Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,763
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 347,131
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Yusuf Aybek (yaybek)

dalgıç' Alıntı:
Geceleri bile rüyalarımda onunla uğraşıyordum. Fotoğraflarına bakınca o günler aklıma geldi.
Abdi bey ben de sadece kendimin rüyalarıma karavanların girdiğini düşünüp "acaba ben de mi bir problem var?" diye dertleniyordum, içimi rahtlattınız sağolun.

Etiketler

Sevgili Yusuf kolay gelsin. Ortaya bişeyler çıktıkça daha mutlu oluyorsundur herhalde. Üzerinde tatlı bir yorgunluk vardır. O yorgunluğu bile imrenmedim desem yalan olur. Bir gün inşallah bizler de karavanımızı yaparken deneyimli arkadaşımız olarak senden yardım isteriz. :smiley: ...... Yada bu işi profesyonel olarak yapmayı düşünmezmisin? Bakmışsın yeni bir marka çıkmış "Yaybek karavan"

Araç izolasyonunda cam yünü kullanmak ne kadar doğru endişelerim var. Bana yolculuk esnasındaki titreşimlerle yavaş yavaş ufalanıp habire kaşıntı yapar diye endişelendim. Bu nedenle ben kullanmamıştım. Yerine gri renkli esnek tabakalardan aldım ve çift taraflı bantlarla yapıştırdım. Malzemenin adını şimdi hatırlamıyorum.
Havalandırma kapağı kaça maloldu?

ben bondex adında bir malzeme kullandım aracımın yalıtımı için içinde kalmadığım için sıcaklığı bilemem ama sesi epey kesti

Yusuf bey temkinli adımlarla ilerliyor, gördüğüm kadarıyla titiz çalışıyor. Allah kolaylık versin ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.

Allah kolaylık versin bir an önce bitmesini dört gözle bekliyoruz.Kolay gelsin...

İş ortaya çıktıktan sonra öyle değil de böyle olsaydı demek adetim değildir ama, benim de o tabana döşenen çatı izolasyonlarında kullanılan bitümlü membran hakkında endişelerim var.Bunu döşemenin sebebi nedir?
Bu malzeme su izolasyonu için kullanılır. Araç içinde oluşan neme karşı sacı korumak için mi kullanılıyor? Isı için olmadığı kesin öyle olsa tabana da izocam döşenirdi. Bu malzeme sıcaklarda koku yapmaz mı? Isındıkça içeriye zehirli gazlar vermez mi? Bir de çok kolay alev alabilen malzeme. Allah korusun sıcaklarda tehlikeli olmaz mı? Her karavanda illa ki kullanılıyor mu bu malzeme?

evet bu mebran olayı benimde kafamı kurcalıyor, bilen arkadaşlar bu olayı aydınlatırsalar seviniriz.
ben açıkcası düşünmüyorum ve gerekte görmüyorum, tabanın pası ve çürüğü ayıklandıktan sonra güzel bir şekilde astarlayıp boyandıktan sonra bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.

fsirin' Alıntı:
Alternatörden de çekilebilir tabiiki, ama sonuç değişmez. Yine iki aküyü birbirine bağlamış olursunuz. Belki diyotlu bir sistemle her iki akünün bağlantısı da geçirilerek birbirini etkilemeden birlikte şarj olması sağlanabilir. İki Alternatör yerine bir tane büyük güçlü daha iyi değilmi? Benim aracımda motoru çalıştırdıktan sonra küçük bir kontrol anahtarıyla iki aküyü birleştiren röleyi tetikliyorum. Böylelikle yaşam mahallinin 12V ihtiyacı ve yaşam aküşünün şarjı ana aküye geçiyor. İstersen yaşam mahallinin 12V'unu da bir anahtarla komple kesebiliyorum. Benzer şekilde 220V hattına da 1-0-2 şalter konarak şebeke/kapalı/invertör seçimi de yapılabilir.

Çok teşekkürler sayın Fşirin bende yaklaşık olarak böyle bir sistem düşünüyordum aslında zamanla elimdeki malzeme ile neler yapabileceğim ona bakıp sistem kuracağım.

drares' Alıntı:
Yusuf maşallahın var hızla ilerliyorsun, güzel bir çalışmayı zevk ve şevkle gerçekleştiriyorsun, Allah kuvvet versin.

Sayın Drases çok teşekkürler evet gittikcede keyifleniyorum bende bu kadarını beklemiyordum meyer bende ne cevher varmış iç izolasyon ve kaplama bitti gibi.

aslanahmet' Alıntı:
Sevgili Yusuf kolay gelsin. Ortaya bişeyler çıktıkça daha mutlu oluyorsundur herhalde. Üzerinde tatlı bir yorgunluk vardır. O yorgunluğu bile imrenmedim desem yalan olur. Bir gün inşallah bizler de karavanımızı yaparken deneyimli arkadaşımız olarak senden yardım isteriz. :smiley: ...... Yada bu işi profesyonel olarak yapmayı düşünmezmisin? Bakmışsın yeni bir marka çıkmış "Yaybek karavan"

Ahmet abi yardım konusunda tabiki seve seve elimden geldiğince yardım ederim herkes için geçerli bu ama marka ve imalat ciddi bir iş hele bizim memlekette mevcut firmalar sıkıntı içinde şu dönem.

fsirin' Alıntı:
Araç izolasyonunda cam yünü kullanmak ne kadar doğru endişelerim var. Bana yolculuk esnasındaki titreşimlerle yavaş yavaş ufalanıp habire kaşıntı yapar diye endişelendim. Bu nedenle ben kullanmamıştım. Yerine gri renkli esnek tabakalardan aldım ve çift taraflı bantlarla yapıştırdım. Malzemenin adını şimdi hatırlamıyorum.
Havalandırma kapağı kaça maloldu?

Sayın Fşirin aslında ilk zamanlar bende düşünmüyordun ama mecbur kaldım bir tarafı folyolu olanı bulamadım elimdeki poliüratan köpük sistemi sıkıntılı oldu tüm boşluklara uygulama konusunda iyi sonuç vermedi bu sebeple izocam'a döndüm yalnız dökülme ileride ihtimaline karşılık tüm ek yerlerine mastik çektim hiç boşluk bırakmadım öyleki hava bile geçemez konu ile alakalı birkaç foto.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

IMG_8434.jpg

IMG_8440.jpg

IMG_8443.jpg

IMG_8445.jpg

IMG_8446.jpg

buralpdi' Alıntı:
Yusuf bey temkinli adımlarla ilerliyor, gördüğüm kadarıyla titiz çalışıyor. Allah kolaylık versin ağız tadıyla binmeyi nasip etsin.
Levent kardeş evet bayağı titiz davranıyorum çok ince hesaplar yapıyorum bayağı yordu beni ama intikamım acı olacak :D ben yapacağımı bilirim.

Barcalona' Alıntı:
Allah kolaylık versin bir an önce bitmesini dört gözle bekliyoruz.Kolay gelsin...
Sayın Barcalona çok teşekkürler güzel dilekleriniz için.İş tamamlanınca tüm maliyet listesini yazacağım.

orsaalabanda' Alıntı:
İş ortaya çıktıktan sonra öyle değil de böyle olsaydı demek adetim değildir ama, benim de o tabana döşenen çatı izolasyonlarında kullanılan bitümlü membran hakkında endişelerim var.Bunu döşemenin sebebi nedir?
Bu malzeme su izolasyonu için kullanılır. Araç içinde oluşan neme karşı sacı korumak için mi kullanılıyor? Isı için olmadığı kesin öyle olsa tabana da izocam döşenirdi. Bu malzeme sıcaklarda koku yapmaz mı? Isındıkça içeriye zehirli gazlar vermez mi? Bir de çok kolay alev alabilen malzeme. Allah korusun sıcaklarda tehlikeli olmaz mı? Her karavanda illa ki kullanılıyor mu bu malzeme?
Cem kardeş aslında benimde mebran konusunda bilgim yoktu tavsiye üzerine döşedik hatta altına pütür attık yalnız şunu söylemeliyimki hem ızgarayı tabana yapışmada faydası oldu hem yoldaki lastik sesini kesti hemde sıcak soğuk konusunda takviye diye düşünüyorum.Koku meselesi sanmıyorum çünkü tabandan yukarı hava dahi çıkmaz o kadar iyi doldurdumki mastikle tüm çevreyi.Yanma konusuna gelince iş oraya gelinceye kadar zaten karavanın içi tamamıyle ahşap mebranı çokca kullandık zamanında 2 tane çatı yaptık çatının tamamında şalama ile ısıtıp eriterek uyguladık yanmadı aynı alevi ahşaba tutsak çatır çatır yanardı bu yüzden korkmuyorum.

Yorum yapıp bilgilerini paylaşan tüm dostlara teşekkürler.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

IMG_8428.jpg

IMG_8432.jpg

IMG_8433.jpg

IMG_8444.jpg

Yusuf şimdi aklıma geldi, daha o noktaya gelmedin ama mobilyaların köşelerini ve kenarlarını sivri bırakma, mermerciler pahlama diyorlar ama esas ismi nedir bilmediğim bir kenar köşe düzeltme işlemi var. Bunu uygulayabilirsen hem estetik görünür hem de çoluk-çocuk çarparsa yaralanmaz...

Evet haklısınız sayın Drases o konu aklımda bende düşünüyorum o meseleyi zaten dar mekan herşeye yakınsınız kötü sonuçlar olsun istemeyiz tabi uyarınız için teşekkürler.

yusuf kardeş mobilya konusunda deneyimin olduğunu düşünüyorum doğru mu?

Yusuf Karedeş,
Su depolarının dolumu, tahliyesi banyo ve mutfak atık suları, buzdolabı havalandırmaları vs için delik delinecekmi. Yani tabanda yada yan duvarlarada taşıyıcı sisteme denk gelmesin. Bunları planlamışsındır ama ben bir hatırlatayım dedim.

kyaz75' Alıntı:
yusuf kardeş mobilya konusunda deneyimin olduğunu düşünüyorum doğru mu?

Kadir kardeş pek değil ama arada bir kendi işim için geçerim makina başına ben bu işi prof.yapandan yanayım ama geri pek birşey kalmadı fiyat araştırmasıda yapmadım ama bir mutfak tezgahı bir duş kabini birde 2 adet dolap lazım malzeme benden hazır sadece işcilik buna ne kadar isterler acaba eğer çok para isterlerse onuda kendim yapacağım mecburen.

kenan akca' Alıntı:
Yusuf Karedeş,
Su depolarının dolumu, tahliyesi banyo ve mutfak atık suları, buzdolabı havalandırmaları vs için delik delinecekmi. Yani tabanda yada yan duvarlarada taşıyıcı sisteme denk gelmesin. Bunları planlamışsındır ama ben bir hatırlatayım dedim.

Kenan abi evet yaklaşık olarak plan hazır ama son aşamada neler değişir bilemiyorum hatırlattığın için teşekkürler iyiki varsınız insan hiç bilmediği bir dalda sadece okumayla ancak bu kadar oluyor ve çok zorlanıyorum hadi hayırlısı hep beraber çözeceğiz bu işi kalın sağlıcakla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri