herkes herişi yapar, ilk yaptığını bozabilir veya düzgün olmayabilir ama neticede yapar. hazır motokaravanları yapan neticede insan değilmi. bir kaç denemeden sonra ortaya çıkar. marangozluk mesleğim olduğu için sıkıştığın konuda sorabilirsin, yerin yakın olmadığı için bari bilgi olarak yardımcı olmaya çalışayım kendi adıma

buralpdi' Alıntı:
biraz yeteneği olan herkes herişi yapar, ilk yaptığını bozabilir veya düzgün olmayabilir ama neticede yapar. hazır motokaravanları yapan neticede insan değilmi. bir kaç denemeden sonra ortaya çıkar. marangozluk mesleğim olduğu için sıkıştığın konuda sorabilirsin, yerin yakın olmadığı için bari bilgi olarak yardımcı olmaya çalışayım kendi adıma

Çok teşekkürler kardeş düşünmen yeter.geçenlerde Arkın kardeşin yanına gelmişsin aramızda pek mesafe yok yakınız keşke görüşebilseydik iyi olurdu tanışmış olurduk belki fikir alırdık senden.gerektiği zaman yardım alacağız ama bu işe girdik bir kere bayağı masraf zaman derken uyduruk olmasın yaptığımız iş sonuçta az iş değil insan ömründe kaç kere böğle bir işe fırsat bulur bu sebeple işi ehline bırakmak en iyisi ama gel görki malum duygusal ancak yetiriyoruz bu forumda yazan tüm dostlar için durum çok farklı değil

dolapların ham halini gönderiyorum kenarlara freze uygulayacağım tüm ek yerlerede ekstradan süpürgelik gibi ince desenli çıtalar döneceğim

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

IMG_8465.jpg

IMG_8466.jpg

IMG_8467.jpg

haftasonu gelip görmek isterim, sizinlede tanışmak isterim

Sayın Levent çubukcu ben sefaköyde oturuyorum 0532 6785060-- 0505 3852540 biz hafta sonu ful karavanla uğraşacağız aksilik olmazsa beklerim.bu tüm dostlar için geçerlidir.

Yusuf duş giderini nereden nasıl vereceğini ve su deposunu nasıl sabitleyeceğini hala çok merak ediyorum. ??? ::smiley:

Su deposu özellikle önemli 200 lt. den bahsediyorsun. Allah korusun basit bir önden çarpma durumunda bile 2 ton olur o depo önünde ne var ne yoksa parçalar. Mutlaka demir profillerle kaynaklanarak sabitlenmeli. Sabitleme işini hakkıyla yapmazsan TUV dan onay da alamayabilirsin. Şahsen ben görevli memur olsam, ben vermem onay :eek: ;D Bu iş ciddi.

Bir de tek bölümlü 200 litrelik deponun yarıya kadar dolu olduğunu ve virajlı yolda ilerlediğini, o suyun çalkalanacağını düşünmelisin. 100 kiloluk şişmanca bir arkadaşının aracın içinde kendini bir duvardan diğerine atması gibidir sanırım :D :D

iste bu nedenle, su depolarinin icine dalgakiran denen plakalardan yapmak gerekiyor.

orsaalabanda' Alıntı:
Yusuf duş giderini nereden nasıl vereceğini ve su deposunu nasıl sabitleyeceğini hala çok merak ediyorum. ??? ::smiley:

Su deposu özellikle önemli 200 lt. den bahsediyorsun. Allah korusun basit bir önden çarpma durumunda bile 2 ton olur o depo önünde ne var ne yoksa parçalar. Mutlaka demir profillerle kaynaklanarak sabitlenmeli. Sabitleme işini hakkıyla yapmazsan TUV dan onay da alamayabilirsin. Şahsen ben görevli memur olsam, ben vermem onay :eek: ;D Bu iş ciddi.
Cem duş teknesi yarın gelecek koyarken altta arabanın herhangibir taşıyıcı yada teknik aksamlara gelmeyecek şekilde koyup deleceğiz depoyu bakalım uydurabilirsek alttaki traverslerin arasına koymayı düşünüyorum tabi sağlam lama demirleriyle sabitlemeyi olmadı stepnenin yerine stepneyide bagaja koyarım çözeriz kardeş dert o olsun.Su deposu konusunda bagaja yani yatağın altına koyup etrafını iyice besleyeceğim bende istemem kötü sonuçlar doğurmasını birde yolda giderken uzun mesafelerde özellikle az su koyup arabaya ağırlık yapmak istemiyorum,konaklayacağımız yerlere yakın doldurmayı düşünüyorum zaten memleketin heryerinde boşa akan çeşmeler var sıkıntı olacağını sanmıyorum.Ha bu arada TÜV'e başlama ben ruhsatı alana kadar ;)

Ergun' Alıntı:
iste bu nedenle, su depolarinin icine dalgakiran denen plakalardan yapmak gerekiyor.
Sayın Ergun söylediğiniz dalgakıran benimde aklımda onada bir şekil düşünüyorum önceden ne yapacağımı tam yazamıyorum ama sırası geldiğinde neler yapabileceğimi düşünüyorum çoğu zaman çözebiliyorum pratik çözümler konusunda iyiyim zaten yaptığım işlemleri fotoğraflayıp beyeninize sunacağım.Verdiğiniz bilgiler için tekrar tekrar teşekkürler hep birlikte başaracağız VİP olmasada bizim olacak.

Atık su deposunu eksozun hemen arkasına koydu usta.100 kilo yeterli bence. 200Tl yaptırdım.Hava borusu, dalgakıran yaptı hep.

Yusuf Bey(yaybek),

Yanlış anlamadıysam, aracın arkasına büyük bir su deposundan söz ediyorsunuz. Bu da yükün arkaya doğru bir hayli artması anlamına geliyor. Deneyimli arkadaşlar, "araç nereden çekiyorsa, yük o tarafta olmalı" diyorlar. Bu durumda, önden çekişli bu tip araçlar, rampada sorun çıkartmaz mı? Burasını iyice aydınlatmadan, depo işini sonuçlandırmamalısınız. Kolay gelsin!..

Cavid Sezen

Yusuf bey kolay gelsin,
Depo konusunda Cavid beyin tespitleri doğru. Bende eski aracımdan(Ducato camper)bilgi aktarmak isterim.Hem atık hemde temiz su depolarınızı
aracın sürgülü kapıya denk gelen alt kısıma şasi arasına ve eksoz arkasına denk gelen yere ve mümkünse ince ve uzun imalatına özen gösterin.
Aracınız önden çekiş olduğu için derinliği fazla olan deponuzda yarım dolu su arkaya doğru eğim kazanır diğer yüklerinizde arkada olacağı için araç
çekişden düşer.Ayrıca hidrofor çıkışı için deponuzun yan alt kısmından çıkış verirseniz daha randımanlı çalışır.
Levent

Cavid abi haklısınız ama başka çare yok gibi arkaya diyorum ama deponun tam ölçüleri gelince belli olacak öndeki yatağın altına uydurabilirsem orasıda olabilir bakalım zaten herzaman doldurmayı düşünmüyorum sadece kısa mesafelerde ve beyendiğim bir noktada uzun kalacağım zaman gitgeller olmasın diye doldururum size katılıyorum tabi

Sayın Güngör tesbitleriniz doğru haklısınız bilgi paylaşımınız için teşekkürler bende atıksu deposunu dediğiniz yere uydurabilirsem yapacağım hele şu iç kısmını bitirelim onuda hallederiz sizlerin tavsiyeleri benim için önemli yazılanların hiçbirini gözardı etmiyorum.

Bidonu spariş veren arkadaşı aradım fabrikadan çıkmadıysa iptal edip 100 litre ile değiştirmeyi düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri